lucie5078 lucie5078 komentáře u knih

☰ menu

Závěj Závěj C. J. Tudor

A z nebe budou padat vrány. Skvělý to bylo. Strhující děj, střídání vyprávění tří postav, zápletka. Tleskám.

11.03.2024 5 z 5


Andělka: ze života jedné holčičky Andělka: ze života jedné holčičky Ester Bezděk

Moc milé čtení. Pohlazení po duši. Těším se, až ji budu číst své dceři.

23.02.2024 5 z 5


Ať žijí duchové! Ať žijí duchové! Pavel Sýkora

Film je bohužel tak moc vryt do mého srdce, ze kniha od začátku neměla moc šanci se uchytit. Kdyby se více držela filmové předlohy, určitě by se mi četla lépe. Takto to bylo až moc přeplácané. A chyběli mi skřítkové tesaři, Pilátová q žampiony.

13.09.2022 3 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Úžasná krimi. Hlavní myšlenka (SPOILER: že existuje člověk, jehož obličej si nemůžeme vybavit), mě naprosto dostala, je to vůbec možné?

Detailně provedené vraždy, děj má spád, s postavami člověk sympatizuje. Těším se na další knihy od autora.

17.07.2019 5 z 5


Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Vtipné vyjadřování postav, zábavné situace, náměty k zamyšlení... vyvedené dílko.

24.06.2019 4 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Opět skvělá zápletka, nápad, zpracování.. kniha napínavá, poučná, líbí se mi, jak popisem uměleckých děl, historie a míst mě dokáže vtáhnout do děje.

19.05.2019 5 z 5


Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

"Lidi jsou zvědaví, budou chtít vědět, co s tebou bylo." Přesně proto jsem po knížce sáhla i já. Depresivní deníček, dle mého i jistá forma terapie pro samotného autora.

25.11.2018 3 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Velmi zajímavý námět, který by zasloužil i filmové zpracování. Celkově bych ale myšlenky více popsala do hloubky, z knížky by měl čtenář pak ještě větší zážitek.

01.11.2018 4 z 5


Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Joanne Greenberg

Kniha mě zasáhla, díky ní si chci přečíst další knížky týkající se duševních chorob. Nenásilný náhled do duše nemocného člověka, kniha je pro mě ještě cennější v tom, že sama autorka si nemocí prošla. Mohu jen doporučit, emotivní čtení.

26.10.2018 5 z 5


Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Hodnotím samotnou myšlenku, ta je super, je smutné, jak moc přes internet fungují dnešní vztahy. Samozřejmě ekologická stránka věci je někde jinde...

26.10.2018 4 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Nic pro mě. Film už si skoro nepamatuju, asi se opět podívám, abych měla také srovnání. Po čase už ani pořádně nevím, jak kniha dopadla...

26.10.2018 2 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Přeskočila jsem od Sběratele kostí rovnou ke Sběrateli kůží... dlouhosáhlé popisy stopových důkazů mě přestaly po chvíli bavit, ovšem zápletka byla opět skvělá a propracovaná. V podstatě se celou dobu skoro nic neděje a ke konci najednou Rhyme prozře a všechno ví... asi si dám teď od knížek od J.D. zas chvilku pauzu, až budu mít ale chuť na mírnou nechuťárnu, vím, po jakém autorovi sáhnout :D

26.10.2018 4 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Napínavé od začátku do konce.

07.10.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Svižné kapitolky, zajímavé postavy, pěkné rozuzlení... nemůžu knize snad nic vytknout. Výborná oddechovka s nádechem mírného napětí. Doporučuji.

28.08.2018 5 z 5


V lesích V lesích Tana French

Taky mě trošku mrzí, že autorka nevyřešila ten starý případ... jinak kniha zajímavá, líbilo se mi proplétání různých sfér vyšetřování a rozuzlení parádní, klidně bych ho ale ještě víc propracovala. Určitě zkusím autorčiny další knihy.

06.08.2018 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Milé postavy, příjemné čtení, oddychovka :)

16.07.2018 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Čekala jsem od knihy víc. Výborná zápletka, ale podle mě se to dalo napsat napínavěji, čtivěji. Taky jsem moc s hlavními postavami nesoucítila, nepřirostl mi nikdo z nich k srdci.

02.07.2018 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Že si po přečtení knihy čtu komentáře ostatních, na to jsem zvyklá. Že zkouknu film, pokud je zfilmovaná, následně se rozčiluji, že kniha je stejně lepší, fajn. Debatovat o knihách s dalšími nadšenci, normálka. Ale abych seděla u googlu a četla jeden článek za druhým, přemýšlela nad knihou horem i dolem, měla kvůli ní vícero nočních můr, to se mi ještě nestalo. Až teď. Jsem z Trhliny totálně hotová, nevím co si myslet, uklidňuji se tím, že moc faktů podložených není. Kolik jich na tu výpravu šlo? Proč si fotky nezálohovali? A co ta emailová komunikace s Kerčelem? Lékařská zpráva? Co se stalo Andrejovi? A co Mia?

Jsem opravdu velký strašpytel, ale neodolala jsem... teď už se jen mohu uklidňovat tím, že to všechno byl jen výplod zfetované mysli jednoho chlápka...

25.06.2018 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Jsem z knihy nadšená. V historii celkově "plavu" a jsem ráda, že mě takto kniha obohatila, o popisované tragédii jsem do té doby nevěděla. Moc se mi i líbil styl, jakým je kniha napsaná. Krátké kapitoly dodávají knize rychlý spád. Určitě doporučuji.

18.06.2018 5 z 5


Kecy, kecy, kecičky Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinská

Velmi milé optimistické čtení :)

15.05.2018 4 z 5