Oběť bez tváře přehled
Fabian Risk série
1. díl >
Nový zářivý přírůstek do plejády hvězd švédské krimi – série temných detektivek Stefana Ahnhema sklízí úspěchy v šestadvaceti zemích. POMSTA UMÍ BÝT KRUTÁ, ZVLÁŠŤ JE-LI DOKONALÁ Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Helsingborgu. Nastoupil na místní kriminální oddělení a hned po příjezdu dostane případ oněch brutálních sériových vražd. A ne náhodou – na školním snímku je totiž i Fabianova tvář. Z paměti se začnou nořit vzpomínky na dětství. Vzpomínky, na něž Fabian není příliš hrdý. Jedna z těch dávných událostí vyvolala něčí vražednou nenávist – a krutou touhu po dokonalé pomstě…... celý text
Originální název: Offer utan ansikte, 2014
Co říkají o knize uživatelé?
První kniha o Fabianu Riskovi zaujme čtenáře napínavým dějem a zajímavými postavami. Příběh je plný zvratů a překvapení, které udržují pozornost až do konce. I když se objevují určité nelogičnosti a překombinované situace, celkový dojem je velmi pozitivní. Mnoho čtenářů se těší na další díly a doporučuje tuto sérii milovníkům detektivních příběhů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Oběť bez tváře mohla líbit?
- Fanoušci severských krimi
- Čtenáři, kteří mají rádi napínavé thrillery
- Milovníci propracovaných postav a zvratů
- Ti, kdo hledají odpočinkové čtení
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oběť bez tváře. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 471 komentářůSouvisející novinky - Oběť bez tváře (1)
Knižní novinky (6.11. - 19.11.)
07.11.2017
„Na smrtelné posteli nás neděsí smrt samotná, ale strach, že budeme zapomenuti.“
Kniha Oběť bez tváře v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 24x |
| v Přečtených | 2 566x |
| ve Čtenářské výzvě | 313x |
| v Doporučených | 107x |
| v Mé knihovně | 693x |
| v Chystám se číst | 706x |
| v Chci si koupit | 160x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
vraždy švédská literatura severské krimi spolužáci švédské detektivky kriminální thrilleryStefan Ahnhem také napsal(a)
| 2017 | Oběť bez tváře |
| 2018 | Devátý hrob |
| 2019 | Osmnáct pod nulou |
| 2019 | Motiv X |
| 2020 | X způsobů smrti |

86 %
75 %
Oběť bez tváře
Příběh má skvělou atmosféru, rychlé tempo a od začátku mě dokázal vtáhnout do děje. Autor postupně odhaluje jednotlivé střípky případu a napětí se stupňuje až do posledních stran. Velmi se mi líbilo i vykreslení hlavního vyšetřovatele Fabiana Riska a celkově temnější severská nálada knihy. Pokud máte rádi napínavé krimi s promyšlenou zápletkou, tuhle knihu určitě doporučuji.