LadyCarousel LadyCarousel komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Super knizka na odreagovani a k zapomenuti na vlastni problemy.

05.04.2024 5 z 5


Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Spis jsem nechapala, jak to tomu vrahovi muze prochazet. Konec jsem cekala skoro takovy, jaky byl, nejaka mensi prekvapeni byla.

09.10.2023 3 z 5


Budeš tam? Budeš tam? Guillaume Musso

No, cela ta vec se dala vyresit i tak, aby s Ilenou zustal a zaroven mel dceru ale dobre, to byl pak nebyl pribeh. Skvela kniha, napinava az do konce.

23.09.2023 5 z 5


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

(SPOILER) Mistrne vykresleny zivot autisty. Dokonce jsem se i vickrat nez parkrat hlasite zasmala, protoze Jacob proste byl vtipny a svym zpusobem jsem ho chapala. Ale proc pak upozornil ke konci na sacek caje ve drezu? Konec se dal tak nejak cekat, jeste to mohlo dopadnout tak, ze by to byl ten bratr a on za nej sel sede,t ale tomu kapitoly Theo nenasvedcovaly. Nejhorsi na tom je, ze tohle nepochopeni osobnosti a te diagnozy muze vest pri vyslechu k mnoha chybnym zaverum. Z americkeho soudnictvi vim, ze pokud se nekdo, i pod natlakem falesne jednou prizna, pak se uz veze celou dobu a je tezke se z toho dostat.

04.07.2023 4 z 5


Druhý život Druhý život S. J. Watson

Tak kdo je vrah mi pak doslo, ale konec me prekvapil. Par desitek stranek se mi cetlo hure, ae pak jsem se pristihla, ze potrebuji vedet, jak to bude dal.

22.02.2023 3 z 5


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Skvele cteni. Kdyby tchyne dokazala obcas mluvit o svych pocitech nebo prozitcich, usetrilo by to lecjake neprijemnosti. Aneb cokoli jako rodic pro sve deti (ne)udelate, muze byt vzdy spatne.

01.02.2023 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Rikam si, jestli jsem cetla stejnou knihu jako ostatni recenzujici. Cetla jsem rychle, obcas jsem nejakou vetu prolitla, jako bych to chtela uz mit z krku. Zapletka dobra, ale bylo to fakt hodne o pocitech a oslave. Konec byl jasny, i kdyz jsem cekala asi trochu vic. Ostatni knihy autorky se mi libily vice

23.01.2023 2 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Mela jsem vice tipu na to, jak to skonci, ale ten nejpravdepodobnejsi se nakonec stal skutecnym. Prislo mi divne, ze by ho nenapadlo ze si vse zapisuje. Ale jinak vse bylo tak nejak logicky vysvetleno.

20.01.2023 3 z 5


Náhradník Náhradník Nicole Lundrigan

Byla jsem presvedcena, jakeho pohlavi je dite v druhe linii pribehu, takze na konci jsem byla prekvapena. Prislo mi, ze otec Warenna zneuzival, nevim, zda jsem to spatne nepochopila.

14.01.2023 4 z 5


Obyčejné lhářky Obyčejné lhářky Louise Guy

Tentokrat strucne a proste: krasna kniha.

21.12.2022 4 z 5


Stříbrná křídla Stříbrná křídla Camilla Läckberg

Příběh z minulosti se mi líbil, příběh z přítomnosti... No celé mi to přišlo takové těžkopádné, těžko uvěřitelné, ale dobře, to je asi jen můj subjektivní pohled. Ale nepochopila jsem, jak to chtěla udělat s tím Davidem. Jeho jsem tedy odhadla až po tom prvním upozornění Ylvy. No, je jasné, že další kniha asi bude a asi si jí teda přečtu, ale už jen proto, že mě zajímá, co autorka zase vymyslí.

24.11.2022 3 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Celkem brzo jsem odhalila, co provedla proč odešel, ale jak se později ukázalo, všechno bylo jinak. Skvělá kniha, ale některé pasáže byly celkem natažené a přiznám bez mučení, že vleklé pasáže ala jak to má Catherine těžké, mě moc nebavily. Rozuzlení dobré, motiv jeho odchodu mi připadá celkem dobrý a přijatelný, to co provedl mi přišlo taky uvěřitelné.

24.11.2022 3 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

(SPOILER) Tak tahle se taky povedla. Postavy pekne vykreslene, vcetne tech vedlejsich, napeti a spad to take melo, cili jsem spokojena. Na vraha jsem mela par tipu a trefa. Rikala jsem si, komu se venovalo min pozornosti, nez bylo zahodno?

15.07.2022 5 z 5


Ústav Ústav Stephen King

King patri mezi me oblibene autory a to i presto, ze jsem par kniham uplne neporozumnela (To, Geraldova hra...) a tahle kniha mne opet nezklamala. Velmi jsem se vcitila do postav az mi bylo vseljak po vsech tech popisech metod na deti. Velmi ctive ale bez muceni priznam, ze nektere pasaze byly zdlouhave a mozna jsem cekala trosku vic horky konec, tenle byl moc feel-good. Ale pekne tema, plne rozporu. Vlastne co bylo tedy spravne?

01.05.2022 5 z 5


Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Stale jsem cekala, jestli se dozvim neco opravdu exkluzivniho. Ale z knihy jsem si vzala pouze nasledujici: ze si o sobe Lucie hodne mysli, je krasna, chytra, vse ma perfektne srovnane, mela same super klienty, se kterymi poznavala svet, hrala golf, pila vino a rada s nimi spala... na me asi moc ruzove, My deti ze stanice Zoo to neni, no. Jestli je to vse pravda, ovsem pruzna, jak vime, o tom lze polemizovat, ale tak vlastne proc ne. Me to nepoburuje. Avsak tuto autorku jsem sledovala na instagramu a cetla blog a myslela jsem si, ze kniha bude na urovni, vyjadrovani ma dobre. Bohuzel mi to prijde jako slatanina ze clanku, ani to poradne nenavazuje, pusobi to na me odflaklym dojmem. Casto jsem se musela vracet, snadno jsem se v deji ztracela, jednou mluvila o koze, pak o voze, nesmyslne odbocky a narazky na neco nesouvisejiciho... Hodnotim jako spatne napsanou slohovou praci od nekoho tak ve druhaku na gymplu. Asi si vzala moc velke sousto, za me byl stejne zajimavejsi blog Denik citove prostitutky a nebo kdo zna Lenu, tak myslim, ze i ta by mozna byla schopna napsat vice propracovanejsi knihu, i kdyz mozna ne tak highclass spolecnice.

30.03.2022 2 z 5


Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Cetlo se to skoro samo, syrove popisovani a humor, realnost a popis me dobre znamych mist... akorat ten konec mi prisel moc uspechany a takovy... sice ne nepravdepodobny, ale nedotazeny?

04.02.2022 4 z 5


Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Bylo to takove dost neprehledne. Nerikam, ze to byla katastrofa, to ne, spis odpocinkova "detektivni" kniha. Asi jsem se nesnazila moc pochopit, jakou roli tam vlastne kdo hral.

02.02.2022 2 z 5


Ani muk Ani muk David Jackson

Tema deti moc nemusim, celkove byl dej tahlejsi ale vynahradil mi to necekany konec. Me to prislo i celkem realne. Az na to ze tam bylo uvedeno, ze je pokoj odhlucneny a pak neco spadlo a bylo to slyset...

25.01.2022 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Pekna kniha, kde byly citlive a nenasilne vykresleny intimnosti. Cela kniha byla vlastne dosti uveritelna, pekne popsane pasaze zamilovani se. Akorat mi dej prisel moc natazeny.

14.01.2022 4 z 5


Až na dno Až na dno Joy Fielding

Hlavni hrdinka pusobila misty naivne, misty jsem i verila, ze takove zeny existuji a nemohla jsem se rozhodnout, jestli by se mohlo nebo nemohlo stat, ze bych takto dopadla. Kazdopadne po pulce knihy jsem byla naprosto presvedcena, jak to dopadne a posledni stranky me vyvedly z omylu.

27.11.2021 3 z 5