Nejsem jako vy přehled
Jodi Picoult
Jacob Hunt je jen zdánlivě obyčejný teenager – exceluje v matematice, má hodně černý smysl pro humor a nenávidí nepořádek. To, co má navíc, je Aspergerův syndrom, formu autistické poruchy. Je neprodyšně uzavřený ve svém vlastní světě. Snaží se být jako všichni ostatní, ale netuší, jak by to měl udělat. Jednoho dne je za podivných okolností zavražděna jeho lektorka Jess a chlapec s uhýbavým pohledem je rázem prvním podezřelým. Byl by schopen vraždy? Kdo se k němu dokáže dostat natolik blízko, aby poznal pravdu?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejsem jako vy. Přihlašte se a napište ho.

Picaultová je skvělá autorka, ten příběh je velmi dojemný. Silně připomíná knihu "Je to i můj život" od stejné autorky.
Knižní novinky (13. týden)
28.03.2021
Kniha Nejsem jako vy v seznamech
v Přečtených | 1 606x |
v Mé knihovně | 429x |
v Chystám se číst | 1 188x |
2014 | ![]() |
2005 | ![]() |
2015 | ![]() |
2011 | ![]() |
2017 | ![]() |
Výborně, napínavě napsaná knížka.
Ponoříte se do duše člověka s Aspergerovým syndromem, do duše matky, která se o syna s tímto postižením a o druhého bez postižení stará, do oboustranného sourozeneckého sdílení, do lidí, kteří jsou anebo se na nějakou dobu stávají součástí jejich příběhu.
Myslím, že některé pasáže se daly zkrátit, docela dost faktů se opakovalo
dokola.
Na pachatele krimi zápletky obvykle nemám dobrý nos, ale tady mi to bylo na 99% od první třetiny jasné. Nicméně jsem četla jako drak, než se mi to potvrdilo. Přeci jenom nějaká ta pochybnost zůstala až do dočtení. Dávám plný počet hvězd.