Spolubydlící

Spolubydlící
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413598/bmid_spolubydlici-sQE-413598.jpg 4 1325 1325

Muž a žena sdílejí postel - přitom se nikdy nepotkali Tiffy Moorová potřebuje levné bydlení, a to rychle. Leon Twomey žije v bytě s jednou postelí, má noční směny a potřebuje peníze. Jejich přátelé si myslí, že jsou šílení, ale jde přece o dokonalé řešení: Leon přes den přebývá v bytě, zatímco Tiffy je v práci, a ona tam zase tráví čas večer a v noci. Nepotkávají se, přesto spolu začnou navazovat vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích, které si v bytě nechávají. Brzy se ale ukáže, že jejich uspořádání nebude tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Flatshare , 2019


více info...

Přidat komentář

StihOMam
17.07.2024 4 z 5

Mne se tahle romantarna libila, velmi prijemne me prekvapila a navrch i potesila. Jasne, byly tam nektere momenty, kdy mi neco na nektere z postav nesedlo. Urcite bych mohla mit nejake vyhrady ke specifickemu pojeti dialogu. Nekdo by dokonce treba namitl, ze dej se vlekl. Ale mne osobne se zda, ze se autorce pekne podarilo zachytit atmosferu, vtahnout ctenare a donutit ho fandit, cist, usmivat se, cist, drzet pesti, cist.. A to je u romanticke pohodovky splneny cil, ne?
Mile, ja doporucuji.

luculi
30.06.2024 3 z 5

Občas potřebuji od všech těch sérií, kronik a neskutečných bichlí pauzu. Oddechnout si, přečíst něco, u čeho nemusím tolik přemýšlet. Prostě příběh, který dostanu jednoduše naservírovaný a zvládnu ho přečíst během dne. A tak jsem si vybrala tuto knihu s poněkud zajímavým tématem.

Ona se rozešla s přítelem a potřebuje se dostat z jeho bytu a proto shání levný podnájem. Ale peněz mnoho nemá. On má byt, kvůli penězům pracuje převážně v noci a jeho situace vyžaduje další zdroje k zaplacení jistých nákladů. A tak hledá spolubydlící. Zdá se to jako dobrý nápad. Až na to, že jde o malé místo s jedinou ložnicí a jedinou postelí. Ona tam bude přes noc, on přes den. Tak co by se mohlo stát?

Samozřejmě nic není tak jednoduché, jak se může zdát. Jejich soužití nesoužití se mění v přátelství díky vzkazům, které si nechávají. Do toho se začnou zamotávat komplikace rodinné, pracovní i vztahové a hned je o čem psát. Bylo to oddechové čtení s tématy ze života, s romantikou, s ranami osudu a o tom, jak se se vším vypořádat. Od každého něco. A myslím, že můžu říct, že jsem dostala to, co jsem očekávala.


jana-cisarova
02.06.2024 4 z 5

Zajímavá knížka o dvou cizích lidech, kteří se dostali do jednoho bytu jako spolubydlící, a přitom se spolu vůbec nepotkávají. Žena má denní směny a byt využívá po večerech a nocích, zatímco muž má noční směny a domů chodí po ránu, kdy už je byt prázdný.
Počáteční trávení víkendů Leona, majitele bytu, se začíná komplikovat, když si se svou přítelkyní, u níž víkendy vždy tráví, přestává rozumět. Tiffi má nárok na víkendy v bytě, ale často je tráví venku s přítelkyněmi a kolegyněmi. Se svým spolubydlícím si začíná psát vzkazy, nechává mu zbytky jídla, které večer připravuje.
Jednou se však musí přece jen potkat a je to setkání více než neobvyklé a legrační. Tiffy stále ještě pronásleduje bývalý přítel, se kterým se rozešla kvůli nevěře a později jí dost zkomplikuje nový vztah.
Kniha se dobře četla, jenom nemusela být tak rozvleklá. První polovina byla z větší části o nezajímavých nudných věcech a setkáních. Teprve poslední třetina mne zaujala a tím pádem byla rychle dočtena. Dávám čtyři hvězdičky.

Aileena
26.05.2024 4 z 5

Příjemná romantická oddychovka, bez zbytečně rozpitvávaných erotických scén. Mohla by mít o sto stránek méně, ale četla se i tak docela dobře. Jediné, co mi lezlo na nervy a rušilo při čtení byla přímá řeč se jmény mluvících. (Leon: ...bla...bla ; Já: ...bla...bla ; Gerty: ... atd.) Věřím, že by to autorka zvládla i bez tohoto paskvilu a lépe. Střídání vypravěčů mám ráda, takže až na tu úchylku s přímou řečí fajn čtení.

KerliDepp
20.05.2024 3 z 5

Ze začátku mě děj nadchl ale postupem mé nadšení upadalo. Děj se odehrává skrze pohled Leona a Tiffy avšak kapitolky natolik krátké, že jsem se občas ztratila v tom za koho to vlastně čtu. Od poloviny sentimentální drama a tak trochu ubrečené. Pohodová kniha, která neurazí ale ani mě nějak zvlášť neoslovila. Podle hodnocení tady jsem jí dávala mnohem větší šance.
SPOILER! Nechápu proč vůbec Richie řešil z vězení nějaké rádoby zásnuby a musel tak udobřovat dva lidi nehledě na to, že situaci autorka vykresluje tak jako by u toho snad byl i osobně. A našlo by se i více takových scén přitažených za vlasy.

essene
18.05.2024 5 z 5

Moc pěkné,zajímavý děj -doporučuji

locin
15.05.2024 5 z 5

Dlouho jsem měla ve své knihovně.. Teď jsem na ni narazila, když jsem hledala nějakou oddechovku a za mě super, splněno.... První setkání obou hrdinů bylo skvěle načasováné... Hezký příběh :o)

Cucy
13.03.2024 3 z 5

Zaujala mě hlavně obálka a anotace knihy, kdy jsem byla vážně zvědavá, jak autorka pojme tento příběh. Popravdě jsem asi v půlce začala číst na sílu, ale dočetla jsem. Úplně mě děj nenadchl tak jak jsem čekala. Příběh pěkný, ale za mě moc dlouhé.

zdenaR
18.02.2024 3 z 5

Trochu zklamání - sice zajímavé téma, ale bohužel příliš rozvleklý děj.
Ovšem velmi hezká obálka knihy :-)))

kristynatjxo
10.02.2024 3 z 5

Zajímavý námět knížky. Dopisování přes lístečky se mi moc líbilo. Přišlo mi to milé a vtipné. Těšila jsem se, až se naše postavy konečně setkají:) A jejich první setkání stálo za to :D
Jen chvílemi mi už vadil děj s bývalým přítelem a různé komplikace ohledně toho. Ale chápu to, i v životě nejde vše lehce. Jen nějaké části bych klidně zkrátila :)

NikM
07.02.2024 5 z 5

Milé prekvapenie! Od knihy som nemala veľké očakávania, chcela som jednoduché oddychové čítanie. Už dlho sa mi nestalo, že by mi v knihe nevadila žiadna postava. V tomto príbehu mi boli skoro všetky postavy sympatické a všetko to tak nejak vzájomne fungovalo. Bola to moja prvá kniha od tejto autorky a určite od nej skúsim aj niečo ďalšie.

Jirinamac
06.02.2024 3 z 5

Četla jsem to docela dlouho a prokládala jinou četbou. Nápaditý námět, který později dostane jiný směr, ale už mi to přišlo moc zdlouhavé.

majanka
04.02.2024 3 z 5

Číta sa dobre.
Na začiatku zvláštny nápad "spolubyvajuca" - dvaja mladí ľudia, muž a žena spia v tej istej posteli, ale v inom čase. Najprv to je oddýchovka ku kávičke.
Postupne, keď sa aj stretnú a začne sa objavovať Tiffin ex, kniha nadobúda rýchlejší spád.
Náročné je odpútať sa od bývalého, náročné je pochopiť predchádzajúci vzťah, ale vďaka tomu, že si uvedomí ako bola manipulovaná a vďaka skutočným priateľom sa jej podarí to, čo je pre ňu najlepšie.

3nitka
01.02.2024 4 z 5

Oddychovka. Keď potrebujete romantiku, dokonalého chápajúceho muža, jednoducho relax, odporúčam.

monika0181
04.01.2024 4 z 5

Zvláštní neobvyklý příběh. Souhlas s Marsí5, Tiffy jsem z počátku fakt nemusela. Kniha má pomalejší rozjezd. Ale od začátku výměny vzkazů se vše změní a příběh plyne svižně.
Téma sdílené postele mě opravdu příjemně překvapilo a přemýšlela jsem, co mohu čekat, i když se to dalo předvídat. Nicméně bylo to okořeněno manipulativním ex, neoprávněným vězením.
Kniha je vlastně velmi příjemná na čtení. Jdu do další knihy autorky.

ReziEngli
17.10.2023 4 z 5

Příjemná romantická oddechovka na pár večerů :) Doporučuji víno!

Zaujal mne hlavně ten námět - dva lidé, sdílející byt a postel, kteří se ale nikdy nesetkali? Jž od začátku je tak nějak jasné, jak to dopadne, ale je to moc milé čtení, i jsem se párkrát zasmála! Mohu doporučit :)

AnDyB
07.10.2023 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Trochu jsme se bála po předchozích komentářích že se mi místy bude táhnout ale nakonec jsem byla mile překvapena a četla se jedním dechem. Zajímavé téma i zápletka vcelku originální, za mě jako oddechovka naprosto splnila očekávání.

Marsí5
06.10.2023

(SPOILER) Musím říct, že asi do čtvrtiny knížky mi Tiffy nebyla moc sympatická a považovala jsem ji téměř za husu, že se tak upíná ke svému bývalému.... Naštěstí v této části knihy začala lístečková komunikace s Leonem, takže jsem u příběhu vydržela a jsem za to ráda! :-D
Dál už to totiž začalo být zajímavější - vzkazy, postupně se měnící vztah mezi spolubydlícími (i když se ještě neviděli), Tiffino uvědomění pravdy o vztahu s bývalým, do toho ta správná porce romantiky....
Za mě celkově dobré, ale může chvíli trvat, než vás to chytne ;-)

Ivka2
02.10.2023 3 z 5

Čtivá knížka vhodná jako oddechové čtení. Líbila se mi linka, kde se probírá psychické týrání. Konec byl ale zbytečně zdlouhavý. Doporučila bych ji pro mladší čtenářky.

vodovodnice
26.09.2023 4 z 5

Knížka se čte velice lehce, je hezky čtivá. Ale na můj vkus moc slaďonká, spíš bych řekla, že je to knížka pro náctileté :-) .
Ale je pravda, že obsah příběhu, byl zajímavý a ke konci i dramatický, i když to už pak bylo dost předvídatelné.
Ale jako oddechovka je to super.

Štítky knihy

milostné romány romantika psychická traumata zfilmováno – TV seriál spolubydlící

Autorovy další knížky

Beth O’Leary
britská, 1992
2019  80%Spolubydlící
2021  72%Výměna
2022  73%Tři rande
2022  72%Road trip