Nepříliš šťastná rodina

Nepříliš šťastná rodina https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488584/bmid_neprilis-stastna-rodina-POA-488584.jpg 4 1573 403

Nejnovější příběh mistryně psychothrilleru – opět dokonale drásavý a neodložitelný. Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní večeři své tři dospělé děti. Ty jejich smrt pochopitelně těžce nesou. Nebo ne? Na každého z nich čeká pohádkové dědictví. Svého náladového otce nesnášeli a netečná matka se jich nikdy nezastala. Na jednoho z nich to bylo možná už příliš. Ale na koho? Je-li váš sourozenec vrah, chtěli byste to nejspíš vědět...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Not a Happy Family , 2021


více info...

Přidat komentář

SilvieSisinka
včera 4 z 5

Šlo o vražedné vloupání,nebo snad některé z jejich dětí definitivně ztratilo nervy? Je-li někdo z vaší rodiny vrah,budete to chtít vědět.Nebo ne?

Lovana
02.04.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem se k autorce opět dostala (četla jsem jen první tři její knihy vydané u nás a pak dlouho nic), kniha nebyla špatná, ale první tři knihy, které jsem od autorky četla se mi líbily více
V této knize nebyla snad jediná sympatická postava, spíš jsem celou knihu přemýšlela, kdo je tam největší psychopat. Postav bylo poměrně hodně a chvíli mi trvalo, než se se zorientovala v úplně všech, zejména v těch vedlejších postavách jsem měla poměrně „guláš“.
Příběh byl dost zamotaný a člověk si nemohl být ničím moc jistý. Jedna věc ohledně vyústění mě zklamala, ale konkrétnější nebudu, ať nespoileruji.
Určitě si časem nějakou knihu autorky opět přečtu, protože nejsem z této knihy tak nadšená, jako z těch předchozích, tak kniha byla velmi čtivá a bavila mě, jen jsem čekala trošku více.

Hodnocení 3,75*/5*


emilieselden
30.03.2024 3 z 5

Knížka se mi líbila, dobře se četla, ale něco tomu chybělo - snad více napětí, gradace, trochu jiný konec. 3,5*

MarciLiška
28.03.2024 4 z 5

Čtivá,napínavá kniha. Doporučuji.

dom.ini
28.03.2024 5 z 5

Perfektní! Poslouchala jsem jako audioknihu a nemohla jsem se odtrhnout. Knížka byla napínavá, se spoustou podezřelých, takže si celou dobu nemůžete být ničím jistí. Atmosférou mi chvíli připomínala detektivky od Agathy Christie, což byl příjemný bonus. :) Takže k přečtení můžu rozhodně doporučit.

archivářka115
24.03.2024 4 z 5

Ze začátku jsem měla dojem, že jsem knížku s podobným dějem už četla. Všechny knihy od autorky jsem už přečetla. Byly skvělé, jenom tato knížka mě nijak nenadchla. Byla zbytečně zdlouhavá. Doufám, že příští knížka bude lepší.

beruska
24.03.2024 4 z 5

Napínavý příběh, u kterého do konce nevíte, kdo je vrah...
Mně se kniha líbila a už se těším na další autorčino dílo :) ...

Jančislava
15.03.2024 5 z 5

I když knihy této spisovatelky vyloženě nevyhledavam, tak tato se mi líbila. Příběh se četl rychle, napětí bylo celou knihu a o podezřelé rozhodně nebyla nouze. Kniha je čtivá a hodnotím ji na pět hvězd.

zelvonik
17.02.2024 5 z 5

Po dlouhé době návrat k Lapena a opět jsem si připomněl, že její knihy jsou super. Zápletka je poměrně jednoduchá, ale zpracování výborné a vlastně až do konce si nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže jsme na tom jako čtenáři stejně jako postavy v knize. Užil jsem si to bavilo mě a rád si přečtu i další knihy od Lapena.

MiraRunaway
12.02.2024 3 z 5

Dokolečka dokola výslechy podezřelých. Neustále byl někdo na cestě na výslech na policejní stanici a cestou usrkával kávu z kelímku. Občas byla chvilku změna, kdy se děj přesunul k někomu domů, kde se káva usrkávala ze šálků. A takhle to bylo celou knihu. Nic nového, nic zajímavého, klasická zápletka, nijak zajímaví podezřelí. Standart. I když to nebylo vyloženě špatné, měla jsem celkově pocit takové všednosti, jako z výrobního pásu, kniha jako tisíce jiných. Dále mě iritovalo neustálé omílání toho, že byl pan Merton špatný otec, ale žádný příklad proč tomu tak bylo. Nic konkrétního. Nevysvětlené.

Evkaha
11.02.2024 3 z 5

Za mě o něco lepší než "Její konec", zatím jsem nic jiného od autorky nečetla. Poměrně brzo jsem měla správné podezření ohledně vraha i když se pořád pletly další osoby do děje. Jak bylo řečeno u jiných komentářů, pořád dokola to stejné, ale je to napsáno tak, že těch 300 stránek ani nepostřehnete a je konec.

simca9342
03.02.2024 5 z 5

Přečteno před lety .
Catherine, Jenna a Dan - tři už dospělí potomci bohatých rodičů. Všichni vědí, že otec má peněz jako šlupek a všichni mají z různých důvodů problém s financemi. A nejen sourozenci , jak se později dozvíme. Na rodinné velikonoční večeři však dojde k něčemu, co přinejmenším nikdo z trojice nečekal. Jen pár hodin předtím došlo na žádosti a hrozby ohledně rodinného jmění. Teď jsou ale manželé Mertonovi mrtví. Závist a motiv k vraždě snad mají všechny postavy v příběhu. Ale vrah je jen jeden.
Výslechy všech,otisky prstů a sousedské sladění to vše má na starost dvojice detektivů Reyes a Barrová.

nikinikiniki
03.02.2024 3 z 5

Kniha se nečetla špatně, ale občas jsem se musela přinutit, což jsem kupříkladu u knihy Nevítaný host, neměla, tam to mělo mnohem větší spád a hodně Vás zajímá, jak to bude vše pokračovat. Tato kniha takový lepší průměr. Výborná rodinka, jeden to hází na druhého... Tam chcete patřit. :)) Ale jak je již zmíněno v jiných komentářích, dost často se to tam opakuje, kniha by klidně mohla být kratší, chybí spád a trochu víc akce. Konec byl zajímavý.

MaJa264
03.02.2024 odpad!

První dílo této autorky,které jsem si dopřála, v audioknize, a pro mne neskutečná nuda. Stále dokola to samé a jestli přeskočite pár kapitol, nic podstatného se neudalo. Ale jinak dobré pro usínání.

Carpinus-CZ
31.01.2024 4 z 5

Všichni lžou. Drsný a pravdivý obraz dnešního světa :-(
Velmi čtivé, doporučuji. Je to taková psychologická sonda o tom, jak vidina materiálního přepychu totálně a navždy rozloží jednu rodinu ...

LivN
30.01.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale chybělo mi tam více napětí jako bylo u předchozích knih. Štvalo mě jak se všechno pořád opakovalo a děj se nikam nehnul. Pokaždé se všichni sešli u Catherine a vlastně nic nevyřešili. Nebylo tam takové to WAW, co vás nutí otáčet každou stránku. A ten konec mohl být lepší.

jarkaska
28.01.2024 5 z 5

Poslední kniha, která mi od Shari Lapeny chyběla přečíst. A musím říct, že i nejrychleji přečtena. Krátké kapitoly, takže jsem si říkala ještě jednu a ještě jednu, až jsem byla u konce. Nedalo se přestat číst a najít vraha. Takže teď už jen čekat na další novou knihu, která u nás vyjde.

Nik..
24.01.2024 3 z 5

Knížka se mi líbila, bavila mě. O to víc jsem byla zklamaná koncem. Byl takový, nedodělaný. Já obecně nemám ráda otevřené konce, které dávají více možností. Ale u téhle knížky mi takový konec vyloženě vadil. Tohle byl příběh, který mohl být krásně uzavřený, už jen díky tomu, kam nakonec autorka na konci čtenáře zavedla. V knize byly skvěle vylíčeny postavy, mělo to nápad, bylo to tajemné, mělo to všechno, co to mělo mít, až na jedno. Knížka byla fajn, ale toho konce je hodně velká škoda.

Mychaela
20.01.2024 3 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne. I když určitá čtivost se knize upřít nedá, čekala jsem víc.

Bylo celkem zajímavé číst knihu z pohledu jednotlivých podezřelých postav a ne z pohledu detektivů, jak to většinou bývá.
Celou dobu si čtenář nemůže být jistý, kdo je opravdu vrah. Bohužel je to ale i tím, že se o postavách pořádně nic nedozvíme, nejdou do hloubky, v knize se stále dokola opakuje to samé. Detektivové si pozvou na výslech podezřelého, ten jim buď lže, nebo jim neřekne vůbec nic, pak se všichni sejdou u Catherine, řeknou si, co a jak a na řadu jde další sourozenec - výslech - lži - brainstorming u Catherine... A když dojdou sourozenci, přijdou na řadu vedlejší postavy jako Audrey, Irena a další.

Chyběla mi nějaká gradace, vystupňování, napětí a nějaký ten WAW okamžik. Na thriller to bylo příliš poklidné a na pohodu. Chyběla tomu šťáva jako např. u dříve vydaného Nevítaného hosta.

Fortuna7
15.01.2024 4 z 5

Po celou dobu čtení jsem byla velmi napjatá a zvědavá, jak to celé dopadne, ale musím se přiznat, že konec mi přišel velmi nedotažený. Nápad a atmosféra knihy se mi vážně líbily a neskutečně mě bavily toxické rodinné vztahy, které byly v knize popsány. Zkrátka škoda toho konce kvůli kterém je pro mě kniha průměrná.