Obyčejné lhářky

Obyčejné lhářky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479747/bmid_obycejne-lharky-jgc-479747.jpg 4 38 14

Manželky. Matky. Lhářky. Emma a Lucie by na první pohled nemohly být odlišnější, sdílejí ale jednu přísně utajovanou neřest… Krásná a bohatá Emma má zdánlivě vše, od milujícího manžela po kariérní úspěchy, znuděnost a neklid ji ale opakovaně nutí k pošetilému chování. Mladá vdova Lucie má oproti tomu co dělat, aby zaplatila nájem a vypořádala se s tvrdohlavým synkem. Rozhodnutí, která obě z rozličných důvodů dělají, vedou až k jejich setkání – při výkonu veřejně prospěšných prací. Tam rychle zjišťují, že mezi nimi existuje nečekané spojení. Obě jsou lhářky. A to prvotřídní. Do party přiberou ještě Florrie, říznou sedmdesátnici, která jim může nabídnout moudrá slova i rameno, na němž se mohou vyplakat. Vodopád lží tím ale nekončí. Emma i Lucie jsou odhodlány prohřešky a stud utajit před svými milovanými – a s tím, jak se spirála nezdravých vztahů rozšiřuje, obě rychle směřují k tomu, stát se její obětí. Dokážou vymanévrovat z minového pole vlastních lží a podvodů dříve, než zničí všechno, na čem jim záleží?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Everyday Lies , 2017


více info...

Přidat komentář

Pink_Panther
10.08.2023 5 z 5

Velice čtivé a povedené.
Kniha, kterou jsem přečetla za pár dní jedním dechem.. Velmi milé knižní překvapení, nečekala bych, že se mi můj náhodný výběr v knihovně tak zalíbí, doslova jsem knihu nemohla dát z ruky!

PavlaA
26.07.2023 4 z 5

Příjemné oddechové čtení.


Iva066
26.04.2023 3 z 5

Kniha byla náhodným výběrem, ale celkem potěšila. Je to "americký" román (dobré konce všeho), ale čte se dobře, místy je i vtipný. Nejvíc mne asi pobavila postava seniorky, která se zajímavě vyvíjí. Pěkné oddychové čtení.

LadyCarousel
21.12.2022 4 z 5

Tentokrat strucne a proste: krasna kniha.

broskev28
25.07.2022 4 z 5

Tuhle knihu jsem si měla vzít na dovolenou! Ale ne, tuhle bych totiž přečetla za jeden den a víc takových v zásobě bohužel nemám.
Svěží, čtivé, místy dokonce vtipné, happyendové a po všech stránkách milé čtení. Pravda, mnohé věci jsou tam zjednodušené a (skoro) všichni mají dobré srdce, ale to se v knihách s touto barvou předpokládá.
Podle mě velmi povedená kniha, víc takových!

"Jednou mi připomeň, že tohle dítě, až se narodí, bude odstrašujícím příkladem pro případné další těhotentství. Jestli budeme ještě nějaké další dítě chtít, tak si ho koupíme. Všichni tvrdí, že to má být krásná zkušenost pro všechny smysly. Jenže když se člověk cítí jako hroch a taky tak vypadá, nic krásného na tom není."

Tea98
26.05.2022 5 z 5

Krásná oddechová knížka. Čtení mi moc bavilo, žádný zbytečně zdlouhavý a složitý děj. Paráda .

Lily101
02.04.2022 2 z 5

Za mě oddechové čtení, které si už zítra nebudu pamatovat. Těžší témata jsou vcelku běžná a tak se nic atypického (zapamatování hodného) konat nebude. Jediné překvapení je to, že kniha po úvodních cca 30 stranách nabude na čtivosti.

Dvě hvězdičky za snahu autorky a celého týmu nutného k vydání knihy.

P.S.-Knihu jsem vybírala po dost dlouhé době bez ohledu na hodnocení na databázi knih. Asi nejsem vyloženě zklamaná, neb #prvniknihapoprodelanicovidu si asi žádala něco odpočinkového, avšak čekala jsem něco hlubšího (aspoň jednu hlubokou myšlenku).

SPOILER: Typická americká knížka. Happy end se koná ve všech směrech a je to až nerealistické.Současně moc nechápu název knihy. Jedna protagonistka lže, druhá lže sama sobě (spíš si neuvědomuje realitu a problém) a třetí je v tom úplně nevinně. KONEC SPOILERU.

#prvniknihavdubnu

stesti.s.knihou
14.03.2022 4 z 5

Obyčejné lhářky jsou fajn oddechovým příběhem, který vám nenabídne pouze příjemné počtení, ale taky témata k zamyšlení a silné ženské hrdinky.
Emma a Lucie snad nemohou mít odlišnější osud; Emma má bohatého manžela, žije v pozlátku, nemusí chodit do práce a jedinou její starostí je manžela vhodně reprezentovat na společenských akcích. Z nudy a jistého sebenaplnění si najde novou zábavu - drobné krádeže v obchodech. Lucie je samoživitelkou, vychovává malého syna a spolu se snaží vyrovnat se smrtí manžela a otce v jedné osobě. Lucie žije ve velkém stresu, synovi chybí mužský element a vše dává za vinu právě jí; občas tak sklouzne do vyhrocené situace, ve které není schopna racionálně reagovat. Jednoho dne se kvůli tomu dopustí rychlé jízdy v autě, za kterou ji chytne policie.
Obě tyto ženy musí za své přestupky podstoupit veřejně prospěšné práce, kde se setkávají s vtipnou seniorkou Florie, která jim díky svým zkušenostem a nadhledu postupně pomůže zvládnout nelehké situace.
Kniha se mi moc líbila, příjemné čtení, které obsahuje důležitá témata a trochu té romantiky.

josska
16.02.2022 4 z 5

Knihu jsem četla na doporučení a líbila se mě celkem dost,čtivé,mám ráda knihy ze života,jsem ráda,že jsem si ji přečetla,,

evismaior
24.01.2022 4 z 5

(SPOILER) 75% - po poměrně plytkém úvodu, v němž jsme se seznámili s krásným, bohatým a dokonalým párem Emmou a Danielem a ve druhé dějové lince s vdovou Lucií, která sama vychovává pětiletého syna, a já od té knížky po tom začátku zas tak moc nečekala, se to překvapivě slušně rozjelo v okamžiku, kdy se zjistilo, že Emma si ubíjející roli nepracující reprezentativní manželky kompenzuje koníčkem - kradením v obchodech - a Lucie zas vzpomíná na svého manžela nejčastěji se sklenicí či rovnou lahví vína v ruce a dost silně nezvládá výchovu svého syna. Emmu její krádeže dovedou až na obecně prospěšné práce v domově pro seniory, kde skončí i Lucie se svou pokutou za vysokou rychlost způsobenou vztekem na nezvladatelného syna na zadním sedadle. Obě svému okolí lžou o tom, kam chodí, a do svých lží se dále zaplétají, přičemž jejich příběhy jsou ještě vylepšeny Emminým návratem do rodného města kvůli nemocné matce (a problémem, který v tomto městě za sebou zanechal Daniel) a Luciiným neuváženým kamáráděním se se švagrem. Tahle část knížky se mi zdálka fakt dobrá a nemohla jsem se od ní odtrhnout, než přišlo posledních sto stran, kde se vše vyřešilo ke spokojenosti všech, všichni si pomohli a vše dobře dopadlo, což bylo sice pozitivní, ale poněkud nudné. Jo a ještě tam byla zápletka s trochu ujetou seniorkou, která byla fajn, až na to, jak z hodného chlapíka vyrobila zlého dozorce, který všechny prudil, a jí to přišlo hrozně fajn. Tohle mi moc nesedělo. Ale jinak v žánru červené knihovny jistě nadprůměr.

Kenan
03.01.2022 5 z 5

Tohle bylo překvapení. I když růžová obálka napovídá, že půjde o romanci, tak tomu tak není. Emma se odstěhovala ze svého rodného městečka a žije život bohaté paničky, odkázaný na finance svého úspěšného manžela. Lucie je mladá vdova s 5letým synem, problémem s nadmírou vína, zpupností svého syna a nedostatkem financí. Ani jedné z nich tohle nestačí a když se jejich životy, za zvláštních okolností, zkříží a navíc se setkají se svéráznou starší ženou, věci se začnou posouvat jiným směrem. Naprosto čtivý a dojemný příběh, který stojí za přečtení.

Ivuska.09
29.12.2021 5 z 5

Krásný příběh o tom, jak důležité mohou být druhé šance. Jsem ráda, že jsem stihla ještě letos přečíst román, který byl tak skvělý jako tento. Každodenní radosti i strasti, autenticky podané. Mně se kniha moc líbila.

Kizuizi
10.11.2021 4 z 5

Skvělý román plný lásky i nenávisti, přátelství, složitých rodinných vztahů, ale také velmi dojemných okamžiků, které nenechají chladným žádného čtenáře.

Danago
24.10.2021 5 z 5

I když by se mohlo zdát, že půjde o banální román pro ženy opak je pravdou. Příběh mě chytl od první stránky a knihu jsem přečetla na jeden zátah, dokonce jsem kvůli ní vynechala i nějaké to jídlo , kéž by toto dokázalo více knížek....

Hlavní hrdinky Lucie a Emma mi byly i přes své neřesti a chyby velice sympatické a celou dobu jsem příběh naplno prožívala s nimi. Román provází lži, ale není to to nejdůležitější a není na tom postavený celý děj, což mě hodně potěšilo. Z knížky na mě dýchla především atmosféra přátelství . A i když obě hlavní hrdinky nejsou vždy úplně kladné a dělají chyby mají čistou duši a otevřené srdce.
Emma i Lucie jsou odsouzeny k výkonu veřejně prospěšných prací, zde se setkávají a zjišťují, že ač vedou naprosto rozdílný život, tak jsou si určitým způsobem blízké.
Obě se snaží své prohřešky utajit před svými přáteli a rodinou bohužel toto vede k dalším lžím a problémům. Dostávají se do pasti vlastních lží a podvodů a hrozí jim, že přijdou o všechno, na čem jim záleží.

Za mě skvěle napsaný román, jsou zde velice citlivě a poutavě vykresleny nejrůznější mezilidské vztahy, podpora, pochopení, zloba i odpouštění a samozřejmě velice nenásilně i láska. Knížka u mě vyvolala vlnu nejrůznějších emocí . Toto je přesně můj šálek kávy.
Velice ráda doporučuji především ženám.

Autorovy knížky

Louise Guy
australská
2021  79%Obyčejné lhářky

Kniha Obyčejné lhářky je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst61x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x