O knize Tchyně

Lucy svou tchyni poznala před pěti lety. Ačkoli se k ní Diana tehdy chovala přátelsky a zdvořile, Lucy okamžitě poznala, že nesplňuje její představy. I přesto se jí snažila vždycky zavděčit. Teď se našlo Dianino tělo a vedle něj dopis na rozloučenou. V něm se píše, že raději zemře hned, než aby sváděla únavný boj s rakovinou. Jenže při pitvě se žádná rakovina nenajde. Místo toho patolog odhalí stopy jedu a dušení. Navíc je zřejmé, že každý člen rodiny něco tají. Ale co? A kdy už konečně všechno to tajnůstkaření skončí?

Co říkají o knize uživatelé?

Tento román se zaměřuje na složité vztahy mezi tchyněmi a snachami. Příběh vypráví dvě ženy, Lucy a Diana, z jejichž pohledů se odhalují tajemství a pohnutky. I když se vztah mezi nimi zdá být napjatý, postupně se ukazuje, že obě postavy mají své důvody a touhy. Kniha zkoumá, jak se vnímání těchto vztahů mění s časem a zkušenostmi. Čtenáři ocení psychologickou hloubku a napínavý děj, který je protkán emocemi a lidskostí.

Díky střídání minulosti a přítomnosti se příběh stává dynamickým a čtivým. Autorka skvěle zachycuje nuance rodinných vztahů a ukazuje, jak důležitá je komunikace. Kniha je nejen detektivním příběhem, ale také hlubokou sondou do psychiky postav a jejich vzájemných interakcí. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tchyně mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají zájem o psychologické romány
  • Ženy, které se zajímají o rodinné vztahy
  • Milovníci napínavých příběhů s emocionálním nábojem
  • Fanoušci autorčiných předchozích děl

Kniha Tchyně v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně284x

Osobně si myslím, že to rodiče se starostmi o štěstí potomků trochu přehánějí. Když se zeptáte kohokoli, co by svým dětem přál, odpoví, aby byli šťastní. Šťastní! Ne aby přispívali k dobru společnosti. Aby byli skromní, moudří a tolerantní. Aby pevně čelili nepřízni osudu a byli vděční i za neštěstí. Já jsem totiž na rozdíl od ostatních vždycky přála svým dětem strádání. Skutečné, upřímné strádání.

Dianinou prací bylo dávat lidem šanci. Ale možná že tolik řešila problémy světa, že zapomněla dát šanci svým blízkým.

všech 6 citátů najdete u autora

Související novinka - Tchyně

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi