Dřív než půjdu spát

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine, která po autonehodě ztrácí paměť pokaždé, když usne. Každý nový den je pro ni první a zároveň poslední. Její manžel Ben jí každé ráno trpělivě vypráví její vlastní život a obětavě se o ni stará… Anebo je vše trochu jinak? Christine se podaří za pomoci mladého doktora začít psát deník, a jeho stránky jí jednoho dne prozradí: Nevěř svému muži. Napsala to však vůbec sama? Jak se lze dopátrat pravdy o minulosti, když jediné, co znáte, je dnešek?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92705/big_driv-nez-pujdu-spat-8kd-92705.jpg 4.3700
Žánr:

Komentáře (186)

Kniha Dřív než půjdu spát

pinkstrom
12. března

Nápadité, zajímavé, napínavé. Měla jsem několik teorií jak celý příběh rozlousknout, ale u všech bylo nějaké ALE, které mi unikalo nebo kde mi něco nesedělo. Tím pádem jsem se u čtení nenudila a moc mě bavilo. Určitě lepší dřív přečíst než kouknout na film.

LadyCarousel
20. ledna

Mela jsem vice tipu na to, jak to skonci, ale ten nejpravdepodobnejsi se nakonec stal skutecnym. Prislo mi divne, ze by ho nenapadlo ze si vse zapisuje. Ale jinak vse bylo tak nejak logicky vysvetleno.

LuckaDea
19. ledna

Super příběh plný napětí. Kniha má zajímavé a poutavé téma, kdy hlavní hrdinka každý den ztrácí paměť. Kniha se četla velmi dobře a konec dobře vygradoval, byla jsem docela překvapená.

slaska77
18.11.2022

Je zvláštní, když zde čtu komentáře, jak rozporuplná hodnocení kniha má. Já jsem moc ráda, že jsem si jí zde na databázi všimla a že jsem se ke čtení dostala. Zajímavý koncept dnes už neobvyklé jedné dějové linky, který mě moc bavil, čtenáři mají možnost aspoň trochu se vžít do kůže Chriss, která každý den od základů pátrá po svém životě. Díky deníku se dostává dál a dál, přemítá, čemu může věřit, kdo to myslí dobře a kdo ne, co je vzpomínka a co jen představa? V rámci žánru ženského trileru za mě super zážitek. Je dobré si uvědomovat, že i my obyčejní smrtelníci často podléháme jen konstruktům našich mozků ať už v běžných každodenních situacích, mezilidských vztazích nebo na úrovni o level výš - konspirací a bohužel dnes i desinformací.

aishimizu
07.09.2021

Musela jsem přeskakovat odstavce, jak mě nebavilo číst pořád to stejné dokola. Chápu, že to k tématu patří, ale fakt mě to nebavilo. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická. Konec předvídatelný.

Kexina
24.08.2021

(+ SPOILER) Nápad ani zpracování nejsou nijak extra originální. Přesto se knížce nedá upřít jistá návykovost a mírné napětí. Bohužel konec spadne do ubohé frašky (doufala jsem, že se mýlím a konec, který je jasný od cca poloviny knihy, bude jiný, ale nestalo se). Takže nakonec čistý průměr.

Dalgiona
15.05.2021

Skvěle napsané. Čtenáře to vtáhne do děje a on je tou ženou, která se každé ráno probudí a neví kdo je, kde je a co tam dělá. Závěr byl opravdu hustý. Doporučuji všemi deseti.

evineckY
30.04.2021

Umí si vůbec někdo představit, jaké to je se probudit každý den a nevědět kdo , kde a s kým jsem ? A vůbec to není komedie 50 x a stále poprvé. Během chvilky přijít prakticky o život, protože když se podíváte do zrcadla, je vám o dvacet let víc. A to vinou nějakého grázla. Smutný příběh, ale s nadějným koncem.

1 ...