Dietwithstyle Dietwithstyle komentáře u knih

☰ menu

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

V tomhle díle mě Bella trochu štvala, ale jinak má příběh spád a čte se vážně dobře.

03.05.2024 4 z 5


Počkej na moře Počkej na moře Veronika Opatřilová

Není to úplně oddychová kniha na dovolenou, člověk se tak ponoří do pocitů hlavní postavy, že někdy doslova vnímá její zoufalství nebo vztek. Autorka odvedla velmi dobrou práci, chvílemi jsem si připadala, jako bych v té Anglii skutečně byla. Trochu mě zklamal otevřený konec, ale k tomu, jak je celá kniha napsána, se vlastně hodí.

29.03.2024 4 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Kniha mě bavila víc, než jsem čekala. Nejprve jsem viděla film, takže jsem byla připravena na velmi dlouhou nudnou pasáž, ale vlastně to vůbec nuda nebyla. A jsem zvědavá na další díly.

15.03.2024 4 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Kniha se četla velmi dobře, stejně jako první ze série, ale asi mě bavila trochu víc. Jednak kvůli tomu, že některé hlavní postavy již nejsou dětinské, druhak kvůli pasážím o válce - je velmi zajímavé nahlédnout na válku z pohledu obyčejných i bohatších Němců.

15.03.2024 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Do cílové skupiny tohoto příběhu jsem věkově patřila tak před 13ti lety, ale protože zásadně nepropadám davovému šílenství, tenkrát jsem se rozhodla, že nebudu číst knihu, kterou čtou úplně všichni. Filmy jsem ale kdysi viděla, první a druhý dokonce víc než jednou. Letos jsem si řekla, že si to ze zvědavosti přečtu. A musím chtě nechtě přiznat, že mě to fakt chytlo a přestože příběh znám, byla jsem dost napnutá :D Takže si postupně přečtu všechny díly.

29.02.2024 5 z 5


Harry Potter: Kouzelnický almanach Harry Potter: Kouzelnický almanach J. K. Rowling (p)

Almanach je skvělý přehled ucelených informací ze světa Harryho Pottera. Obsahuje sice pár chybiček, ale ne nijak zásadních. A obálka je úplně dokonalá. Jediná věc, kterou bych vytkla, je pár míst, kde je text velmi obtížně čitelný kvůli ilustracím.

18.02.2024 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Oddechovka, nejvic me bavil zacatek a uplny konec, ty pasaze mezi byly na muj vkus az moc zdlouhave a zpomalovaly spad pribehu. Kazdopadne postavy jsou moc sympaticke a jako cteni na dovolenou jsem tuhle knihu zvolila spravne :)

31.01.2024 3 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Poslední díl je vážně skvěle napsaný a mrzí mě, že filmové zpracování se v tolika důležitých momentech liší. Některé kapitoly jsou napsány opravdu dojemně a čtenáře prostě na konci musí mrzet, že se jedná o poslední knihu.

25.01.2024 5 z 5


Dámský klub půlnočního plavání Dámský klub půlnočního plavání Faith Hogan

Kniha se četla hezky, ale také jsem čekala trochu něco jiného. Děj je předvídatelný a zdál se mi lehce nedotažený. Ale do těch míst bych se moc ráda podívala :)

25.01.2024 3 z 5


Šikmý kostol Šikmý kostol Karin Lednická

Naprosto skvěle napsáno. Přestože se děj odehrává v průběhu 27 let a objevuje se tam poměrně velké množství postav, v textu jsem se neztrácela. Téma také velmi zajímavé, už se těším na další díl.

07.01.2024 5 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Téma knihy je fajn, ale taky jsem měla trochu problém se příběhem prokousat, hlavně první třetina se dost vlekla. Autorka umí i lépe. Přesto to byla fajn oddychovka.

28.12.2023 3 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Četla jsem hodněkrát a baví mě to čím dál víc. Pasáže s myslánkou jsou moje nejoblíbenější, opět geniální pokračování.

25.12.2023 5 z 5


Harry Potter a Fénixov rád Harry Potter a Fénixov rád J. K. Rowling (p)

Četla jsem asi po páté, s odstupem několika let. Člověk lépe pochopí, co se některým postavám odehrává v hlavě, když mu je 30 a ne 12. Pro celý příběh je to zásadní díl a napsaný je samozřejmě bravurně.

25.12.2023 5 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Kniha se mi četla lépe než první díl, text se mi nezdál tak náročný. Příběh fajn, dozvěděla jsem se dost zajímavé věci o Bangkoku

25.12.2023 4 z 5


Pravda nebyla k dostání Pravda nebyla k dostání Lucie Hlavinková

Nejprve mi připadalo zvláštní, že je příběh psán z pohledu patnáctileté (a dost naivní) holky, skoro mi to připadalo jako kniha od Lanczové :D Ale potom jsem se začetla a nemohla jsem se odtrhnout. O hlavním tématu knihy jsem vůbec nevěděla, takže tím si mě kniha získala o to víc.

06.10.2023 4 z 5


Shopaholik za hranicemi Shopaholik za hranicemi Sophie Kinsella (p)

Knihy od Kinselly mám ráda všechny, ale série Shopaholik je prostě skvělá, miluju ten styl humoru. Četla jsem podruhé, cca po 10 letech a bavilo mě to stejně, jako předtím.

06.10.2023 4 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Kniha se dobře četla, bylo zajímavé nahlédnout do života lidi v předválečném Německu. Ale jsou to trochu Vékávéčka začátku dvacátého století. Každopádně příběh mě celkem bavil, autorka umí dobře popisovat atmosféru jednotlivých situací. Nejspíš si přečtu i další díly.

06.10.2023 3 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Autorku jsem znala diky podcastum, a proto jsem se rozhodla i pro jeji knihy. Vubec jsem nevedela, do ceho jdu, takze to bylo trochu prekvapko. Prvni stranky rozpacite, ze se jedna o tak zavazne tema, ale pozdeji me to pohltilo a hodne bavilo. A jestli nebe funguje tak, jak je v knizce popsano, tak uz se o sve zesnule blizke vubec nebojim :))

23.09.2023 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Tak tohle bylo super. Do 3/4 knihy jsem vubec netusila, kdo je vrah, coz je vyborny. A tu posledni ctvrtinu jsem trochu tusila, ale nevedela jsem jak a proc. Takze velmi dobre napsano. Urcite si prectu i dalsi knihy od autorky.

15.09.2023 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Většinou nečtu anotace knih, protože mám ráda překvapení. A tak jsem si řekla, že po řadě historických a válečných příběhů si přečtu něco současného od Jojo Moyes. No, jak se to vezme :-D Každopádně mě kniha pohltila, jen se mi první přechod mezi dvěma dějovými linkami zdál poněkud násilný. Čím více se potom příběhy hlavních hrdinek prolínaly, tím víc mě kniha bavila.

27.08.2023 5 z 5