Má mě rád, nemá mě rád

Má mě rád, nemá mě rád https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350888/bmid_ma-me-rad-nema-me-rad-XQ1-350888.jpg 4 595 177

Lucy Huttonová a Joshua Templeman se nemají rádi. Není to jen nějaká vzájemná nelibost nebo snad dokonce pouhé nesnášení se. Nenávidí se celým srdcem a nebojí se dát si to pořádně najevo, zatímco jsou nuceni obývat společnou kancelář vydavatelského domu. Lucy nemůže vystát Joshuovu upjatost a perfekcionismus, on zas pohrdá jejím spontánním přístupem a bláznivě barevným oblečením. Navíc se dozvědí, že jeden z nich má být povýšen. Bitva se rozhořívá naplno a Lucy je odhodlaná nevzdat se, i když se jí hra na nenávist začíná vymykat z rukou. Možná že Joshuu nemá zas až tolik nerada. Možná ani on ji. Možná je od vášnivé nenávisti k lásce překvapivě blízko.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Hating Game , 2016


více info...

Přidat komentář

archivářka115
16.03.2024

Domnívala jsem se, že to bude vtipná knížka, ale bohužel mě velmi zklamala. Škoda času.

Syma149
28.02.2024 5 z 5

Napřed jsem viděla film, takže jsem byla na knihu zvědavá a moc se mi líbila. V knize jde o krátký časový úsek, kde se Lucy a Joshua občas vrací ve vzpomínkách do minulosti, kdy se setkali a kdy se začali "nesnášet". Joshua byl miláček, tam nebylo co dodat, spíš mi ho bylo líto, protože jeho táta byl opravdu případ. Lucy jsem měla ráda skoro celou knihu, jen ke konci mi už přišla trochu natvrdlá. Chvíli se po něm plazí, potom zase utíká a hysterčí. Nevím, jak víc ji měl Joshua dát najevo, že jsou na jedné lodi. Ale i tak to bylo moc pěkné čtení a doporučuji.


kristynatjxo
10.02.2024 4 z 5

Super oddechovka. Romantická, vtipná knížka. Kdy od začátku tušíte, jak asi děj končí, ale přesto vás baví číst, co se mezi hlavními postavami bude dít. :)
Líbilo se mi, jak se Lucy a Josh navzájem zlobili, jaké na sebe měli poznámky a jak to mezi nimi jiskřilo.
Jen mě v poslední době nebaví tolik dějové linky, kdy jedné z osob není dobře a ta druhá osoba se o ní musí starat. Měla jsem nějaké štěstí na podobně psané situace ve více knihách a nějak mě to nebere.
Jinak hodnotím kladně :) Určitě mě kniha bavila více než film.

Dietwithstyle
31.01.2024 3 z 5

Oddechovka, nejvic me bavil zacatek a uplny konec, ty pasaze mezi byly na muj vkus az moc zdlouhave a zpomalovaly spad pribehu. Kazdopadne postavy jsou moc sympaticke a jako cteni na dovolenou jsem tuhle knihu zvolila spravne :)

janyska13
24.01.2024 5 z 5

Hate to love. Často moje oblíbená zápletka v knihách a musím říct, že tady se to hodně povedlo. Hlavní hrdinové super naštvaní ze začátku, příjemné prostředí vydavatelství. Nějaký ten zádrhel během čtení, přesně jak to mám ráda. A konečně se můžu podívat na film.

wendulka321
06.01.2024 5 z 5

Tak tohle bylo pěkné, sice mi chvíli trvalo se začíst, ale pak už to stálo za to.

TessV
24.10.2023 5 z 5

Kniha pro všechny knihomoly :)

havrmoni
20.10.2023 3 z 5

Docela mě to bavilo číst i když Lucy byla taková no já nevím, zvláštní? Tak nějak jsem si s ní nevěděla rady. Ale jako jó, taková nenáročná oddechovka.

Karin94
06.10.2023 3 z 5

„Láska a nenávist jsou protipóly jedné a té samé hry, kterou musíte vyhrát. Proč? Jde o vaše srdce a ego. Věřte mi, já bych to měla vědět.”

Od tejto knihy som očakávala teda oveľa viac.
Za mňa bola kniha pridlhá, zbytočne naťahujúca, ale hlavne nekonečná. Autorka sa snažila napisať niektoré scénky vtipne, no ja som sa bohužiaľ nebavila.

Joshua a Lucy ako hlavné postavy mi tiež vôbec nesadli. Neviem, akosi som nedokázala uveriť ich vzťahu a kvôli málo romantickej linke mi ani nelietali motýle v bruchu.

Celý dej bol taký nijaký a stále rovnaký a keď sa tam konečne objavila iná téma (čo sa týkala Joshuu), tak k tej načrtnutej téme sa autorka na konci už ani nevrátila.

Za mňa totálny priemer, kde raz stačí a dosť. Veľmi premýšľam, či si vôbec pozrieť film.

monika0181
05.10.2023 4 z 5

Začátek knihy byl pro mě hodně zvláštní. Nemohla jsem se začíst. Ale když se povedlo, neodložila jsem knihu, dokud jsem ji nedočetla. Je tam známá linka o nenávisti dvou kolegů. Moc se mi líbily jejich slovní výměny, škorpení- taková ta správná chemie a energie mezi nimi. Joshua byl nakonec velký sympaťák, kterému jsem fandila. V momentě, kdy byl náznak konfliktu mezi Lucy a Anthonym, jsem se na něj hrozně těšila, a pak si ho náležitě užila. Je to oddechová jednohubka, kterou si užijete.

petraLI
26.09.2023 4 z 5

Začátek knihy byl zábavný, čtivý a poutavě psaný. Za polovinou knihy se mi však příběh už táhl, bylo to stále dokola. Nicméně Josh byl sympatický hezoun se srdcem na dlani a Lucy dobrosrdečná Jahůdka. I přes menší zádrhel se mi kniha líbila.

knihomolkaJani
25.09.2023 4 z 5

Tento příběh obsahuje #hatetolove romantickou linku, kde nám dva spolupracovníci (sdílející stejnou kancelář) ukazují, jak tenká může být hranice mezi láskou a nenávistí.

Lucy a Joshua "Satan seslal na zem jediného syna." To nekonečné pošťuchování mě opravdu bavilo.. Ale možná mi mezi nimi trochu nějaká ta jiskra chyběla. "Když se takový drsňák konečně zamiluje, stojí to za to."

Na knihu jsem četla mnoho pochvalných recenzí a doporučila mi jí i velmi blízká kamarádka, proto jsem do ní šla s vysokým očekáváním. Kniha se mi moc líbila, jen to byl trochu až moc předvídatelný příběh.
"Dám ti pořádně do těla. Každá holka by z toho měla erotické sny. I kdyby tě nesnášela až na půdu."

Výtku mám k samému konci, kde se autorka mohla více rozepsat a příběh lépe ukončit, a naopak uprostřed v některých nudnějších scénách zase ubrat. Víc Vám neprozradím, abych Vám nezkazila celý zážitek.

tereza9371
05.07.2023 5 z 5

Filmové zpracování se mi líbilo, tak jsem sáhla i po tom knižním. A řeknu to takhle: bylo to skvělé čtení!

Příběh není ani originální ani nepředvídatelný. Zato je vtipný a sladký a já si ho užila od začátku do konce. Nejednou jsem byla mile překvapená.
Lucy byla svá a myslím to v dobrém. Líbily se mi její "zvláštnosti" i vynalézavost a dobrosrdečnost. A z nekompromisního kravaťáka Joshui se vyklubal milý a obětavý chlápek. Oba jsem si rychle oblíbila.

Ve svých soukromých dětinských hrách si byli rovnocennými protihráči. Jejich neustálé hašteření a slovní přestřelky byly plné jiskření a skvěle jsem se u nich bavila.

Tato čtivě napsaná oddechovka vás určitě pobaví a nezklame. A spolu s knihou doporučuji i film, který se podle mě také povedl.

IG: vesnicka_knihomolka

emilieselden
03.07.2023 3 z 5

Mě tohle nebavilo. Bylo to tááák klišoidní. Ona se na něj pořád lepila a neustále slintala nad jeho tělem, což bylo dost otravný.

Books_by_Dee
22.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee

Pokud bych někde viděla pojem HATE-TO-LOVE tuhle knížku bych k ní přidala protože neznám knížku, která by mně k tomu tématu více seděla. Celý dej knížky úžasně plynul. Zamilovala jsem si oba dva hlavní hrdiny. Bylo to vtipné. Byla tam jedna úžasná erotická scéna. Nesnáším slow-burn romantiky, ale tady mě to nějak nevadilo, protože to jejich peskování mě bavilo snad víš než nějaká romantika. Měli mezi sebou úžasnou chemii.

V knize se potkáváme s Lucy a Joshuou, se dvěma kolegy, kteří spolu sdílí jednu kancelář, ale absolutně se nesnáší. Oba se začnou ucházet o stejnou vyšší pozici a tady teprve začíná pravý boj. Ani jeden se nechce vzdát a jejich časté hádky vedou k jednomu polibku ve výtahu (kdo nemiluje dobrou pusu ve výtahu) a oba si začnou uvědomovat, že k sobě možná necítí nenávist, ale co vlastně?

Říkal ji Jahůdko a to bylo děsně roztomilý a já se při každém takovém pojmenování culila na knížku, jako kdyby to říkal mě Čeká nás i klasické dramíčko na závěr, které pro mě bylo docela překvapením.

O víkendu jsem stačila zkouknout i film , který se (což jsem se trochu divila) docela držel knižní předlohy. A také musím doporučit. Lucy Hale je v něm úžasná a ten chlápek a jeho pekáč buchet, na to se také skvěle kouká. Takže na závěr doporučuji jak knížku, tak i film.

Knihožroutka23
23.04.2023 4 z 5

Super oddechovka, u které jsem si skvěle odpočinula. Moc doporučuju!!!:)

Lexie321
18.04.2023 4 z 5

Kniha nebola najhoršia práve naopak, ale nejaké miesta mi hrozne nesedeli a vadili. Postavy bolo zábavné sledovať a určite mali silnú chémiu ale z nejakého dôvodu keď došlo na intímne veci prišlo mi to akoby veľa z tej chémie vyprchávalo. Zo začiatku som knihu nemohla pustiť z rúk ale postupne som sa zase nevedela dočkať konca. Niekedy pred koncom sa to znova zlepšilo ale počiatočný zážitok sa nevrátil.

ardeas
26.03.2023 5 z 5

Ku knihe som sa dostala cez ukážku na film, kde bolo uvedené ze je podla knihy :)) ale knihy necitam ked som pozrela film, takze som si tuto knihu zohnala a zostala som veelmi milo prekvapená..aj film som uz videla, ale na knihu sa to nehrabe :D

Tak prečo tato kniha je u mna hodnotením vysoko?
- Mam rada hate love pribehy, na začiatku to vyzerá ako každá rovnaka kniha zo zanru, no nakoniec mame z badboy muza, ktorý má svoje muchy, nadhodený problém s otcom a sebadoverou si velmi cením
- plynulosť deja, takuto krásnu krivku rastu v knihe si ani nepamätám. Casto je to ako sinusoida, raz hore, potom dole a dookola. Kde inde v kniha hrdinovia placu a umieraju nad zlomeným srdcom, tu je to konečne "mudre a realistické", pretoze v normálnom svete ľudia o svojich problémoch komunikujú a nepreživaju apokalypsy, alebo aspoň nie tak dramaticky ako nam to kopec knih z týchto žánrov ponúka.
- Vahala som medzi 4* a 5*,no zvíťazila vtipná stránka. Z kníh si robim poznámky na zaujímavé metafory a hlášky, tu som si ich zaznacila az skoro 10x,v priemere to mam tam 1-2 na knihu :D
+ kniha nema epilog

Paintka01
12.02.2023 3 z 5

První polovina knihy mě moc bavila a přečetla jsem ji rychle. Později se čtení už trochu táhlo a neměla jsem potřebuju číst hned další a další kapitoly, jak to u některých knih bývá. Každopádně ve finále to bylo celkem pohodové a příjemné čtení.

karkulienka2
06.02.2023 3 z 5

Kniha bola celkom zábavná. Prečítala som ju za dva dni, takže aj celkom čitateľná. Hlavné postavy, nečakane, bojujú so svojimi vzájomnými citmi. Odporúčam ju skôr ako jednoduchšie čítanie. Nečakajte žiadne veľké dejové zvraty.

Štítky knihy

láska humor pro ženy zfilmováno nenávist nakladatelství a vydavatelství romance

Autorovy knížky

Sally Thorne
australská, 1981
2017  82%Má mě rád, nemá mě rád

Kniha Má mě rád, nemá mě rád je v

Právě čtených5x
Přečtených737x
Čtenářské výzvě54x
Doporučených51x
Knihotéce388x
Chystám se číst238x
Chci si koupit42x
dalších seznamech7x