Harry Potter: Kouzelnický almanach přehled
J. K. Rowling (p)

Svět Harryho Pottera do nejmenších detailů v magicky ilustrovaném oficiálním průvodci. Accio encyklopedie! Mávněte hůlkou a přeneste se do pestrého kouzelnického světa v podání sedmi talentovaných ilustrátorů. Potkáte fantastická zvířata, přičichnete si k nejmocnějším lektvarům a přečtete si o kouzelnících i čarodějkách nejen z dob minulých. Navštívíte krámek Weasleyovic dvojčat v Příčné ulici, poznáte patrony různých postav a projdete si mapu Bradavic (všech 142 schodišť vám dá určitě zabrat). Uvnitř této knihy zkrátka najdete všechno – od akromantule až po Zlatonku.... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: 2023 , Albatros (CZ)Originální název:
The Harry Potter Wizarding Almanac, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter: Kouzelnický almanach. Přihlašte se a napište ho.

Moc se mi líbí grafické zpracování. Jako potterhead je pro mě dost informací v knize jasných, ale pokud jste fanoušek Harryho, neváhejte si knihu zařadit do své knihovny!

Dlouho jsem váhala, jestli si tuhle kouzelnou bichličku pořídím, ale pak jsem na ni narazila v bazaru. Za symbolickou cenu nová kniha, to už prostě nebylo o čem. Když jsem ji pak doma otevřela, došlo mi, že pro fanouška světa HP by byl zkrátka hřích si tenhle skvost do knihovny nezařadit.
Nádherně zpracovaná encyklopedie plná nápaditých grafických prvků, ilustrací, citátů a informací z kouzelnického světa potěší malé i velké potterheady, nostalgicky připomene krásné časy, které tam spolu s postavami prožili, a připomene i spoustu drobností, které už po nějaké době zapomněli. S každou další knihou, rereadingem, speciálním vydáním si znovu uvědomuju, jak moc je tento vesmír výjimečný, a objevuju v něm něco nového, čeho jsem si předtím nevšimla nebo to jednoduše zapomněla, protože ač se mi to líbí nebo ne (čti nelíbí), jsem stále jen mudla...
Pokud si chcete zpříjemnit pár večerů listováním v opravdové kouzelnické knize, nemůžete si vybrat lepší :)
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Harry Potter: Kouzelnický almanach v seznamech
v Mé knihovně | 204x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
Krásný návrat do kouzelnického světa, zvlášť když sérii opět čtu. Hezké a povedené ilustrace - jejich prohlížení a listování v knize jsem si užívala. Líbilo se mi i rozdělení na jednotlivé části a citace z HP knih. Jsem opravdu ráda, že jsem na knihu v knihovně narazila.