Harry Potter: Kouzelnický almanach

Harry Potter: Kouzelnický almanach https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521140/bmid_harry-potter-kouzelnicky-almanach-64df0fd423690.jpg 5 120 35

Svět Harryho Pottera do nejmenších detailů v magicky ilustrovaném oficiálním průvodci. Accio encyklopedie! Mávněte hůlkou a přeneste se do pestrého kouzelnického světa v podání sedmi talentovaných ilustrátorů. Potkáte fantastická zvířata, přičichnete si k nejmocnějším lektvarům a přečtete si o kouzelnících i čarodějkách nejen z dob minulých. Navštívíte krámek Weasleyovic dvojčat v Příčné ulici, poznáte patrony různých postav a projdete si mapu Bradavic (všech 142 schodišť vám dá určitě zabrat). Uvnitř této knihy zkrátka najdete všechno – od akromantule až po Zlatonku.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Harry Potter Wizarding Almanac , 2023


více info...

Přidat komentář

BellaBernasconi
08.04.2024 4 z 5

Myslela jsem si, že to nepotřebuju, ale pak jsem si jen užívala prohlížení obrázků a text úspěšně ignorovala. Ta kresba je nádherná a ty písmenka k tomu prostě nepotřebujete.

Snapeova
25.03.2024 5 z 5

Pokud někdo viděl jen filmy s Harrym Potterem a nečetl knihy, tak tohle je přesně ideální doplňková kniha pro něj. Je tam časová osa, citace z knih, popsaná různá zvířata nebo zajímavé kouzelnické předměty, místa a samozřejmě i postavy.
Doplňkových knih k HP sérii za poslední roky vyšlo hodně, ale jestli nějaká doopravdy stojí za to, tak je to tato. Žádná jiná mě tolik nezaujala a žádnou jinou jsem nepřečetla celou. Ilustrace jsou naprosto nádherné a i díky nim je kniha na tak vysoké úrovni.


lassse
15.03.2024 5 z 5

Must-have pro všechny Potter-heady. Nádherná knížka.

Fortuna7
11.03.2024 4 z 5

Pro každého fanouška Harryho Pottera je tohle absolutní povinnost. V almanachu jsou systematicky seřazené snad všechny podrobnosti, které se v knihách o daných věcech/místech/postavách dají vyhledat a ilustrace jsou naprosto fantastické.

Janiss_89
24.02.2024 5 z 5

V knihovničce každého Potterheada se bude vyjímat

pleybe
19.02.2024 4 z 5

Na Almanach jsem se neskutečně těšila, ale nakonec jsem zůstala dosti zklamaná. A pokud čekáte, že se vám dostane do rukou rádoby encyklopedie plná nových informací, budete nepochybně zklamaní taky. Kniha je, jednoduše řečeno, recyklací již známého. Těží především z osobitých ilustrací – ty jsou sice nádherné a originálně kombinují styly hned sedmi různých ilustrátorů, ale co se obsahové (ne-grafické) stránky týče, zůstává potenciál knihy zcela nenaplněn.

Informace zde podané se skládají zejména z různých citací, kratičkých shrnutí a medailonků. Pro dětského čtenáře ok, pro skalního fanouška HP knih, který očekával další doplňkovou publikaci do sbírky, velké zklamání. Chvilkami je kniha chaotická a jednotlivá témata, i když jsou určitým způsobem členěna, často působí spíše nahodile. Co mi však vadí asi nejvíce je marketing, který fanoušklm sliboval něco zcela jiného, než ve výsledku dostali – Almanach těží ze slávy knižní (a filmové) série a ve skutečnosti utahuje fanoušky na vařené nudli.

Dietwithstyle
18.02.2024 5 z 5

Almanach je skvělý přehled ucelených informací ze světa Harryho Pottera. Obsahuje sice pár chybiček, ale ne nijak zásadních. A obálka je úplně dokonalá. Jediná věc, kterou bych vytkla, je pár míst, kde je text velmi obtížně čitelný kvůli ilustracím.

Jana K
18.02.2024 3 z 5

Jsem velký fanoušek celé ságy Harryho Pottera a raději mám knihy nežli filmové zpracování. Na Almanach jsem se velmi těšila a nadělila si ho k Vánocům do svojí knihovny, která už obsahuje spoustu a spoustu doplňkových knih s harrypoterovským tématem. Možná právě proto mě tato kniha trochu zklamala, čekala jsem rozhodně více. Kdyby něco takového vyšlo před patnácti lety asi bych to ocenila mnohem víc než teď, když už má člověk v knihovně všechny ty nádherné doplňkové knížky zabývající se zejména filmy. Tím ale nechci říct že Almanach je špatný, to není ani náhodou. Už jen ty nádherné ilustrace, na nichž se podílelo sedm opravdu velmi talentovaných ilustrátororů, kteří jsou nám představeni hned v úvodu knihy. Celá kniha je opravdu velkým uměleckým dílem s nádhernými kresbami snad všeho, co patří do kouzelnického světa. Prostřednictvím ilustrací se dostaneme nejen do Bradavic, ale i na všechna známá místa jako jsou Zapovězený les, Prasinky, Příčná ulice, Doupě, Grimmauldovo náměstí 12, Ministerstvo kouzel, Nemocnice svatého Munga pro kouzelnické choroby a úrazy, Azkaban a mnohá další. Nechybí kapitola věnující se kouzlům a zaklínadlům, kouzelným tvorům či sportům. Hned první kapitola je věnována kouzelníkům a čarodějkám, kteří se v této sáze objevili, ale už u této první kapitoly zůstal potenciál zcela nevyužit. Žádné nové informace, jen plno citací z knih vytržených z kontextu a mnohdy nedávající smysl. Hlavní postavy dostanou prostor na dvojstranu, ty vedlejší na jednu stranu ale spousta zajímavých postav zůstala zcela opomenuta třeba Remus Lupin, Horácio Křiklan, Dolores Umbridgeová i mnozí další. Na knihu, nazývající se Almanach je to prostě málo. Celkově je v knize minimum textu a připadá mi, že prostě co se textů týče jen vaří z vody.
Tři hvězdy dávám jen za opravdu nádherné ilustrace, jinak Almanach jako takový je myslím dosti přeceňovanou a také finančně velmi nadhodnocenou publikací.

DK197
12.02.2024 4 z 5

KNIHA: Mně se na almanachu nejvíc líbí ilustrace. Přestože mi samozřejmě nesedl styl úplně všech autorů, ráda si do knihovny pořídím i kousky pro potěchu oka. A některé stránky byly vyloženě nádherné, či na mě dýchly tou správnou kouzelnickou atmosférou... Na druhou stranu nebudu zapírat, že ať jsou ilustrace kouzelné, kniha jako celek má až přespříliš nebobřelou reklamu. Almanach, který by měl být nabušený informacemi, je nabušený spíše náhodnými citacemi z knih. A nevím, proč bych měla mít knihu plnou citací z knih, když mám doma samotné knihy a to ve dvou jazycích. To potěší spíš filmové fanoušky, kteří třeba knihy samotné nikdy nevzali do ruky, ale i tak... Někdy jsou samotné citace vytržené natolik z kontextu, že pokud neznáte knihy nazpaměť, ani netušíte, proč a kdy ta věta zazněla. Nějaké nové informace se tam sice taky najdou, ale almanach bych tomu zrovna neříkala i proto, že mě osobně tam nějaké informace dokonce i chybí. Vysoký počet hvězdiček patří ilustracím, informačně je to tak o jednu dvě hvězdy dolů. Tahle kniha je pokus, jak vymámit z jalové krávy tele, která ale alespoň hezky vypadá, takže fanouškům, kteří ujíždí na krásných knihách to rozhodně nebude líto.

Zmiu
05.02.2024 2 z 5

Kdyby taková kniha vyšla před 15-20 lety, tak by se mi asi líbila více, ale teď už je člověk namlsaný filmovými knihami, a v porovnání s nimi, je tato kniha slabá. Když se něco jmenuje almanach, mělo by to být nadupanější informacemi. Zde jsou jen náhodné citace z knih, sem tam nějaká informace navíc. Vybrané hlášky taky nemusí každému připadat jako ty nejlepší. Na dvojstránce postavy je tak pár chaoticky vepsaných větiček a pár obrázků věcí, které mají k dané postavě mít nějakou spojitost. Další minus jsou ilustrace, na kterých kniha stojí. Když pominu celkovou chaotičnost a nepřehlednost knihy, tak zobrazení některých postav mně vyloženě vadilo. Ale abych nebyla jen negativní, zobrazení draků a jiných zvířat se mi moc líbilo a stránka s patrony je dle mého názoru vizuálně nádherná. Do knihovničky si ji rozhodně pořizovat nebudu, přišlo by mi to jako vyhozené peníze.

Ronnie68
02.02.2024 4 z 5

Určitě nejsem cílová skupina ke čtení této knihy a přesto se mi kniha líbila (I zpracováním) ... pro fanoušky Harryho Pottera je určitě zajímavá...

MartinkaSl
31.01.2024 5 z 5

Krásná kniha plná spoustou informací ze světa Harryho Pottera. Je to v podstatě takové shrnutí všech informací.

Pro skalního fanouška HP je tam většina informací jasná, ale je tam i spousta detailů a informací, které člověk zapomene, nebo si ani nepamatuje, protože nejsou tak důležité.

Každopádně je kniha nádherně ilustrovaná, to je její velké plus.

Za mě se jedná o sběratelský kousek, který by měl bít v knihovně každý fanoušek HP.

Mikky01
25.01.2024 5 z 5

Knihou jsem naprosto uchvácen . Je to zatím nejkomplexnější a vyčerpávající info ze světa Harryho Pottera. Nádherné zpracování. Stovky informací v krásném grafickém kabátu . Najdete tam nádherně ilustrovaný pobertův plánek, zakázaný les, tajemství Bradavic a spousty dalšího obsahu.
Pro všechny fanoušky této úžasné série

VeruHoráková
23.01.2024 5 z 5

Svět Harryho Pottera mám moc ráda. Filmy jsem viděla několikrát a vím, že v budoucnu se na ně ještě několikrát podívám, ale co se týče knih, tak tam mám mezery. Nejsem ten typ fanouška, který každou knihu četl xkrát a zná každou hlášku nazpaměť, ale i možná proto jsem si tuhle knihu víc užila. Kniha má krásné ilustrace, přehledné zpracování, zajímavosti, plánky, fakta a pro mě je to tak kniha, díky které jsem si spojila hodně věcí, udělala si přehled a byl to pro mě krásný návrat do Bradavic.

Kouzelnický almanach není kniha, kterou si přečtete jednou od začátku do konce. Naopak, je to kniha, ke které se budete vracet stále dokola, můžete ji číst od začátku nebo od konce, pokaždé se zaměřit na jiný kout Bradavic, naučit se nová zaklínadla, navštívit Prasinky, dozvědět se víc o dracích, letkvarech nebo bylinkářství a to mě na tom baví nejvíc.

Áňa 998
21.01.2024 5 z 5

Harry Potter je prostě láska a každá kniha, která v jeho kouzelném světě vyjde, je poklad. Strašně ráda se do Bradavic vracím, objevuji nové, ale i fakty, které si oprašuji. A když vyšel Kouzelnický almanach, byla to láska na první pohled!
.
Jasně, řekněte si, že doplňkových knih k Harrymu Potterovi a jeho světu už je halda. V posledních letech jsem sama měla pocit, že se dost opakují, čtenářům nabízí pořád to samé... Čím je tedy Kouzelnický almanach jiný a proč ho mít doma?
.
Mám tu pro vás pár důvodů:
Najdete tu všechno, co se HP světa týká.
Nádherné ilustrace.
Hravá forma zpracování, spousta stran, která se dají například rozložit.
Přehledné zpracování, rozporcování do kapitol.
Seznamy, plánky, fakty, zajímavosti...
Žádná strana Vás nebude nudit.
Je to ta nejhezčí doplňková kniha, jakou jsem k HP viděla. A to jsem jich viděla hodně.
.
Prozkoumat každý roh světa Harryho Pottera prostřednictvím téhle knihy je jako nastoupit do Bradavického expresu, nevíte, co Vás čeká a překvapí!
.
Jsem z téhle encyklopedie nadšená a už ani nepočítám, kolikrát jsem si ji byla vytáhnout z knihovny a pomazlit. Je pravda, že není na klasické čtení... Ale takový barevný návrat do Bradavic, pěkně vyšperkovaný? Na to je skvělá!
.
Pro mě je to takový poklad v knihovně. Nádherné vydání, které neomrzí. V budoucnu se na fotkách ještě určitě objeví a projedeme si Almanach víc.
.
Pokud jste HP fanoušek, je tohle nepostradatelný kus do sbírky!

SumýšIrena
09.01.2024 2 z 5

Jsem velký fanoušek Harryho Pottera, ale tahle kniha mi přijde trochu zbytečná. Samozřejmě, že se v ní najdou milé drobnosti, které doplní poznatky o knižních hrdinech (z čeho je hůlka Hermiony, proč byl popraven Skorobezhlavý Nick,...), ale drtivá většina jsou citace z knih.

Zaklínačka
08.01.2024 2 z 5

Moc hezky ilustrovaná knížka, která však neposkytuje další informace ze světa Harryho. Dostala jsem darem, sama bych si ji nekoupila. Přijde mi, že na toto téma vyšly teda zajímavější počiny.

niki-chan
07.01.2024 4 z 5

Kniha je krásná, hlavně co se ilustrací týká. Občas mi přišlo, že podávané informace jsou zmatečné a příliš mnoho citací a málo dovysvětlení mi také vadilo. Jinak se ale jedná o moc pěkné dílo a nezbytnost pro každého fanouška.

annnov
06.01.2024 5 z 5

Krásné a nádherně zpracované

Andynka
03.01.2024 5 z 5

Tohle je nádhera!
Říkala jsem si, že už nic k Harrymu domů nechci. Už toho mam plnou knihovnu a tohle mi přišlo spíše pro děti. No a pak jsem viděla na sítích listovačku a kniha už byla na cestě. :D
Je to opravdu nádherně spracované dílo! Provede Vás celym kouzelnickym světem, ukáže vám kde co leží. Co kdo v dějinách udělal. A podobně.
Jsem ráda, že tuhle knihu mám ve své sbírce.