Chladnetka Chladnetka komentáře u knih

☰ menu

Poprvé Poprvé Joy Fielding

Nemám slov!
Dechberoucí, emotivní a silný příběh se smutným koncem. Hlavní hrdinka byla neskutečně obdivuhodná a statečná. Víc není třeba psát.

31.05.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jsem naprosto uchvácena a nadšená!
Byť jsem si knihu šetřila na co nejdelší dobu, tak i přesto jsem došla na její konec. Celá kniha je jedna velká jízda a plná zvratů. Autorka má příběh skvěle vymyšlený a nezapomíná odhalovat odpovědi na otázky, které nám od prvního dílu zasévá do mysli.
Teď už nezbývá než čekat na záverečný díl.

21.05.2017 5 z 5


Papírová srdce Papírová srdce Claire Contreras

"Zamilovanost = Jako by vám někdo svíral srdce, ale nechcete, aby ho pustil, protože by to pak bolelo ještě víc."

29.01.2017 4 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Krásná kniha!
Je smutná, ale zároveň v některých chvílích i veselá. Nejednou jsem se od srdce zasmála. Taky romantická, ale ne tím přeslazeným způsobem. Ze života a trošku i "roadtripová".
Příběh o tom, že i když nevedete zrovna lehký život, tak se vám může přohodit něco, co ho obrátí v lepší. Například potkat Eda.

29.09.2016 5 z 5


Jednou tě najdu Jednou tě najdu Carrie Elks

Knížku jsem si koupila hned jak vyšla. Zaujala mě obálka i anotace. Pak jsem tady nakoukla jaké má zatím hodnocení (40% - 2 hodnocení), což mě trochu odradilo, nicméně jsem se do čtení pustila a rozhodně nelituji.
Je to krásný a romantický příběh dvou mladých lidí. Od chvíle, kdy se poznají, se jejich životy v průběhu let střetávají a zase rozpojují. Jsme svědky jejich pátelství, lásky a také nedorozumění.
A jak to u takovýchto story bývá, vše se v dobré obrátí.
Moc hezky a čtivě naspáno.
Jen ten konec nemusel být tak přeslazený.
Kdo má rád takovéto příběhy, určitě ho kniha nezklame.

21.09.2016 4 z 5


První První Kiera Cass

ÚŽASNÉ!
Víc není třeba dodávat!

10.09.2016 5 z 5


Hrdina Hrdina Samantha Young

Musím, říct, že jsem se trochu bála knihu otevřít, na základě pár komentářů zde napsaných. Ale obavy byly zbytečné. Řekla bych, že příběh až tak nereálný nebyl, oproti jiným u románů tohoto typu.
Navíc knihy jsou o smyšlených a mnohdy nereálných příbězích.
Oba hlavní hrdinové byli sympatičtí a vládlo mezi nimi to správné napětí. K tomu pohotové odpovědi Alexy mě bavily.

31.08.2016 4 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

Druhý díl slabší, ale tento bych srovnala s tím prvním. Už to nebylo jenom o tom, jak Hardin Tessu naštve, a ta mu všechno nakonec odpustí, ale mám pocit, že se posunuli kousek kupředu. Zvrat na konci nečekaný, tak jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Co se knize nedá absolutně upřít, je její čtivost!

23.08.2016 4 z 5


Dvojí život Dvojí život Diane Chamberlain

Pane jo! Moje první setkání s touto autorkou a jsem nadšená! Psáno z několika pohledů, které se navzájem prolínají a doplňují, až se nakonec celý příběh uzavře. I když je kniha svým tématem smutná, je to skvěle napsané. Kniha plná překvapení a zvratů, a když už si myslíte, že se nemůže nic dalšího zvrtnout, je zaručeno, že se tak stane.

21.07.2016 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Úžasné, skvělé, krásné, bolestné i dojemné, zkrátka dokonalé! Musela jsme číst, dokud jsme knihu nedočetla. Spisovatelka u mě vyvolávala pocity, při kterých mi trnuly prsty na rukou.

24.03.2016 5 z 5


Kaleidoskop srdcí Kaleidoskop srdcí Claire Contreras

"Láska je krásná, tříštivá, dojemná, uhrančivá. Láska je všechno."

Jak už bylo napsáno, je to krásná, milá a romantická knížka.

16.03.2016 4 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Po poprvním díle jsem se nemohla dočkat, až si přečtu další. O to větší zklamání mě čekalo. Ach jo. Stále dokola to stejné. Hardin Tessu "naštve" (to, že si za to může z 90% sama - nejdřív soudí a pak o tom začne přemýšlet - to je věc jiná) a ona mu vždy odpustí (nejlépe potom v posteli). A aby to nebylo tak monotónní, tak do příběhu vstoupí další chlap.
Vůbec bych se nezlobila, kdyby kniha byla o polovinu kratší, protože po 300 stranách už jsem některé momenty musela přeskakovat nebo je jen přelétávala očima.
I když asi tuším, jaký bude mít celá tato série konec, tak třetímu dílu šanci dám. Třeba něčím překvapí.

13.03.2016 3 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Kniha se mi líbila svým příběhem lásky a ztráty, ale tak detailní popisy erotických scén si autorka klidně mohla odpustit a kniha by tím určitě neutrpěla. Ne nadarmo se říká "Méně je více". Do této knihy se to zkrátka nehodilo. Ale četla se moc dobře a v určitých ohledech měla i svou hloubku.

20.08.2015 3 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Už ani nevím, kde jsem na tuto knihu natrefila, ale vím, že mě zaujala její obálka, krátká anotace (teď už vím, že, velmi výstižná) a hlavně úvodní věta na obálce.
Kniha mi ze začátku přišla svým stylem velmi zvláštní, ale postupně se začal příběh rozmotávat a na konci všechno do sebe zapadlo.
Zkrátka: "Napínavé, nádherné a neskutečně chytré." (John Green) I když jsem na začátku byla skeptická se s tímto tvrzením ztotožnit.

21.06.2015 4 z 5


Jen jeden rok Jen jeden rok Gayle Forman

Kniha měla jednu vadu. A to tu, že tento díl vyšel tak dlouho po tom prvním, tudíž jsem zapomněla spoustu věcí a to kouzlo, kterým na mě působil první díl, se částečně vytratilo. Ale jinak se mi to moooc líbilo. Navíc vyprávění Willema bylo zajímavé a čtivé zároveň, a všechno do sebe nakonec krásně zapadlo.

05.06.2015 4 z 5


Chytrá a sexy Chytrá a sexy Jill Shalvis

Tak nevím, asi jsem už přesycená literaturou tohoto typu. Byla tam spousta věcí, které mi vadily. V anotaci se píše, jak hlavní hrdina přijde o svou velkou lásku, a že už se nebude nikdy vázat, a nikoho si k sobě nepustí. Ale opak je pravdou. Nejen, že se hlavní hrdina stihne zamilovat během asi jednoho týdne, ale dokonce si najdou čas na milostné hrátky ve chvílích tak nečekaných, že nad tím člověku zůstává rozum stát (nehledě na to, že o této velké lásce se moc nezmiňuje). Co se týče milostných scén, tak ty už jsem přeskakovala, abych byla co nejrychleji u konce, což se mi u knihy moc často nestává. Takže slabý průměr, s tím, že si možná přečtu další díl.

30.05.2015 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Úžasná kniha! I když se ze začtku objevuje spousta nových slov a zvláštních postav, dokázala mě kniha absolutně strhnout a pohltit. Je skvěle napsaná, takže jen těžko ji dokážete odložit.

28.04.2015 5 z 5


Černý led Černý led Becca Fitzpatrick

Skvělé a napínavé čtení. Hlavní hrdiny jsem si zamilovala a autorčin styl psaní Vás dokáže vtáhnout do víru dobrodružství a něpětí. Moc se těším na další autorčin počin. Snad to bude brzo.

18.04.2015 5 z 5


Na první pohled Na první pohled Mhairi McFarlane

Ta kniha se čte v podstatě sama. Děj plyne svižně a dopředu vás žene otázka, jak to vlastně celé skončí. Je milá, vtipná a romantická se sympatickými hrdiny.

13.04.2015 4 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Byla jsem teprve na začátku knihy a už v té době jsem měla jasno, že jí dám 5 hvězdiček a zařadí se mezi nejlepší knihy, které jsem kdy četla, a že mít ji jen půjčenou z knihovny mi nebude stačit. Je naprosto úžasná!
Než jsem ji začala číst, tak jsem se obávala té doby, ve které se příběh odehrává, že mi to nic neřekne. Ale opak je pravdou. Je to napsáno tak, že se nemůžete odtrhnout a chcete vědět víc - o životě, o časech v Rusku za 2. světové války. Někdy (spíš docela často) bylo těžké o tom číst, co všechno museli lidé zažívat a snášet. A v popředí těchto hrůz je příběh mladé, krásné a statečné dívky Taťány (na počátku knihy velmi naivní) a silného a ochranitelského Alexandra.

23.10.2014 5 z 5