Černý led

Černý led https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242484/bmid_cerny-led-242484.jpg 4 190 49

Někdy je nebezpečí sotva patrné – až dokud není pozdě. Britt Pfeifferová se připravovala na výlet do Tetonských hor, ale nečekala, že se k ní bude chtít přidat její bývalý přítel Calvin, který ji stále pronásleduje v myšlenkách. Jenže než stačí Britt zpracovat své city ke Calvinovi, nečekaná bouře ji přinutí vyhledat přístřeší v osamělé chatě u dvou velmi hezkých obyvatel – jenže tito muži jsou uprchlíci a uvězní ji jako rukojmí. Britt výměnou za svůj život souhlasí s tím, že muže převede přes hory. Ví, že musí zůstat naživu dost dlouho na to, aby ji Calvin našel. Všechno je ještě horší, když Britt objeví mrazivé důkazy o vraždách, ke kterým došlo v okolních horách. Tento objev z ní však může udělat vrahovu příští oběť. Jenže v horách není nic takové, jak se zdá, a všichni něco tají, včetně Masona, jednoho z Brittiných únosců. Jeho laskavost Britt mate. Je Mason nepřítel, nebo spojenec? Černý led je romantický thriller Beccy Fitzpatrickové zasazený do zrádných kulis Tetonských hor ve Wyomingu. Zamilovat se by nikdy nemělo být takhle nebezpečné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Black ice , 2014


více info...

Přidat komentář

Arev122
14.07.2023 3 z 5

Čtivé a občas napínavé, ale mnohdy trochu naivní děj. Odpočinkové čtení.

E.T.007
02.12.2022 5 z 5

Príjemná oddychovka so zaujímavou zápletkou - aj keď možno miestami trošku pritiahnutou za vlasy, ale... je to predsa príbeh, tak nech. Podstatné je, že ma to bavilo čítať. Nájdeme tu romantiku, dobrodružstvo a nechýba ani mierna dávka napätia. Užila som si to.


jitka_dankova
15.02.2022 3 z 5

Rádoby dobrodružný romantický příběh s detektivní zápletkou a trochou nebezpečí. Ideálně pro mladé holky, které přehlédnou ty do nebe volající "náhody", nad kterými se dospělý spíš pousměje - ten speciální výcvikový kurz, ... mapa, medvěd, ... nechci spoilerovat, ale bylo tam hodně takových věcí, které prostě nebyly reálné. Neseděl mi ani ten motiv. Fakt se jim nedalo věřit. Ale když se nad to člověk povznese, tak je to pěkný, lehce napínavý příběh pro ukrácení dlouhé chvíle. Jen to chce moc nedumat nad všemi souvislostmi, však na americké nerealistické akční filmy se lidé taky dívají a baví se. Když se ke knize přistoupí s velkým nadhledem, jde o milé čtení.

ArwenAragorn
08.08.2021 4 z 5

70%
....Toužila jsem utéct před tolika věcmi. Větrem a zimou. Sněhem. Hladověním.
Smrtí.

Mně se to moc líbilo, i když nepatřím do kategorie YA. Ano, bylo to dost jednoduché, ale asi jsem zrovna teď něco takového potřebovala.
Knížku klidně doporučím.

Katerina589
07.04.2021 5 z 5

Za mě skvělý young adult romantický thriller. V knize jsem našla vše, co jsem očekávala - romantickou linku a nějaké to napětí. Hlavní postavy byly sympatické, i když moc nechápu Brittino kamarádství s Korbie. Bylo to opravdu čtivé a já můžu doporučit i jiné knihy od této autorky.

Ruxandra
14.02.2021 4 z 5

Má to svoje mezery, například proč by někdo chtěl dobrovolně za nejlepší kamarádku někoho takového, jako Korbie? Kam zmizel Medvěd? Kdo je vrah, tušíte velmi brzy. A ten konec...
Ale jako celek to kupodivu fungovalo dobře. Začátek se rozbíhá pomaleji, ale pak to chytí a nepustí. Není to nijak světoborný thriller, je velmi znát, že je to zaměřené na mladší čtenáře, ale pro ty prostě autorka píše. Stylově je to, řekla bych, lepší než její předchozí knihy.

LutherKing
03.11.2020 4 z 5

Hezký vymyšlený a napsaný příběh.

Liduka
17.09.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. sice první část byla trochu rozvláčnější, ale asi posledních 100 stran jsem se nemohla odtrhnout SPOILER: Vraha jsem začala tušit sice už v polovině knihy, ale ani to neubralo knize na kvalitě, ba naopak. Britt i Masona jsem si zamilovala. Ale podle mě jim mohla autarka přidat trochu let navíc, takhle to bylo malinko nevěrohodné - že by se 20-ti letý mladík vydával hledat vraha své sestry mi přišlo trochu přitažené za vlasy, ale budiž. Na konci mi také vadilo, že se oba dva viděli až po roce, to autorka taky trochu přehnala. Ale knihu mohu jen doporučit. Dostala jsem dávku romantiky i napětí - co víc si přát

LittleK
30.05.2020 4 z 5

Příběh rozmazlené holky, která mi občas dost lezla na nervy, a která byla okolnostmi donucena proměnit se v odvážnou a samostatnou mladou ženu se silným pudem sebezáchovy. Ačkoli zásadní zápletky byly předvídatelné, dokázala Becca do každé z nich vložit kousek překvapení a nečekanosti. Přestože jsem původně myslela, že ohodnotím knihu menším počtem hvězd, kniha jako celek mě překvapila o opaku, proto dávám 4/5.
P.S. Kde, sakra, zůstal Medvěd.

Dee69
20.04.2020 5 z 5

Túto autorku mám fakt rada. Černý led je žánrom trochu odlišný ako jej najznámejšia séria, ale na kvalite mu to ničím neuberá. odporúčam

ivzu77
14.04.2020 3 z 5

Detektivní příběh s podtextem romantiky se mi líbil, četlo se snadno a rychle, bylo napínavé, věk teenagerů mi nevadil, nemělo to až takové propracování jako jiné detektivky, ale za mne OK.

Leena
01.03.2020 3 z 5

Romantický thriller, nic víc.. Kdo za tím byl, mi bylo jasné v půlce knihy.. Spíše pro teenagery..

Janík511
05.10.2019 4 z 5

Přečteno za dva dny. Taková odpočinkova kniha s krimi zápletkou. Jen bych brala, aby hlavní aktéři nebyli sotva zletili jedinci. Děj pak nepůsobil věrohodně.

Etule
18.09.2019 3 z 5

Což o to četlo se to lehce. Nicméně to bylo tak neuvěřitelně předvídatelné, až mě z toho občas bolely oči. Nicméně i tak jsem si čtení docela užila, postavy byly sympatické a líbil se mi vcelku epilog. :) Odpočinková četba.

Lily-fairy
11.07.2019 2 z 5

Jako ,,thriller” asi ok. Děj je často nekogický, jak je to doopravdy odhalíte předem, ale přeci jen je to oddechovka pro holky.

MOŽNÉ SPOILERY
Ale jako romance? Bože, tohle má být ukázka vzahu pro puberťačky? Je to Stockholmský syndrom! Vážně pokládá někdo za normální chodit se svým únoscem?

Lucka123456789
03.06.2019 5 z 5

Velmi napínavá kniha!!!!

AniDi
30.05.2019 5 z 5

Napínavé čtení s lehkou romantikou. Zápletku jsem odhlalila asi v polovině knihy ale to mi vůbec nevadí. Jude byl úžasný a Britt byla sympatická. Knihu jsem zhltla najednou a opravdu mě velmi bavila. Za mě moc doporučuji.

Kiwicatko
16.04.2019 5 z 5

Sem nadmiru spokojena :D Porad jsem jak trubickanpreskakovala z jednoho potencionalniho padoucha na druheho a porad dokolecka menila nazor :D
Britt v sobe nasla obrovskou silu a odvahu. Ja bych se zblaznila strachy nekde v zasnezenem lese. A Jude byl boziiiiii 0:)

teepe
02.03.2019 5 z 5

knihu jsme přečetla na jeden zátah

KatnissLavender
05.02.2019 4 z 5

Černý led je thriller pro náctileté, velmi dobrý thriller - nutno podotknouti. Už dávno nejsem cílová skupina a jako milovnice thrillerů už jich mám pár načteno a proto musím říct, že jsem četla mrazivější a lepší počiny, kdybych ovšem četla tuto knihu v patnácti, byla bych nadšená. Osobně mi tam chyběla trochu větší kapka surovosti, ale mladším ročníkům, kteří s tímto žánrem chtějí začít knihu doporučuji všemi deseti!