Papírová srdce

Papírová srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297404/bmid_papirova-srdce-dTd-297404.jpg 4 247 48

Srdce série

< 2. díl

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít. Kniha obsahuje i novelu Rozdělená srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Paper Hearts , 2015


více info...

Přidat komentář

happy19
05.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný díl ze série:-*
Lepší překlad zaručil,že jsem se do knihy lépe vcítila než v 1.díle...
Tohle prožít...páni...osudovost..
Škoda že se nepřeložil díl o Viktorovi...
Doporučuji všem romantickým duším jako jsem já,-)

„Její srdce bylo bolavé,
jeho nedokázalo zapomenout.
Pak se setkali,oba zlomení."

moma08
01.01.2022 5 z 5

Tak tenhle díl byl lepší než předchozí. Tady se mnou cloumaly emoce, to byla krásná romantika. Příběh se mi hodně líbil.


Nikaa1
07.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Nádech výdech. Jak mám tohle sakra napsat?

Ráda bych začala tím, že v poslední době nemám štěstí na kvalitní příběhy, kde je hlavní tématikou romantika. Colleen Hoover je vždycky jistota, ale v posledních letech na nikoho jiného, kdo píše příběhy, co dávají hlavu a patu, nejsem schopná narazit.

A tak, když jsem viděla tolik kladných hodnocení, jsem si řekla, že téhle knize dám šanci. Že mě třeba překvapí. Opak byl pravdou a já jsem zase zklamaná.

Kniha má obrovský potenciál - druhá šance, odpuštění. Líbil se mi rozdíl mezi hlavními postavami, kdy jednoho opustila matka a druhá měla normální rodinu. Z tohohle mohla autorka vytěžit víc a hlavně na konci, kdy Jensena neustále opouštěla Mia.

To, co mě však nejvíc štve a mrzí, je neustále střídání vlastností postav. V knihách, které v poslední době vychází, je to čím dál častější. A tím nemyslím pouze romantiku! Chování postav se bezdůvodně měnilo jako roční období a bylo to čím dál více chaotické. Když by se mě někdo nyní zeptal, jak bych charakterizovala postavy, tak bych pravděpodobně říkala, co mě napadne, protože bych absolutně nevěděla.

Mia se jednu chvíli vztekala a po jediném jeho pohledu Jensena veškerý její vztek záhadně zmizel. Ten se následně objevil o něco později, kde není on, ale celou knihu se lituje, nadává a tak dokola. A pak, když na něj ,,vyjede", tak začne slibovat, jak vše bude v pořádku a ona ihned obměkne. Trošičku mi to přijde humorné, neboť na začátku knihy mi přišlo, že Mia věděla, co chce a nechce. Stála si skálopevně za svým. Vlastně na to autorka poměrně jasně ukazovala.

Jak jsem zmínila před chvílí: Kniha má obrovský potenciál. Obrovský. Autorka by se klidně mohla rovnat Colleen Hoover. Ale nestalo se tak. Nevadí.

Dávám dvě hvězdičky - a to díky krásné obálce a stránkám ,,Svět podle Jensena". Ty mě ze všeho nejvíc bavily.

Pralinka1910
30.12.2020 5 z 5

Moc pěkný příběh o odpuštění a druhé šanci. Skvělým odlehčením byly sloupky “Svět podle Jensena”, psané jiným stylem než zbytek příběhu.

NewKiddo
21.10.2020 5 z 5

Hodnotím pěti hvězdičkami, protože se mi tento díl líbí o něco víc než ten předchozí. Je to krásný příběh o druhé šanci... novela Rozdělená srdce by mohla být trochu delší, protože jsem chtěla více nahlédnou do té jejich první lásky, ale i tak se mi příběh moc líbil a zařadím ho mezí své oblíbence.

tynka65
13.10.2020 4 z 5

Krásný příběh, moc hezky napsaný plný myšlenek, které vám v mysli zůstanou... Se sympatickými hlavními hrdiny. Ale občas jsem jejich chování prostě nechápala. Místy mi to přišlo jako hra na kočku a myš, kdy naháněli jeden druhého, přestože věděli, že spolu zůstanou ... Ale pokud hledáte něco, co vám zlepší den i náladu a po dotčení chcete mít úsměv na rtech, sáhněte po Papírových srdcích, myslím že zklamaní nebudete... Protože, "příběhy opravdové lásky nikdy nekončí."

Haňulec
18.09.2020 5 z 5

Po první knize, bylo nad slunce jasné, jak dopadne i tato knihy, byla velice předvídatelná, ale vůbec to nevadilo. Kniha se četla naprosto sama, a na konci mi slzička ukápla :-D. Mohu jen doporučit.

Ivet1990
12.08.2020 4 z 5

Tak musím říct, že tento díl byl o hodně lepší než ten první. Je pravda, že místy se to táhlo a kniha celkově mohla mít o pár stran míň, ale i tak to byla příjemná oddychvka

Myška43
05.08.2020 5 z 5

Tento díl je ještě lepší, než první, tedy aspoň pro mne. Moc krásný příběh o druhé šanci, který mě chytnul za srdce. Škoda , že nejsou přeložené další knihy od autorky, ráda bych si je přečetla.

petulkapeta
31.07.2020 5 z 5

I kdyz by jsem to udelala naopak nez Mia v nekterych pripadech byla jsem rada ze nakonec se rozjela jet za Jensenem do New Yorku a vse dopadlo jak melo

Maruš.D
23.07.2020 3 z 5

Achjo, je to fakt škoda, ale mně nesedí autorčin styl psaní a vyprávění. Příběh by nebyl špatný sám o sobě, postavy jsou zajímavé, děj docela napínavý, ale...
Druhý díl je vlastně taková kopie prvního, akorát s jinými postavami a role se také obrátili. Mia a její věčné rozhodování mě moc nebavilo a to, jak se zachovala poté, co se dozvěděla TU informaci, a pár týdnů vůbec nereagovala mi šlo na nervy. Jensen byl roztomilý a docela jsem si ho oblíbila. Vím, že život a láska nejsou jednoduché a postav mi bylo občas líto, ale také mi to přišlo trochu přitažené za uši (a to říká beznadějný romantik). Nicméně, hodnotím lépe než první díl, ale ani tato kniha se nezařadí do mých oblíbených.

Charmedka
25.03.2020 5 z 5

Kniha je vyprávěna z pohledu Mii a začíná novelou Rozdělená srdce a vlastně tedy tím, co se mezi hlavními hrdiny stalo. Jensen, který píše pro noviny, ovšem také knihu obohacuje a to svými fejetony, což mě strašně bavilo, protože pohled muže bývá většinou ještě zajímavější, než ten ženský pohled na věc.

Oba jsou strašní sympaťáci a přirostou Vám k srdci. Jensen je skvělá mužská postava, žádný namachrovaný frajírek, ale dospělý muž, který to má v hlavě srovnaný, ví, co chce a umí dát najevo city a bojovat. Mia také není žádná pipka, je chytrá, citlivá a přirozená.

Celkově všichni působí hodně reálně, to se autorce velmi povedlo, protože díky tomu budou čtenáři mnohem blíže a Vy s nimi budete všechno sdílet.

Celá kniha je nejen velmi, ale opravdu velmi romantická, ale také plná naděje, lásky a samozřejmě i bolesti. Budete se u ní smát, ale zároveň Vám bude i úzko a do pláče, protože ta kniha a celý ten příběh působí opravdu tak reálně.

Stejně jako u prvního dílu, i tady jsem neskutečně dojatá, rozněžněná a bože, chci další.

Bajkas
16.03.2020 4 z 5

Pohladilo po duši... Občas mě přepadne chuť na něco ,,sladkého" s dobrym koncem a tohle dílko bylo přesně to pravé. Líbil se mi celkem svižný děj nic se netáhlo nekonečně dlouho a dávalo to smysl.

Mondaika
06.11.2019 4 z 5

Svet je plny toho zleho, rozvodu a rozchodu a mnohdy proto zapominame na opravdovou vecnou lasku... A pokud si chcete pripomenout jeji existenci kniha je tim salkem, ktery potrebujete.... Jensen neni chudák, neni princ na bilem koni co k vam prijede,ale je to muz, ktere by si dnesni zeny praly. PZ. obcas odbocuje a natahuje dej

Cometka
21.10.2019 4 z 5

Dočteno a shrnuto, je to dobré, ale četla jsem i horší. Hlavní hrdinky mi bylo celkem líto a hlavní hrdina mi přišel celou dobu jako trouba. Některé věci, které udělal v zájmu (asi) spravedlnosti nebo cti, mi přijdou v dnešní době zbytečné a daly se vyřešit jinak. Jinak se čte příběh moc dobře a není nijak náročný na přemýšlení. Jako oddychovku doporučuji.

marketa4469
18.06.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha, první díl jsem četla před delší dobou, ale ničemu to nevadilo. Nejdříve jsem měla trochu ve všem zmatek, ale krásně jsem se zacetla a knihu přečetla za dva dny :-)

malazluta
07.06.2019 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc, než první Kaleidoskop srdcí u kterého jsem se místy nudila.

Lofda
30.12.2018 2 z 5

První díl byl něco. Byla jsem nadšená, i když konec se mi zdál nekonečný a tak jsem se rozhodla, že nedám plný počet **. Nějak jsem doufala, že druhý díl bude ještě o kousek lepší a budu moct hodnotit vysoko. Já to tak u druhých dílů občas mám ;-) Ale bohužel, za mě zklamání. Nestává se mi to, ale tady mi neskutečně štval hlavní hrdina :-( Nechci prozradit děj, ale sám to tam v jednom svém sloupku napsal, že činy mají následky. A to co provedl on, i když se pak snažil zachovat se správně, muselo nutně mít následky. Celou dobu jsem myslela na to, jak moc musela být Mia nešťastná a zraněná a jak moc muselo toto ovlivnit důvěru do budoucna. A on se pak cítil ukřivděný, že jí tak dlouho trvalo se rozhodnout a znovu mu věřit? A zase to bylo o tom, že musela přizpůsobit ona svůj život jemu. No a sladký závěr jako třešnička na dortu? Sorry, možná jsem to nečetla ve správnou dobu, ale tahle knížka se té první nevyrovná ani náhodou..

LenRan
29.10.2018 2 z 5

Stručně asi takto: Chudák Jensen.
Hlavní hrdinka byla fakt kravka. Naháněla ho, až ho uhnala a poslední část knihy, kdy ona byla v LA vůbec nedávala smysl. Dvě hvězdy za ostatní postavy, kvůli nimž jsem to nakonec dočetla.

Ivanka83
07.10.2018 4 z 5

Mia mi občas lezla na nervy. Ale i tak se mi kniha líbila. Četla se sama

Štítky knihy

přátelství láska vyrovnání se s minulostí

Autorovy další knížky

2016  83%Papírová srdce
2016  80%Kaleidoskop srdcí

Kniha Papírová srdce je v

Právě čtených2x
Přečtených338x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených18x
Knihotéce222x
Chystám se číst121x
Chci si koupit19x
dalších seznamech6x