Jeden plus jedna přehled

Jojo Moyes

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (CZ)
Originální název: One Plus One, 2014

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha od Jojo Moyes přináší směs emocí. Čtenáři oceňují její humor, laskavost a naději. Příběh se dotýká rodinných hodnot a druhých šancí. Někteří čtenáři však pociťují pomalejší rozjezd a ne vždy je příběh zcela strhující. Přesto většina hodnotí knihu jako příjemné a inspirativní čtení, které zanechává pozitivní dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jeden plus jedna mohla líbit?

• Fanoušci romantických příběhů
  • Čtenáři hledající inspiraci a naději
  • Milovníci knih s rodinnou tematikou
  • Ti, kteří ocení humor a dojemné momenty
  • Čtenáři, kteří mají rádi příběhy s hlubokým poselstvím

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeden plus jedna. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

B18r
18.01.2026

Ah… tato autorka je moje srdcovka. Tato kniha je od ní, myslím, pátá. V knize najdete příběh o lidském zoufalství, naději, lásce a druhé šanci. Velmi podařené.

všech 545 komentářů

Související novinky - Jeden plus jedna (1)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Hovorila si, že niekedy je život len rad prekážok, ktoré treba pprekonať, podľa možnosti silou vôle...a rozhodla sa, že to zvládne. Väčšinu vecí zvládne. Koniec koncov nikto nemá zaručené právo na šťastie.

Zákon pravděpodobnosti v kombinaci se zákonem velkých čísel praví, že někdy musíte akci opakovat víckrát, abyste dosáhli kýženého výsledku. Čím víckrát to děláte, tím jste si blíž k cíli.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Jeden plus jedna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 270x
v Mé knihovně850x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi