ApolenkaS ApolenkaS komentáře u knih

☰ menu

Stopy na cestě Stopy na cestě Valerij Markus

Všechno už tu bylo asi napsané. Kniha se skvěle čte, QR kódy doplňují celkový obraz a atmosféru. Totálně mě dostal zoufalý stav ukrajinské armády v té době, budu věřit, že dnes je technika i výcvik na úplně jiné úrovní a že už není skrz naskrz prolezlá korupcí a arogancí moci. Hlavní hrdina je sympaťák, nic nepřikrášluje, nehraje si na hrdinu. Líbí se mi, že i když dělal chyby, ničeho nelituje a ví, že i ze špatných rozhodnutí se člověk může poučit a posunout dál.
Knížku doporučuji!

12.01.2023 5 z 5


Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Nádhera a zajímavé téma.

24.11.2022 5 z 5


Horská věc Horská věc Barbora Řebíková

Tohle byla lahůdka, na kterou jsem přišla díky čtenářské výzvě i když jsem ji četla až po jejím splnění. Kniha to byla maličká, ale krásně napsaná. Myšlenky a vyprávění. A ty myšlenky byly popsané krásnou češtinou milionů barev. Jedna věta přes půl stránky, vím, že to nemá každý rád, ale bylo to trochu jako poezie, prostě nádhera. A vyprávění příběhů? No to byla lahůdka, moc hezky se to četlo.

29.10.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Já naivka si představovala, že v KLDR to je jako u nás první roky po čtyřicátém osmém. Ale TOHLE jsem fakt nečekala, vůbec! Před půl rokem jsem četla Orwellův román 1984. Při čtení Svědectví jsem měla pocit, že život v KLDR je jeho reálná podoba, ale mnohem horší. MNOHEM HORŠÍ! Neuvěřitelné, nepochopitelné, trestuhodné. Jak je to v dnešní době možné?!!! Žijeme si v neskutečném blahobytu. Díky bohu.

15.01.2022 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherné čtení! Všechny otázky zodpovězeny…. Atmosférou mi kniha připomínala Jako zabít ptáčka.

14.11.2021 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Potřebuju další hvězdy na hodnocení! Jak byl první díl skvělý, tak druhý ho ještě překonal!!! Pecka!!!!

17.08.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak aby bylo jasno, já NEČTU fantasy. A neměla jsem to vůbec v plánu. Náhodou se mi Naslouchač hodil do Čtenářské výzvy a nějak moc se o této knize v mém okolí mluvilo. Tak jsem to zkusila. No naprostá pecka a ihned potřebuji další díl (a nezajímá mě, že se mi nehodí do výzvy!).
Je mi líto, že jsem po výtvarné stránce úplně marná. Neskutečně mě láká nakreslit si některé postavy. Jak asi vypadají sklenaři s voalem a v mantii? Jak vypadá mapa s Duvalským pohořím? Páni, vážně by mě nenapadlo, že mě to takhle chytí!

01.08.2021 5 z 5


Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Krásně čtivé. Velký prostor pro fantazii při objevování příběhu.

20.07.2021 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Bylo to svižné, mělo to spád a postupné propojení osudů a postav nutilo číst dál. Já jsem naprosto spokojená. Samozřejmě bez lístečku s vazbami mezi hlavními hrdiny jsem se neobešla, ale i to mě bavilo.

27.04.2021 4 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Naprostá pecka! U prvního dílu mi přišel trochu dlouhý rozjezd. U druhého dílu mi došlo, že i ten rozjezd je strašně zajímavý a najednou člověk zjistí, že je absolutně vcucnutý do příběhu a od půlky se nedá knížka vůbec odložit! Všechno vysvětlený, parádně propracovaný, prostě topovka!!!

21.03.2021 5 z 5


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Dala jsem pět hvězdiček, ale... Těžko se tomu věří. Je to něco tak strašného, tak krutého, tak nespravedlivého! Nedokážu to vlastně hodnotit. Neuvěřitelné. Jak krásný a pohodlný život máme, si uvědomíme až u těchto příběhů.

21.02.2021 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Neskutečně dobře vystavěný příběh. Vůbec jsem nečekala, že mě to takhle strhne. Paráda!!!!

16.02.2021 5 z 5


Chci to taky! Chci to taky! Ellen Berg

Romantika, která mi sedla. Na začátku mi byla hlavní hrdinka krajně nesympatická, ale pak prostě rozkvetla jak slunečnice ;-)

07.01.2021 5 z 5


Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Pohodová náladovka k adventu. Hlavní hrdinka mi nebyla úplně sympatická, ale postupně si mě získala. A druhá kniha jako pokračování, to už je jen taková sladká tečka na konec. Příjemné počtení.

30.12.2020 3 z 5


Betasamec Betasamec Milan Dohnal

No, ehm, jak bych to..... Takovej trošku jednodušší děj i člověk. Ale kdo říká, že neskutečný? ;)

13.12.2020 3 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Tak jo, neměla jsem žádná velká očekávání. A knížky s hodnocením pod 80 % většinou nečtu. Ale chtěla jsem přečíst “Třeštíkovou”. A nevím co komu vadí, mně ta knížka náramně sedla. Super nenáročná oddechovka a přitom donutí se zamyslet nad žebříčkem hodnot.

21.11.2020 5 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Teda já nevím, strašně brutálně se to vleklo. No a pak ty paranolmání jevy, respektive duchařina, to pro mě opravdu není. Já jsem asi prostě nudně realistická. Byl to můj první King a žádného dalšího už zkoušet nebudu. Fanynkou prostě nebudu.

02.08.2020 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Příjemná, svižná oddechovka. Čekala jsem, že to bude hodně přitažené za vlasy, ale překvapivě ani ne.

09.05.2020 4 z 5


Carolina Carolina Hana Marie Körnerová (p)

Mám tyhle příběhy ráda. Mají atmosféru, která na mě dýchá minulostí. Četla jsem jedním dechem.

09.04.2020 5 z 5


Zapomenutá královna Zapomenutá královna D. L. Bogdan

Ke konci už bylo čtení těžkopádné. Ale příběh zajímavý!

23.01.2020 3 z 5