Ztracený slib

Ztracený slib https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329383/bmid_ztraceny-slib-6ua-329383.jpg 4 404 148

Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro. O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost. Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Lake House , 2015


více info...

Firstovka
Firstovka
02.03.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a nedokázala jsem se od ní odtrhnout.
Ano, je tam hned několik příběhu najednou ale to mi nevadí, spíše naopak. A závěr no byl trochu rychlý a překvapivý ale jak jinak příběh uzavřít? Za mě 5*

Kristulda
Kristulda
27.02.2024 3 z 5

Byla to má druhá kniha od autorky, první se mi líbila moc, ale tato se neprovedla. Nevím nešlo se mi začíst, chvílemi jsem i přeskakovala nezáživná místa. Konec překombinovaný.


Liduka
Liduka
26.11.2023 5 z 5

Opět skvělá kniha od Kate s detektivní zápletkou. SPOILER: jen ten konec s tím kdo je Theo mi přišel malinko přitažený za vlasy. Ale i tak mohu knihu rozhodně doporučit.

marierachel
marierachel
05.11.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, kromě konce. Souhlasím s tím, že bylo těžké se zorientovat v postavách. Mám ráda prolínání časových rovin a úvahy jednotlivých postav, ale tady se mezi tím vším přepínalo moc rychle. Na začátku jsem byla strašně zmatená z postav, především z matky, Matky a Eleanor.
Taky sdílím názor, který jsem četla v recenzi níže, že příběh s Maggie mohl být klidně vypuštěn.
Ústřední příběh se mi líbil. Líbila jsem mi propracovanost postav, pohádkové náměty, popisy prostředí.
Právě takového konce jsem se obávala, jako by se jednalo o úplně jiný žánr. V polovině knížky jsem byla přesvědčená, že dám 5 hvězd, kvůli konci jsem nakonec váhala mezi 3 a 4.

myshichka
myshichka
31.10.2023 3 z 5

Mohlo by sa zdať, že cez 400 strán je príliš, ale autorka píše naozaj zaujímavo. Chvíľu mi to síce trvalo, ale nakoniec ma kniha strhla. O to viac ako studená sprcha na moje nadšenie zapôsobil vyumelkovaný záver, ktorý som bohužiaľ vytušila z náznaku niekoľko strán vopred a do poslednej chvíle dúfala, že autorka nesiahne po tomto lacnom zvrate. Bohužiaľ siahla, inak by som kľudne dala 4*.

Joyce24
Joyce24
23.06.2023 5 z 5

Další z příběhů, kde se střídá linka z minulosti se současností. Bylo to místy velmi zamotané a i díky dlouhým souvětím a rozsáhlému popisu jsem se chvílemi v ději ztrácela, ale vždy jsem se zase brzy našla. Přesto je celkový dojem z knížky pouze pozitivní. Jedná se již o mojí třetí přečtenou knihu od Kate Morton a tato spisovatelka se zařadila mezi mé oblíbené.

Mermaida
Mermaida
15.02.2023 3 z 5

Krásný příběh. Ale musím popravdě přiznat, že ze začátku čtení jsem chvílemi uvažovala, že knihu odložím a možná se k ní už ani nevrátím. :-( Dlouho jsem se nemohla zorientovat a hlavně začíst. Hlavní problém byl v tom, že autorka píše dlouhá rozvláčná souvětí, která nejsou mým "čtecím šálkem", a tak jsem se někdy v těch odstavcích až ztrácela. Přesto jsem ale byla na knihu strašně zvědavá (- nutno podotknout, že na své přečtení mi v knihovně ležela od roku vydání), a proto jsem ji asi nedokázala odložit. A jsem za to nakonec po dočtení ráda. Tak nějak jsem vytušila, že kniha v sobě ukrývá silný příběh a rozhodně jsem se nemílala. Sice mě to tajemno chytilo až někdy v polovině knihy, ale to čtení stálo opravdu za to. Byl to pěkný čtecí požitek.

PetaZ
PetaZ
11.01.2023 5 z 5

Krasny pribeh.. Takove zamotane knihy mam proste nejradsi.. Vubec mi nevadi, ze autorka pise takhle obsahle a dlouho ctenare napina..

veronika9143
veronika9143
28.11.2022 4 z 5

Poslední kniha, která mi chyběla dočíst od Kate Mortonové. Mám ji jako spisovatelku ráda, ale chápu, že styl psaní nemusí každému sedět. Píše hodně obšírně a používá dlouhá souvětí. Zápletka byla hezky podaná, měla jsem pocit, že žiju příběh s rodinou. Dlouho jsem netušila, co se stalo. Správně vodila čtenáře za nos. Za to konec se mi moc nelíbil. Vadilo mi, postupné rozuzlení. To bylo trochu už moc.

VevodkyneLinda
VevodkyneLinda
25.11.2022 2 z 5

Knihu jsem četla na doporučení kamarádky a byla jsem poměrně zklamaná. Zejména ze začátku se mi zdál děj velmi rozvláčný a musela jsem se nutit do toho, abych knihu neodložila. Zajímavé je, že autorka vlastně celou dobu nutí čtenáře přemýšlet o tajemství, z kterého nakonec ale žádné tajemství není.

Iwets
Iwets
01.10.2022 2 z 5

Anotace zněla tak slibně, ale bohužel pro mě se kniha strašně špatně četla a doslova jsem se jen a jen ztrácela. Druhá kniha od Morton a musím říct, že tato spisovatelka není šálek mé kávy.

Svoja
Svoja
14.06.2022 2 z 5

Knihu jsem prozatím odložila, nemohla jsem se do ní začíst - ztrácela jsem se v ději, v postavách.
Možná se k ní ale ještě vrátím a dám jí šanci.

KikinaK
KikinaK
04.05.2022 5 z 5

Trochu mi trvalo než jsem se v knize zorientovala. Přecházení z různých časových linií mě malinko mátlo. Druhá polovina knihy už mnohem lepší. Asi bych ji doporučila. Není to láska na první pohled, ale na lepší průměr ano.

Janík511
Janík511
31.03.2022 4 z 5

Krásně vykresleny příběh s nijak komplikovaným dějem. Na mě trochu zdlouhavý, proto ubíram na hodnocení. Určitě si ale od autorky přečtu něco dalšího.

milena9798
milena9798
02.03.2022 4 z 5

Nemohla jsem se propracovat první třetinou knihy. Ale pak jsem chytla dějovou nit a už jsem se od čtení neodtrhla. Dobrá zápletka.

veronika9761
veronika9761
27.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Vubec jsem tuhle knizku nemohla ucist. Nez jsem se zorientovala v casech a postavach, bylo pul knizky pryc. Nesmyslne preslazeny konec teda nepotesil.

vanilka231
vanilka231
21.02.2022 5 z 5

To je balzám na duši pro milovníky knih...ach...za ně nejlepší kniha Kate.
Úžasný závěr, nečekaný, dojemný, dokonale propracovaný...Smékam a těším se až se ke knížky zase někdy vrátím. Plný počet a klidně ještě něco navíc.

milena8281
milena8281
30.11.2021 5 z 5

Úžasná kniha. Děj krásně zamotaný, v půlce jsem si říkala, že viní mohou být všichni. A závěr.... uvěřitelný nebo neuvěřitelný? No, je potřeba přistoupit na to, že to byl autorčin záměr. Proč by praneteř slavné spisovatelky detektivek nemohla být nadaná policistka? A náhody neexistují, všechno většinou mívá nějaký účel. Já jsem si užila každou stránku a Kate Morton se zařazuje na seznam oblíbený autorek.

Calibra
Calibra
15.11.2021 4 z 5

24/21 Moc hezká kniha, příběh psán v různém časovém období a prolíná se víc postav. Autorka nepíše jednu knihu za druhou a je to znát, vyhraje si s popisy okolí a charakteristikou postav, je to prostě “dílo”. Trošku mě zklamal rychlý a z mého pohledu béčkový závěr. To byla ale náhoda!!!!

Lienilda
Lienilda
27.09.2021 3 z 5

Začátek knihy super, napadlo mě hned na začátku co se asi stalo chlapečkovi, ale pak si říkám nee, to by bylo fakt trapný, neeee a ono jo. Druhá polovina knihy uz je příliš prekombinovana. Tam bylo takovych zapletek, ze dalsi by tam autorka uz nenacpala ani kdyby chtěla :) kdo ale čte rád podobný žánr, bude se mu kniha líbit.