Chci to taky!

Chci to taky! https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326104/bmid_chci-to-taky-h6q-326104.png 4 138 53

Charlotte má fantastickou práci, fantastický byt, fantastickou psychoterapeutku – ale bohužel žádného chlapa. V devětatřiceti! Náhle se objeví muž s neodolatelným úsměvem. Ovšem jako naschvál je to – instalatér! Už to jméno: Uwe. Tak se přece nikdo pořádný nejmenuje! Jenže právě s Uwem Charlotte snídá masové kuličky, tančí v dešti a vůbec dělá všechno, co ji baví a těší. Je blažená, zato její okolí je zděšené. Downdating? Z toho nemůže nic být!... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ich will es doch auch! , 2014


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
16.09.2023 3 z 5

Tohle byla má druhá kniha od autorky, a musím říct, že oproti té první je tohle zklamání. Ta první byla alespoň úsměvná, ale tady bych naprosto změnila zařazení. Do humorných knih to určitě nezapadá. Nicméně, problém byl spíš zasazení děje do lékařského prostředí. Ony vážné nemoci a humor jdou dost špatně k sobě. Vykreslení hlavní hrdinky a jejich obsesích bylo také těžko uvěřitelné. Že by s touto povahou mohla vykonávat takovou profesi? V knižním světě asi ano. Za mě bohužel průměrné a neoriginální.

nikca1994
31.07.2023 5 z 5

Tato kniha se mi moc libila byla vtipná, napínavá, super příběh tato kniha se mi líbila dokonce víc než první kniha co jsem od této autorky četla a ta se jmenovala Kvůli tobě i zhubnu.Určitě budu pokračovat v čtení dalších knih od této autorky.


Aracely
22.07.2023 5 z 5

Krásná kniha, moc se mi líbila. Moje první kniha od této autorky a určitě ne poslední...

Více v mé recenzi...

Tirisa
05.06.2023 2 z 5

Za mě bohužel opět zklamání, a to hlavně kvůli přidanému štítku humor. Chtěla jsem nějakou knížku, u které se zasměju a to se zde opravdu nedělo, štítek humor opravdu nechápu...Jedná se o klasickou literaturu pro ženy, což mi nijak nevadí, ráda si občas něco přečtu, ale pro to jsem si prostě zrovna teď nešla. Navíc to na mě bylo všechno až moc dokonalé a tak nějak vlastně předvídatelné.

Marcik7
13.03.2023 4 z 5

Nic moc jsem nečekala a tušila dopředu co bude - dostala jsem dávku psychoterapie, humoru i toho happy-endu. Líbilo se mi to hodně!

Knihochod
07.01.2023 2 z 5

Charlotte má všetko, čo by žena vo svojich takmer štyridsiatich rokoch mohla mať - dobré spoločenské postavenie, stabilnú prácu, moderný byt, ... Jediné, čo jej ku celkovému šťastiu chýba je chlap, ktorý by doplnil to jedno prázdne miesto v jej živote. A nie je si úplne istá, že inštalatér menom Uwe spĺňa jej kritériá na tento post i keď ju robí lepšou a šťastnejšou.

Poznáte tie príbehy, kde sa hlavnej hrdinke stane niečo zlé, objaví sa zápletka a Vy presne viete, že sa to všetko aj tak obráti v prospech hlavnej postavy a už-už to všetko vypadá na šťastný koniec, no potom zistíte, že do konca knihy Vám zostáva ešte asi 70 strán, takže viete, že sa ešte zaručene niečo udeje? Tak toto je presne taký druh príbehu.

Od začiatku sa to čítalo dobre, nestalo sa, že by som sa na niektorej kapitole zasekla a nemohla ďalej skrz premýšľanie, čo sa to tam vlastne deje. Nie. Dej je písaný veľmi ľahko a hlavne nie sú udalosti zbytočne obkecávané. Naozaj je v kapitolách iba to, čo nutne potrebujete vedieť, resp. len tie dôležité udalosti zo života hlavnej hrdinky.

Tým, že je toto za mňa taký ten klasický ženský román po ktorom siahnete, keď už neviete čo a chcete si oddýchnuť, dej a udalosti sú veľmi ale veľmi ľahko predvídateľné. Buď skrz to, že v tej knihe niekto niečo povie, niečo urobí alebo si to jednoducho dokážete vyvodiť úplne sami obyčajným rýchlym zamyslením. Ja sama som trafila všetky také základné body, ktoré sa v knihe objavili.

Ako som už povedala, je to oddychové čítanie, ktoré ale nie je absolútne ničím výnimočné a pravdepodobne Váš život neobohatí o žiadne životné skúsenosti a ani sa Vás nedotkne dakde v hĺbke Vášho srdca.

Hodnotím ako "neurazí, nenadchne", pretože to tak naozaj je a pravdepodobne už sa k tejto knihe nevrátim. Aspoň teda v blízkej dobe určite nie.

A ešte som trošku sklamaná čo sa názvu týka, pretože keď si to vezmem kolom dokola tak to znie, ako veta, ktorú by ste tipovali skôr na nejaký jemne erotický román a ono nie. A povedzme si úprimne, aj tá obálka zaváňa niečim, čo sa obyčajne deje v porne.

MarNe
25.07.2022 5 z 5

Ideální letní oddychovka, u které se od srdce zasmějete, ale trošku se i zamyslíte. Jak je to s tím vlivem rodičů na své děti? A kdy je opravdu pozdě začít žít naplno?...

beruska
29.05.2022 5 z 5

Milý, vtipný příběh, u kterého se zasmějete, zamyslíte, který pohladí...
Když si chcete odpočinout od detektivek a thrillerů, přečtěte si tuto oddychovou knihu. Určitě vás potěší... :)
Dám ráda 5* :)

Cher
09.02.2022 5 z 5

Veselá oddechovku. Pobavilo mě to.

Kerberos
23.11.2021 4 z 5

Nic se na nás nepodepíše víc než rodiče ,jejich výchova a prostředí ve kterém vyrůstáme. Úsměvný román o Charlotte, které se podaří změnit život a vymanit se z vyšších kruhů..
Není nad dobré ,upřímné kamarádky, které vám přejí jen to nej..

KTera
14.11.2021 5 z 5

Naprosto super oddychovka u které jsem se zasmála a zhltla ji skoro na posezení.

Pralinka1910
12.09.2021 5 z 5

Nevím jak kde, u nás je to půl na půl. Pro mne a mého vědecky založeného taťku, jsou knihy nezbytnou součástí života, pro mou sestru a mamku neodpustitelné plýtvání časem.
Z každého pravidla existuje výjimka. Tou jsou u nás knihy Ellen Berg. Za posledních 20 let je to jediná autorka, kterou mamka dobrovolně přečetla až do konce. (Zatím jenom jednu knížku, ale i to je obrovský úspěch.)

Takže mohu klidně prohlásit, ze autorka píše multigeneračně.
I tento její počin je vtipný, milý, svižný, tepajicí zkostnatělé zvyky německé společnosti, ale s pohádkovým koncem a Uwe….. nadpřirozená bytost!

cukrovka
26.07.2021 4 z 5

Vtipná romantická oddechovka. Příběh u kterého je jasné jak dopadne, ale hezky se čte.

SSTknihy
29.06.2021 4 z 5

Žila byla princezna a té se jednoho dne zalíbil fešný princ. No, on to nebyl tak úplně princ, jako spíš instalatér. A ne každý byl z toho nadšený tak, jako ta princezna...
Jestli hledáte čtení na letní odpoledne, tahle kniha je to pravé. Je to vtipné, není to hloupé, je to romantické, lehce lechtivé, ale ne sladkobolné, chvílemi je to dokonce akční, a přestože je od začátku jasné, jak to dopadne, nepřejete si s každým dalším řádkem nic jiného než ten sluncem (tedy spíš slunečnicemi) zalitý happyend.
Moje třetí kniha od téhle autorky a v případě oddychové romantiky ji hodlám zůstat i nadále věrná.

JancaMia
19.06.2021 5 z 5

Ty bláho, otevřela jsem první stránku a knížku jsem musela přečíst na jeden zátah, veselá červená knihovna, určitě se časem budu zásobit dalším kouskem do sbírky.
Tenhle kousek byl ve výprodeji za 29,- ( já jsem použila pracovní benefity , kterými lze tamtéž také platit ) .

Allla9
13.06.2021 5 z 5

Milý a jemný humor. Čtení, které nezklame, ale pobaví.

helenkan
05.06.2021 3 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem si na milou Charlottu zvykla. A pak už to bylo dobrý. Ty její rodiče byli fakt na pár facek, prostě hrozný. Kamarádka k pohledání.

Knihomolka97
07.05.2021 4 z 5

Velmi příjemné překvapení! Skvělý, milý, vtipný příběh.
Ze začátku jsem se sice vůbec nedokázala vcítit do hlavní hrdinky Charlotte, ty její názory a postoj mi přišel povrchní. Nicméně později jsem pochopila příčinu - její rodiče. Ti byli naprosto příšerní. Asi se není čemu divit, že byla taková jaká byla. Taky mi ale strašně vadila její naivita...hlavně ohledně její "nejlepší kamarádky".
Uwe (ehm zajímavé jméno) se mi naopak zalíbil okamžitě, to byl chlap do nepohody! Sympaťák, pracovitý, fešák, jako co víc si přát? :D Pro Charlotte ale strašná chyba, že je instalatér...no bóže.
I když byl každý úplně jiný, skvěle k sobě pasovali a doplňovali se. ❤

ApolenkaS
07.01.2021 5 z 5

Romantika, která mi sedla. Na začátku mi byla hlavní hrdinka krajně nesympatická, ale pak prostě rozkvetla jak slunečnice ;-)

vera4669
03.12.2020 5 z 5

Přečteno za den, taková vtipná jednohubka o ženách, bavilo mě to, zkusím od autorky i další knihy :-)