Zapomenutá královna přehled

D. L. Bogdan

Tudor Court série

< 4. díl

V románu ožívá jedna z nejzajímavějších, a přece nejvíc přehlížených osobností éry Tudorovců, skotská královna Markéta, dcera Jindřicha VII. a sestra Jindřicha VIII. Markéta už od raného věku ví, že jí nebude dopřáno zvolit si manžela podle přání. Její povinností je především získat Anglii spojence. Ještě jako dítě je v zastoupení provdána za Jakuba IV. a vydává se do Edinburghu, aby se stala skotskou královnou. Tam, navzdory pochybnostem, podléhá Markéta kouzlu nového domova. Ale Jakub, přestože se chová jako láskyplný manžel, není své ženě věrný. A nikdo nemůže zaručit Markétě bezpečí, když Jakub táhne v čele armády proti jejímu vlastnímu bratru, Jindřichu VIII. Hned po porážce se královna stává kořistí ambiciózního hraběte a Skotsko se ocitá na prahu anarchie. Markéta, sužovaná zradou a utajovanými aliancemi, má jediný cíl - za každou cenu zachránit skotskou korunu pro svého syna…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2018 , Oldag
Originální název: The Forgotten Queen, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomenutá královna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Markett
24.07.2022

Poslední díl z krásné série mám přečtený, a přiznám se, že se mi moc líbil, troufám si říct, že asi nejvíce ze všech. O Jindřichově sestře Markétě, skotské královně toho nebylo napsáno mnoho, a já jsem ráda, že jsem si konečně mohla přečíst román i o ní.
Myslím, že pro ní začátky jejího života ve Skotsku rozhodně nebyly snadné, ale poprala se s nimi dobře. A určitě pro ní nebyla snadná manželství, speciálně to druhé a třetí. Oba muži se k ní zachovali skoro stejně, ale ruku na srdce, myslím, že ani s ní to nebylo moc jednoduché, ke konci knížky jsem občas její chování sama nechápala.
Každopádně bych si ráda přečetla více knížek a dozvěděla se více informací o Markétě, jejím životě a jejich blízkých, tak doufám, že tato knížka nebyla poslední, kterou jsem o ní četla.
Určitě můžu doporučit všem, kdo má rád historické romány, tahle knížka za přečtení stojí.

všech 9 komentářů

Související novinky - Zapomenutá královna (0)

Kniha Zapomenutá královna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně72x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi