Veselí přehled
Když dojdete až na konec slepé ulice, máte dvě možnosti, přešlapovat na místě, anebo se vrátit. Třiatřicetiletá Eliška se rozhodla pro návrat. Zpátky na jižní Moravu. Do svého dětského pokoje. K rodičům. K sobě samé. Ke své podstatě. Protože doma jsou odpovědi. Nová kniha s autobiografickými prvky se jmenuje Veselí podle Třeštíkové rodného Veselí nad Moravou.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha sleduje příběh Elišky, jejíž život není zrovna jednoduchý. Autorka skvěle zachytila nejen její osudy, ale i životy jejích blízkých. Postavy jsou dobře vykreslené a jazyk, včetně nářečí, dodává příběhu autentický nádech. Čtenáři oceňují humor a nadhled, který se prolíná vážnými situacemi. I když se najdou i kritické hlasy, většina čtenářů hodnotí knihu pozitivně a doporučuje ji dalším. Příběh je tak příjemným oddechovým čtením, které osloví široké spektrum čtenářů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Veselí mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi příběhy ze života
- Milovníci humoru a tragikomických situací
- Fanoušci moravské kultury a nářečí
- Ženy hledající oddechové čtení
- Čtenáři, kteří ocení silné postavy a jejich vývoj
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veselí. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 717 komentářůSouvisející novinky - Veselí (11)
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)
15.03.2019
10 právě čtených knih podle uživatelů (únor)
15.02.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Říkala jsem mu, že si na to může někoho zavolat, ve všech svých bytech, na různých místech světa, kde jsem zrovna bydlela, vždycky jsem si na tyhle věci někoho zavolala, naučila jsem se svoje rodiče nepotřebovat a vůbec mi nedošlo, že oni potřebují, abych je potřebovala. Aspoň občas. Půjčit mi peníze, usmažit řízky, přestěhovat nábytek, něco mi koupit, někam mě odvézt pofoukat bolavé rány, opravit rozbité světlo.“
Kniha Veselí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 47x |
| v Přečtených | 4 196x |
| ve Čtenářské výzvě | 1 088x |
| v Doporučených | 93x |
| v Mé knihovně | 640x |
| v Chystám se číst | 499x |
| v Chci si koupit | 75x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
nevěra humor Morava partnerské vztahy rakovina, nádory první láska rodinné vztahy alkoholismus Slovácko mezilidské vztahy výběr partnera rybolov, rybářství, rybaření sousedské vztahy maloměsto nemanželské děti, levobočci návraty domů české romány Veselí nad Moravou smrt v rodiněRadka Třeštíková také napsal(a)
| 2016 | Bábovky |
| 2017 | Osm |
| 2018 | Veselí |
| 2023 | Kde jsi, když nejsi |
| 2020 | Foukneš do pěny |

88 %
75 %

Pro mě byla kniha chvílemi zábavná. Trefné věty a vtipné bonmoty rodičů. Ale byla pro mě i dost závažná, protože zde odchází milovaní, odvíjí se tu životy a s nimi strasti místních Moravanů. Knihu jsem poslouchala. Přednes paní herečky byl výborný, příjemný hlas, který se hodil k hlavní představitelce. Všechny postavy bravurně zahrála. Pro mě snad nejlepší kniha paní Třeštíkové. Nezapomenu na ni. Ještě mi chybí přečíst nové Bábovky. Těším se na ně.