Val Val komentáře u knih

Obálka knihy Modrá krev: Po stopách českých šlechtických rodů Modrá krev: Po stopách českých šlechtických rodů Alena Činčerová

Pro skalní příznivce seriálu Modrá krev je tato kniha skoro nutnost. Za mě výborné doplnění seriálu .

15.06.2026

Obálka knihy Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Nepřísluší mi soudit , nešla jsem v autorčiných botách ...
Velmi intimní zpověď hledající se nešťastné ženy , ze které mám husí kůži .
Ač se autorku snažím pochopit, úplně mi to nejde . A to je možná dobře ...

06.06.2026

Obálka knihy Tajná přísada láska Tajná přísada láska Poppy J. Anderson

On je majitel luxusní restaurace. Ona dělá co může v penzionu svých rodičů. On bojuje se syndromem vyhoření, ona s penězi ...
Ač příběh předvídatelný, mně se to líbilo . Ideální na odreagování. A hlavní hrdinové mi byli sympatičtí :-)

03.06.2026

Obálka knihy Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Londýn, 18. století. Apatykářka Nella pomáhající lidem s jejich neduhy se po prožité osobní tragédii postaví na druhou stranu zákona a začne pomáhat pouze ženám a to tím nejradikálnějším způsobem.
Londýn, současnost. Ctižádostivá historička Caroline přilétá do Londýna po zjištění manželovy nevěry .
Po náhodném nálezu záhadné modré lahvičky vyplavené Temží se příběhy obou žen nečekaně protnou .

03.05.2026

Obálka knihy Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Padesátá léta a hrůzy páchané komunistickými nýmandy na vlastních lidech. O to je to děsivejší.
Marta a Lucie. Dvě kamarádky, které by vlastně měly stát každá na jiné straně barikády. Knížka o bezmoci a nekonečné nespravedlnosti , ale také o přátelství, které tento hrůzný režim spojil , aby je posléze opět tragicky rozdělil . Silný příběh.

05.04.2026

Obálka knihy Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Neonila a Emil. Ruska a Čech, kteří se setkávají během nacistické okupace Smolenska. Ona ošetřovatelka ve službách nacistů, on voják wehrmachtu.
Ač ke kolaboraci donuceni, oba ví, že nad nimi bude viset jako Damoklův meč do konce života ... Výborná kniha.

28.03.2026

Obálka knihy Zlá babička Zlá babička Ditta Kůtová

Je lehké soudit , když nevíte ...
Pouhé dva večery jsem žila s Marií , zlou babičkou, její život . Život poznamenaný tragédií , život plný očekávání a nadějí , které většinou velmi brzy uhasly.
Život plný dřiny , slibů a nekonečného odpouštění.
Ne, vůbec nebyla zlá . Byla jen nešťastná, životem a mnohdy svými bližními zklamaná ženská.
Naprosto úžasná kniha.

24.03.2026

Obálka knihy Tajemství panství Latimer Tajemství panství Latimer Jules Wake (p)

Evelyn , Betty a Judith . Tři dívky , které svedla dohromady druhá světová válka na místo , kde můžou přispět k míru .
Poklidný příběh , který stojí na skutečných základech . Za mě moc příjemná kniha .

23.03.2026

Obálka knihy Třetí terapie Třetí terapie Danuta Chlupová

On si dává za vinu smrt své ženy a ona se trápí tím, že její dědeček, kterého nikdy nepoznala, byl dozorce v Osvětimi. Oba musí ujít dlouhou cestu, než najdou odvahu postavit se vlastní i rodinné minulosti .

12.03.2026

Obálka knihy Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Krásná knížka. Vážné téma uchopené s neuvěřitelnou lehkostí.
O osudech řeckých emigrantů jsem dosud vůbec nic netušila, tudíž i hvězdička za přínosnou hodinu dějepisu. Velké doporučení .

26.02.2026

Obálka knihy Léta sametová Léta sametová Štěpán Javůrek

Pro mě to byla oddychovka, u které jsem se i nasmála . Protiklad v podobě dědečků Miloše a Tomáše mě bavil .
Trošku mi knížka připomínala Báječná léta pod psa. Za mě určitě ano .

17.02.2026

Obálka knihy Říkali jí Kri-kri Říkali jí Kri-kri Scarlett Wilková

V Řecku jsem ještě nebyla, ale mám to v plánu . Slibuji , že se neubytuji v žádném hotelovém komplexu .
Vyhledám pohostinství někoho, komu těch pár penízků opravdu pomůže .
To ti můžu slíbit , malá Kri-kri ...
Úžasná knížka nejen pro ty , co milují Řecko .

10.02.2026

Obálka knihy Manželství Manželství Patrik Hartl

Za mě možná nejlepší Hartl . Láska, která musí překonat na začátku spoustu překážek a postupem času možná ještě více.
Jedno obyčejné manželství, které sdílíme s jeho protagonisty od začátku až do konce .
Jana s Martinem byli moc fajn a mně se s nimi těch pár dnů krásně žilo ;-)
Vůbec se mi nechtělo loučit. Doporučuji.

21.01.2026

Obálka knihy Když se trhá nebe Když se trhá nebe Lenka Chalupová

,, Myslel si, že roztáčí kolo štěstí. Ve skutečnosti roztočil spirálu zla ... "
Další příběh z pera mé oblíbené autorky . Ocitáme se v předválečném Přerově, převážně v židovské komunitě a sledujeme , jak touha po dítěti a rozhodnutí pořídit si ho za každou cenu , převrátí spoustě lidí život naruby . Silný příběh založený na skutečných základech .

15.01.2026

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

Nebudu příliš přísná. Příběh se tentokrát odehrává v Praze , což je pro mnohé z nás o důvod víc si ji přečíst .
Že se Langdonova zdánlivě poklidná návštěva promění během jediného dne v totální chaos není pro čtenáře žádným překvapením. Jinak to být ani nemůže.
Takže pokud máte náladu na ranní koupel v ledové Vltavě, schůzku s Golemem nebo na kávu na americkém velvyslanectví, tak směle do toho .
Pokud to nebudete brát moc vážně, bude se vám to líbit :-)

07.01.2026

Obálka knihy Aristokratka na smrtelné pohovce Aristokratka na smrtelné pohovce Evžen Boček

Výjimečně jsem před přečtením nečetla komentáře a dobře jsem udělala . Ona to rozhodně není klasická Aristokratka , ale dialog Marie se smrtkou Marunou vůbec není špatný. Z Marie se nám sice za ty roky stala poněkud ironická a sarkastická bytost ,ale smrtka Maruna má humoru na rozdávání. Bavila jsem se :-)

10.11.2025

Obálka knihy Porodní bába z Benátek Porodní bába z Benátek Roberta Rich

Čtivý příběh židovky Hanny , porodní báby z Benátek . Kniha , kde se střetávají dvě náboženství - křesťanské a židovské a tyto střety jsou zdrojem spousty problémů.
Kniha rozhodně není špatná, ale dle mého názoru z toho šlo vykřesat daleko víc .

04.11.2025

Obálka knihy InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Jednohubka , ve které se najde každá z nás . Pozitivní je , že člověk zjistí, že v tom občas šíleném kolotoči, kterému se říká život, není sám. Milá oddychovka.

12.10.2025

Obálka knihy Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Těžká padesátá léta plná fanatických soudruhů ...
Židovka Ada si chce po válce zařídit život po svém , ale brzy zjišťuje , že Židé nebyli trnem v oku jen fašistům .
Zajímavě postavená kniha se dvěma verzemi příběhu. Takže ANO nebo NE ?

08.10.2025

Obálka knihy Eliška Eliška Táňa Keleová-Vasilková

Krásná kniha, která vás nejen dojme , ale donutí vás se zamyslet nad svým vlastním životem.
S hlavní postavou Eliškou se seznamujeme za druhé světové války v Praze a putujeme s ní celým jejím životem.
Příběh plný ztrát a utrpení, ale také radosti a lásky .
Nechtělo se mi loučit.

23.09.2025