Útěk na venkov

Útěk na venkov https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514422/bmid_utek-na-venkov-642ee3bedf187.jpg 4 637 155

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Girl's Best Friend , 2018


více info...

Přidat komentář

nakavusterezou
17.04.2024 4 z 5

Příběhy od Julie Caplin mám ráda. Jsou to obyčejné příběhy obyčejných lidí, víte už na začátku, jak kniha skončí, ale i tak si celé čtení užíváte.

Příběh Elly mě bavil. Venkov, sexy veterinář a skvělý psí parťáci. Autorka mě skvěle dokázala přenést na anglický venkov, místy jsem měla pocit, že bydlím s Ellou a řeším její trable, se kterými se ve svém životě potýká.

Skvělé oddechovka a za mě - zatím - nejlepší kniha od Julie Caplin. Sama za sebe můžu knihu doporučit.

Aaloha
14.04.2024 3 z 5

Trochu slabší než série Romantické útěky. Nenáročné čtení, misty zdlouhavé. Až poslední třetina má spád.


4xbabča
14.04.2024 5 z 5

Další kniha od dnes již mé oblíbené autorky opět nezklamala. Bylo to takové příjemné oddechové čtení o mladé ilustrátorce Elle, fence Tess a veterináři Devonovi a jejich postupném sblížení.
I

Evkaha
28.03.2024 4 z 5

Pohodové a milé čtení :-)

lexikon_tf
27.03.2024 5 z 5

Moje oblíbená oddechová romantika od autorky mě ještě nikdy nezklamala. A i tentokrát se mi příběh o ilustrátorce Elle moc líbil. Kniha se neřadí do žádné série, což nikterak nevadí a já jsem si čtení opět užila.

Ella má za sebou rozchod, lépe řečeno takové odloučení, na kterém se s partnerem nějak domluvili. Dostala nabídku hlídat kmotře dům na venkově, zatímco ta je na cestách, a tak se to Elle náramně hodí, aby si pročistila hlavu a utřídila nějak svůj život.

Po příjezdu do domu však Ellu čeká překvapení v podobě přítulné labradorky Tess. Ella se příliš netváří na to, že by se měla starat o cizího psa, tedy je jejich soužití zpočátku docela rozpačité.

Avšak nebyl by to příběh od Julie Caplin, kdyby se zde neobjevila neočekávaná romantická linka a spousta pestrých i dojemných chvilek.
Ella mě občas docela štvala tím, jak se chovala a nejraději bych jí někdy nafackovala, ale i tak se mi příběh opět moc líbil a já jej velmi doporučuji!

Grety
26.03.2024 3 z 5

Příběh předvídatelný, děj jednoduchý. Oddechové čtení na dovolenou. Hvězdička na víc za psí story .

katpas76
16.03.2024 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Příběh byl jednoduchý a téma, kdy mladou dívku zachrání vesnice a pes už jsem v poslední době několikrát četla. V knize bylo hodně překlepů, což mě rušilo. Hezká byla přirovnání. Hodnotím jako průměr.

Kackac77
14.03.2024 2 z 5

Klasika žánru, slaďák bez nápadu, předvídatelný děj. Měla jsem ji vybranou jako oddychovku do čtenářské výzvy. Četlo se to dobře a rychle, ale nudila jsem se dost často.

knihomolka525
11.03.2024 1 z 5

nenáročné čtení spíš pro pejskaře

jitka7326
09.03.2024 4 z 5

Pohodová oddechovka.Neurazí.

Susan94
28.02.2024 2 z 5

Ničím nezajímavý další romantický příběh, který nemá nic čím by upoutal. Autorka si nedala práci z popisem místa, ani jeho charakteristikou. Pokud nejste pejskař nebo neholdujete výtvarného umění tak se opravdu budete nudit. Romantická linka je zanedbatelná. Oproti Kavárně je to už propadák...

Tesset
28.02.2024 4 z 5

Ella ze začátku byla dost nepříjemná, ale postupně se proměnila - sice to bylo velmi rychlé, ale bylo fajn vidět u hlavní postavy nějaký vývoj. Za mě moc pěkná oddechovka. Je tu zmíněný i Herriot, který možná byl inspirací, takže fajn. Caplinová nezklamala.

Val
28.02.2024 5 z 5

Ilustrátorka Ella , veterinář Devon a psí slečna Tess, to jsou hlavní postavy této oddychovky, odehrávající se tentokrát na anglickém venkově.
Lehce předvídatelné, nicméně velmi milá knížka.

Lofda
23.02.2024 4 z 5

Mám ráda autorčiny "romantické útěky" a i tento na venkov se povedl. Taková pomalá, nenáročná oddechovka. Pejska jsem měla naposledy jako dítě, jinak se počítám spíš mezi milovníky koček. Ale uznávám, že autorka krásně zachytila vzájemnou výpomoc Elly a fenky Tess, pohledný veterinář byl bonus navíc ;-) Celkově hodnotím na 3,5 *, zaokrouhluji nahoru..

marli58
21.02.2024 3 z 5

Romantická oddechovka, která je také někdy třeba :D.

amanda99
09.02.2024 3 z 5

super oddechovka..

mischamys98
06.02.2024 4 z 5

Milý, velmi oddechový příběh. Vesnička i místní obyvatelé byli vykresleni tak, že bych tam sama ráda žila. Musím ocenit také to, že dost prostoru v příběhu dostali psi, což bylo milé zpestření.

Dragon
01.02.2024 4 z 5

Klasická romantická Caplinová, pohladenie po duši, ktorému síce chýba ten cestovateľský aspekt ako pri ostatných jej knihách. No v tejto sa sústredí na iné veci - najmä zmena života z mestského na vidiecky, ktorý by sa hodil väčšine z nás, aby sme začali vnímať veci inak, z nadhľadu, s čistejším srdcom a nezakaleným zrakom. Aby sme začali rozmýšľať nad naozaj dôležitými vecami a hľadali v ľuďoch tie podstatné vlastnosti a črty.
Som si istý, že okrem Elly si zamilujete aj energickú a stále veselú, úprimnú Beth, či čierneho labradora Tess. Krásny prerod z "toto je pes; čo mám s ním robiť" na "bez Tess je môj život prázdny a ponurý". Táto linka rozhodne poteší všetkých milovníkov havkáčov, aj s pasážami ako keď zje čokoládu, zvracia ap., ktoré k tomu patria.

Útek na vidiek je jednoducho tá správna oddychovka na vyčistenie hlavy. Postupná premena Elly, zbližovanie s Devonom, pohľad do zákulisia veteriny, úžasná Tess...sympatické postavy, aj nepríjemný záporáci. Hoci viete, kam to všetko smeruje, ako to asi skončí, možno aj v niektorých pasážach ako sa vyvinú...napriek tomu je to príjemné čítanie o správne nastavených hodnotách, na ktoré občas zabúdame. Vieme o nich, oháňame sa nimi, no často ich zabúdame aplikovať do bežného života. Táto kniha to možno pripomenie a trošku nakopne...

AlexandraBane
28.01.2024 4 z 5

Milé a nenáročné čtení

Ivka14
25.01.2024 4 z 5

Toto je moje první kniha od této autorky a nebude moje poslední.

Ella potřebuje pauzu a uteče do domu své kmotry na venkov, když přijede, matka jí řekne, že se má také postarat o pejska o kterého nestojí. Brzy má na sobě holínky a venčí nevychovaného psa, ke kterému potká místního nevrlého veterináře. Z Devona a Elly jsou skvělí přátelé a vzájemně si překládají své problémy a podporují se.

Je to krásný příběh o nových začátcích, objevování sebe sama a o pejskách.