Útěk na venkov

Útěk na venkov
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514422/bmid_utek-na-venkov-642ee3bedf187.jpg 4 716 716

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Girl's Best Friend , 2018


více info...

Přidat komentář

Iris30
23.07.2024 5 z 5

Na tuto knihu od Julie jsem se moc těšila, protože venkov miluji a ráda se tam vracím. A opět jsem byla nadšená, mám prostě tyto oddechovky moc ráda.

mschmidtova
19.07.2024 5 z 5

Myslím, že mám novou oblíbenou autorku. Toto není první knížka od ní. Už jsem jích pár přečetla a ani jedna mě nezklamala. Obsah se nemusí líbit každému. Každý čte to, co mu vyhovuje, co v té chvíli zrovna potřebuje. A mně se tento typ knížek líbí moc. Není to vyloženě červená kniha, ale je tam příběh a vždycky nějaký hezký, originální příběh.

Přistihla jsem se, že jsem protahovala čtení, aby kniha neskončila tak brzy. Pro mě je znakem dobré knihy, když mám pocit, že v tom příběhu jsem taky. Když se přistihnu při tom, že to, co se v knize odehrává, se týká i mě, že je to i můj příběh. A tohle je pro mě znakem kvality. A u knížek této autorky to platí jednoznačně. Já tedy musím dát plný počet hvězd a už se těším na další její knížku.


trynitrix
16.07.2024 5 z 5

Po dlouhé době kdy mě kniha bavila od začátku do konce. Topka

pip11
14.07.2024 5 z 5

Aniž bych to na začátku předpokládala, jelikož se to zdálo dost rozvleklé, dávám nakonec plný počet. Jak příběh plynul a postavy se měnily, bylo to lepší a lepší. Z Londýna na venkov - jupí, a ano, všichni byli na sebe příliš milí, ale proč ne... Příjemná venkovská idylka, kde nechybí sladká psí slečna Tess a neúnavné sousedky.

- Nikdy v minulosti mu nedala žádný důvod myslet si, že se zatoulala mimo stránku, kterou spolu četli. Bohužel jí začalo být naprosto jasné, že nejsou jen na různých stránkách, ale čtou úplně jiné knihy v různých jazycích.

Simona317
05.07.2024 2 z 5

Romantické útěky mám ráda, ale tato kniha mě nudila. Nutila jsem se do čtení. Moc zdlouhavé a nezáživné.

Anor505
04.07.2024 5 z 5

Měla jsem chuť na milou, vtipnou, nenáročnou romanťárnu a přesně to jsem dostala. Knížku jsem přečetla za dvě odpoledne, pobavila se a krásně se odreagovala.

bezzink
04.07.2024 1 z 5

Pro me bohuzel hodne nezazivne cteni. Nemam nic proti milym romantikam, ale musi mit spad, byt ctive. Tuhle jsem cetla po vecerech tu 10 stran, tu 20 a nudila jsem se az do konce. Kdyby to aspon bylo vtipne, ale kde nic, tu nic. Autorku mam rada a umi to mnohem lepe. Za sebe rikam, pokud autorku neznate a chcete si od ni neco precist, sahnete radsi po jine jeji knizce.

Margarett_Lindd
17.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Sérii Romantické útěky jsem si od autorky velmi oblíbila, i když se nejedná o můj běžně čtený žánr. Tím, že právě tato kniha nespadá do této série, tak jsem ji původně neměla v plánu číst. Nakonec jsem po ní stejně šáhla, a jsem za to ráda.
Ella, hrdinka knihy, mi byla z kraje velmi, ale opravdu velmi nesympatická, ale postupem času, jsem si jí oblíbila, což předpokládám, tak byl autorčin záměr. Ale rozhodně mě to neodradilo. Naopak, Ellino chování k fence Tess, mě zase nepřišlo od začátku tak strašné, vzhledem k její prvopočáteční averzi. Samozřejmě, vím, ze se jedná o smyšlený příběh a jelikož sama psy nevyhledávám a neumím to s nimi, tak nevím, nakolik to její chování je nebo není špatné. Jen mě zkrátka přišlo celkem v pohodě a postupem příběhu už úplně v pořádku.
Příběh má klasickou dějovou linku, typickou snad pro všechny autorčiny příběhy. Jen, tady se moc neobjevují nova místa a nepoznavají nové chutě. Od začátku je vám jasné, jak příběh skončí, tím pádem nemůže překvapit. Nicméně je milý, nenáročný a ideální jako odpočinková četba.

Cara.17
13.06.2024 4 z 5

Útěk na venkov byl mou první ochutnávkou tvorby Julie Caplinové. Jakožto knihkupkyně jsem si velice dobře vědoma, jak oblíbená tato autorka mezi čtenáři - a především čtenářkami - je, takže i přesto, že ženské romány čtu jen výjimečně, jsem si řekla, že to zkusím, abych zjistila, zda je tolik chvály opravdu na místě...
No a moje dojmy po dočtení?
Zaprvé, jsem trochu na rozpacích, protože ač to nebylo špatné, nejednalo se o nic mimořádného. Byla to jedna z mnoha romantických oddechovek, u níž jsem nemusela přemýšlet a určitě se mi brzy vykouří z paměti. Krom toho nemám ani tu nejmenší potřebu se k ní vracet a tudíž by pro mě koupě naprosto postrádala smysl.
Zadruhé však oceňuji, že se autorka vyvarovala explicitní erotiky a sexu, vulgarismů atd. Z knih, které jsou tímto procpané, jsem totiž znechucená a nevyhledávám je.
Také stojí za zmínku vykreslení charakterů postav, jejich osudy a různé "nedokonalosti", jež přispěly k větší uvěřitelnosti.
Jakožto pejskařka a vesničanka dávám velké plus i za fenku Tess a hezky popsané venkovské prostředí a přírodu.
A zatřetí - mimo chvály na autorku jsem zaznamenala i reakce, že tato kniha není na takové úrovni jako její díla ze série Romantické útěky. Jelikož jsem člověk, který si rád udělá názor sám, rozhodla jsem se, že dám spisovatelce ještě šanci a někdy v budoucnu se na její další knihy mrknu.
Nakonec tedy s lehce přimhouřenýma očima 4 hvězdičky.

petulkapeta
19.05.2024 5 z 5

(SPOILER) „Když jsme se setkali poprvé," prstem jí přejel po čele, jako by se jí snažil vyhladit vrásky, „byla jsi schovaná někde tam uvnitř. Jako by tvoje skutečné já jen tu a tam vykouklo ven. Jako hlas, který nepoužíváním pomalu ochraptěl a vyšel ze cviku. Jako bys zapomněla, jak být sama sebou."
„Posledních pár týdnů jsi jako motýl, který se líhne z kukly."

Krásný příběh o dvou lidech,kteří z rušného Londýna odjedou do vesnice. Kde se několikrát setkají spolu,ale chvíli to trvá než přijdou na to že k sobě patří. Hlavní hrdinka Elle tu najde lásku psí,kamarádku a taky chlapa který za to stojí...

Hana62
19.05.2024 4 z 5

Jednodenní záležitost. Milé, nenáročné čtení, bez velkých překvapení. Celou dobu jsem si říkala, jak může být nemovitost v záporných číslech...
Hezký, idylický popis vesnice, škoda, že už v dnešní době není k vidění.

sidonka
17.05.2024 5 z 5

Krásný čtivý příběh o Elle, která utíká zlomená zklamáním na venkov, kde k nájmu domů patří i fenka Tess, a tak z pomalu z Elle stává pejskařka a vesnický život jí přesvědčí o tom kam patří a samozřejmě je vše okořeněno romantickým příběhem

Lvíček835
15.05.2024 4 z 5

Nádherné odychove čtení tentokrát z venkova a ne z velkoměsta líbí se mi od ní všechny samozřejmě,ale mam nějaké oblíbenější knihy od autorky a tahle k nim rozhodně patří.

Cestovatelka136
13.05.2024 5 z 5

Nádherné čtení pro milovníky pejsků, přírody a obyčejných romantických příběhů. Venkov vyhovuje dvěma mladým lidem, kterým se v dosavadních vztazích v Londýně nedařilo, lépe řečeno byli tak trochu svými původními partnery podvedeni, takže sympatický veterinář Devon i mladá ilustrátorka Ella začnou znovu, do Londýna se už nevrátí, budou se dál věnovat svým psům, své práci, kterou milují a užívat si života na anglickém venkově.

betička
07.05.2024 5 z 5

Knížka je takové typické romantické čtení, které ale není trapné :-)
Takhle nějak bych dopadla, kdyby mi někdo svěřil psa :-)

TeraBla
04.05.2024 5 z 5

Tohle mi moc sedlo. Zasmála jsem se, poplakala si, usmívala se, prožívala emoce a bylo mi s postavami moc dobře. Nejlepší kniha autorky.

ivca79
02.05.2024 4 z 5

Nějak mi ušlo, že je kniha mimo sérii, ale bavila jsem se.

nakavusterezou
17.04.2024 4 z 5

Příběhy od Julie Caplin mám ráda. Jsou to obyčejné příběhy obyčejných lidí, víte už na začátku, jak kniha skončí, ale i tak si celé čtení užíváte.

Příběh Elly mě bavil. Venkov, sexy veterinář a skvělý psí parťáci. Autorka mě skvěle dokázala přenést na anglický venkov, místy jsem měla pocit, že bydlím s Ellou a řeším její trable, se kterými se ve svém životě potýká.

Skvělé oddechovka a za mě - zatím - nejlepší kniha od Julie Caplin. Sama za sebe můžu knihu doporučit.

Aaloha
14.04.2024 3 z 5

Trochu slabší než série Romantické útěky. Nenáročné čtení, misty zdlouhavé. Až poslední třetina má spád.

4xbabča
14.04.2024 5 z 5

Další kniha od dnes již mé oblíbené autorky opět nezklamala. Bylo to takové příjemné oddechové čtení o mladé ilustrátorce Elle, fence Tess a veterináři Devonovi a jejich postupném sblížení.
I