Útěk na venkov přehled

Útěk na venkov
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514422/bmid_utek-na-venkov-642ee3bedf187.jpg 4 895 895

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis

A Girl's Best Friend, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk na venkov. Přihlašte se a napište ho.

Kettynka11
18.04.2025 5 z 5

Hezká oddechová kniha,zasazena na venkov

Han-nah
30.03.2025 5 z 5

Oddychové romantické čtení. Autorce se podařilo napsat krásný příběh, zasazený na malebný anglický venkov, jehož obyvatelé jsou velice aktivní.Sem přijede mladá ilustrátorka Ella. Bude hlídat dům své tety Magdy, ale i fenku, labradorku Tess. Chce si po zklamání zde uspořádat, jak dál s prací a se vým životem. Není žádná pejskařka, takže první setkání s veterinářem Devonem, který je na venkově ze stejného důvodu, jako Ella nedopadne nejlíp. Ale obyvatelé, psi a hlavně jejich chuť něco se svým životem změnit je přes překážky dovede ke sblížení. Autorka umí krásně popsat krajinu, rozebrat povahy, ale vyjádřit např.syndrom vyhoření. A tady jsou k tomu potřeba opravdu hlavně přátelé , příroda a zvířata, pes, nejlepší přítel člověka. S Ellou nás zavedla k umění, úplně jsem si dovedla představit její roztomilé postavičky myšek s apartními kloboučky a s Devonem, k jeho neúnavné práci veterináře a pomoci němé tváři s moderní technikou, ale hlavně lidským přístupem a láskou.S Ellou a Tess jsem soucítila, protože jsem taky dostala psa Aju na týden na hlídání a bylo z toho krásných jedenáct let. No a začátky? Teď už jenom úsměvné.

PV79604
24.02.2025 5 z 5

Krásný příběh, úplně jsem se chtěla taky přistěhovat -:) do takové vesnice, kde lidé nejsou vzájemně lhostejní jeden ke druhému. I když někdy té pozornosti bylo na Ellu dost.
Vřele doporučuji!

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

13.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Útěk na venkov v seznamech

v Přečtených1 209x
v Mé knihovně399x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)