Útěk na venkov přehled
Julie Caplin
Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
A Girl's Best Friend, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk na venkov. Přihlašte se a napište ho.

Oddychové romantické čtení. Autorce se podařilo napsat krásný příběh, zasazený na malebný anglický venkov, jehož obyvatelé jsou velice aktivní.Sem přijede mladá ilustrátorka Ella. Bude hlídat dům své tety Magdy, ale i fenku, labradorku Tess. Chce si po zklamání zde uspořádat, jak dál s prací a se vým životem. Není žádná pejskařka, takže první setkání s veterinářem Devonem, který je na venkově ze stejného důvodu, jako Ella nedopadne nejlíp. Ale obyvatelé, psi a hlavně jejich chuť něco se svým životem změnit je přes překážky dovede ke sblížení. Autorka umí krásně popsat krajinu, rozebrat povahy, ale vyjádřit např.syndrom vyhoření. A tady jsou k tomu potřeba opravdu hlavně přátelé , příroda a zvířata, pes, nejlepší přítel člověka. S Ellou nás zavedla k umění, úplně jsem si dovedla představit její roztomilé postavičky myšek s apartními kloboučky a s Devonem, k jeho neúnavné práci veterináře a pomoci němé tváři s moderní technikou, ale hlavně lidským přístupem a láskou.S Ellou a Tess jsem soucítila, protože jsem taky dostala psa Aju na týden na hlídání a bylo z toho krásných jedenáct let. No a začátky? Teď už jenom úsměvné.

Krásný příběh, úplně jsem se chtěla taky přistěhovat -:) do takové vesnice, kde lidé nejsou vzájemně lhostejní jeden ke druhému. I když někdy té pozornosti bylo na Ellu dost.
Vřele doporučuji!
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
10 nejprodávanějších eknih (srpen)
13.09.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Útěk na venkov v seznamech
v Přečtených | 1 209x |
v Mé knihovně | 399x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
psi přátelství, kamarádství dopisy láska útěk venkov romantika člověk a pes člověk a příroda nový začátek sousedéAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
Hezká oddechová kniha,zasazena na venkov