Starlet Starlet komentáře u knih

☰ menu

Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Nic převratného, klasika do postele, která Vám zlepší den. Škoda, že to nebylo delší.

04.04.2023 3 z 5


Fake Fake Kylie Scott

Nebylo to zas tak špatné. Čekala jsem trochu víc, ale nakonec pomalý rozjezd nebyl, až tak špatný. Celý příběh je založený hodně na vzájemném poznávání a postupné přitažlivosti. Trochu jsem čekala standardní trojici erotiky (sex, zamilovat se, rozhádat se a zase se k sobě vrátit), ale nakonec se tak nekonalo.
Je to kniha na jeden večer, začnete v deset a skončíte ve dvě ráno. Idieálka

04.04.2023 3 z 5


Řekni, že mě chceš Řekni, že mě chceš Willow Winters

Tak tohle se mi sakra líbilo. Hodně mě to díky tomu prostředí připomnělo Božského bastarda, kterého mám ráda, ale tomuto příběhu to nijak neuškodilo.
Líbil se mi styl psaní, postavy jak byly vybudovány a jak se celý děj posouval.
Ano, i tady je nějakým způsobem stejná šablona jako asi u všech knih s erotických podtónem, ale jsem ráda, že ten konec úplně až tak podle tradiční šablony nebyl. Ano, stále tu máme happy ending a dokonalého chlapa, ale někdy prostě v některou určitou dobu potřebujete přečíst takový příběh.
Takže já byla velice spokojená a něco mi říká, že to budu číst ještě několikrát.

04.04.2023 5 z 5


Záměna Záměna Nika Peas (p)

Věřím, že obálka mnohé moc nenaláká a vlastně i odradí, potom možná i cena za tak relativně útlou knihu a nakonec, že se jedná především o erotickou, spíše možná více romantickou knihu.
Já šla do knihy, bez toho aniž bych si přečetla něčí názor, recenzi, prostě se mi líbila ta anotace a tak jsem šla do toho.

Opravdu jsem nečekala, že mě kniha tak dostane, upřímně mám pocit jako bych přečetla mnohem více jak jen 137 stran, protože autorce se podařilo dostat do knihy opravdu hodně.
Ano máme tu klasickou romantickou linku, ale tady mě to nijak nevadilo.
Nejvíce mě nalákala hlavní zápletka, to mě na knihu nalákalo nejvíce a přes celkem za mě ,,násilný" začátek, kde autorka tlačila na nějaké zalíbení a okouzlení hlavních postav, jsem dostala co jsem očekávala.

U konce jsem jenom trnula dechem, aby autorka dokázala vměstnat vše, je škoda, že v konečném rozuzlení nebylo více do podrobna, ale napravil to epilog.

Už se těším, na dalšího z bratrů…Ach jak já mám slabost pro Skoty.

22.01.2022 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Bála jsem se do této bichle pustit, nejen proto, že Maasová se řadí k jedním z mých neoblíbenějších autorek, ale všichni to vychvalovali.

Začátek byl opravdu těžký, autorka na vás vychrlí tisíc názvů, popisů, dějů, příběhů a jmen. Najít sílu v pokračování číst, bylo sem tam těžší, ale po pár desítkách stran, se začínáte orientovat a opět přicházet na kloub stylu psaní Maasové.

No Maasová nezklamala, postavy jsem si zamilovala a přisly mi takové jaké mají v takovém příběhu být. Bryce je typická postava Maasové, její rukopis je prostě stále stejný. Stejně jako sexy Hunt.

Prostředí do kterého byl magický svět zasazen mě hodně překvapil a nečekala jsem, že to tak bude fungovat, ale byla jsem překvapená.

Je to odlišné od Dvorů a Trůnu, autorka se zaměřuje především na záhadu a svět...co se týče nějaké romantiky, tak jo dočkáte se ji, ale nečekejte něco jako dvory.

08.01.2022 5 z 5


Cizí dluh Cizí dluh Kinga Litkowiec

Kde je sakra jako zbytek? Furt jsem čekala nějaký mega zvrat, ale jako nic.
Tohle byla úchylárna, jako přiznejme si to, ale čtivost příběhu byla neuvěřitelná a já nedokázala odvárit zrak.

Hlavní postavy mě svými výlevy a náladami vytáčely, ale dalo se to.

Pokud čekáte nějaký příběh no, tak ho nečekejte, kniha se skládá z 90% sexu a 10% nějakého toho příběhu plných hádek. Více určitě nečekejte.

Jednohubka na jeden či dva večery fakt skvělá.

08.01.2022 4 z 5


10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Milý příběh, který se četl dobře, rychle a s lehkostí. Mnoho se dalo očekávat, dějová linka byla opravdu jednoduchá.
Nápad s uspořádáním rande bylo skvělé, a u některých jsem se dobře bavila.
Prostě takové lehké Vánoční čtení.

08.01.2022 3 z 5


10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Milý příběh, který se četl dobře, rychle a s lehkostí. Mnoho se dalo očekávat, ale to se dalo nějak čekat. Nápad s uspořádáním rande bylo skvělé, a u některých jsem se dobře bavila.
Lehké čtení na jeden večer, ovšem moje očekávání nijak nenaplnilo.

26.12.2021 3 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Nová série, do známe autorky Laura Kneidl, která na Vás mohla zapůsobit už s její sérii Nedotýkej se mě. Nedotýkej se mě, na mě velice zapůsobilo a četlo se to skvěle a Někdo nový nijak na své čtivosti neztratilo.

Někdo nový nám přináší nejen čtivost a zaručenost, že knihu dokážete přečíst během jednoho večera, ale taky zcela jiný příběh, s cela odlišnými postavami, které prožívají jiné trable. Hlavní ženskou postavou tu vystupuje Mickey, která se snaží ze všech sil, aby dostala svého bratra zpět, a stejně tak se sblížit s Julianem. Pro některé by Mickey chování bylo v pořádku, pro mě to bylo vyloženě jako posednutí a stolkování Juliana.

Celý příběh se motá kolem Julianova tajemství, které se Mickey snaží za každou cenu odhalit. V posledních desítkách stran, se autorka snaží řešit trochu hlubší téma, a přidat tak na vážnosti knihy a prohloubit povědomí.
Já ovšem neví, jestli to na mě tak moc zapůsobilo.

20.11.2021 4 z 5


Chuť temnoty Chuť temnoty Alexandra Ivy

Temné fantasy, s velkou porcí vášně, erotiky, napětí a akce- tohle si prostě potřebujete přečíst.

Třetí díl je za mě o hodně lepší, jak druhý, je tu více akce a chemie mezi Darcy a Styxem mi tu přijde mnohem více lepší a uvěřitelnější. Díky tomu jsem hltala každou stránku.

Opět se ocitáme v prostředí upírů a k tomu i v prostředí vlkodlaků. Setkáváme se tu s poměrně nevinou Darcy, která se prostě snaží proplouvat svým život, když ji najednou její život zkříží jeden vlkodlak a jeden upír- a nedej bože, že jsou oba dva sexy. Takže se ocitáte v citovém vydírání a prostě si říkáte komu více fandit... za mě ale ne, první volbou byl Styx- upírský sexy král, no prostě nefanděte mu, že.

Jsem strašně ráda, že díly svým způsobem navazují a odkazují na sebe...Shay byla skvělá jako vždy, ale trochu ztratila to svoje badass kouzlo ale Vipapir, kterého jsem v jeho série nedokázala vystát, si u mě dokázal to jeho kouzlo trochu napravit.
Co se týče Leveta, ten suprově dokázala zařídit humor.

Samotný děj, mi tu přišel mnohem více propracovanější, více akce s více tajemstvím.

14.11.2021 5 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Opravdu bych nečekala, že mě tato kniha na tolik dokáže udivit.
Pokud máte rádi Selekci či série Maasové, jako jsou třeba dvory, v kterých tu vidím větší podobnost, ale najdou si tu své i přiznivci Skleněného trůnu či třeba Krutého prince.

Nikdy bych nečekala, že si budu užívat milostný trojúhelník, ale v tomhle případě, jsem si ho užívala a v jednu chvíli fandila jednomu a poté druhému.

Ovšem svým způsobem se celý příběh motá pořád dokolo kolem toho samého....mám ho ráda, nemůžu si to připustit, nezasloužím si ho a tak dále... a k tomu mi přišlo, že Briela je některých ohledech strašně rychle a dobře manipulatelná a snadno ovlivněná krásnýma kukadlama.

V celému příběhu jsem hodně cítila takovou inspiraci na Tamlina a Rhysanda, jenže v tuhle chvíli to není tak, že hned začnete nenávidět Tamlina, ale nevíte koho prostě milovat a koho odsudovat... a poté, jakmile si mylíte, že to víte, vlastně zjistíte, že to zase nevíte. Fakt jsem si připadala jako Brie- rychle zmanipulovatelná.

Tajemství a manipulace vás budou doprovázat tařka celým dějem a vy si nemůže dovolit věřit těm prázným slibům.

06.11.2021 5 z 5


Divoký symbol Divoký symbol Patricia Briggs

Charles a Anna, neboli alfa a omega, je pro mě ta nejoblíbenější sérii a vždycky to tak bude.

V tomto příběhu se vracíme zpět do dění v Marokově smečce a nyní s Annou a Charlesem vyráži ještě jeden člen a to Tag, který byl prostě skvělý.

Tentokrát se tu dozvídáme něco více o dalším členovi smečky a to o (Leah) dřiv to byla dobrá potvora a máte ji tendeci od prvního dílu nenávidět, ale tady s ní budete spíše soucítit.

Hlavní děj byl jako vždy skvělý, miluji co dokáže autorka vymyslet a jak to dokáže zakomponovat do příběhu.
A i tady můžeme pozorovat, skvělý vztah mezi Annou a Charlesem. Líbí se mi, že je Anna silná, ale že není úplná Wonder Woman, protože i ona má svoje slabiny, které zlo dokáže obrátit proti ní. Miluji ten jejich vztah a to, že romantika a ocumlávání není na každé stránce, ale že jsou to něžná pohlazení jednou za čas. Ta chemie mezi nimi, je prostě to, co potřebuji v této sérii, to co mě drží stále pokračovat ve čtení.

A tentokrát mi to připadalo, ještě více krásné, než v předchozích dílech.


Jenom varuji, je to hodně provázané i se sérii Mercedes Thomson, a i já jsem se chvilkama neorientovala

23.10.2021 5 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Až na těch pár ,,proč???" momentů, kniha splnila moje očekávání v podobě jednoduché romanťárny, s poměrně vážnějším tématem, která knihu nezkazila, ale ani úplně nevylepšila.

Příjemné univerzitní prostředí, které naláká snad skoro každého romantického čtenáře. Jedno klišé vedle druhého, ale je to tak roztomilé, že vlastně si to přečíst potřebujete.

S hlavními postavami jsme měla chvilku opravdu problém, jejich chování mi připadalo dětinské a prostě jste to nechápali. Chemie mezi nimi, mi přišla až příliš v některých ohledech uspěchaná, stejně tak i příběh. Párkrát jsem se zarazila v tom stylu ,,to jako fakt?" ale vždycky to dokázalo něco napravit.

Co se týče hlavní zápletky, dalo se to nějak tušit, a víte, jak to nakonec skončí, ale i přesto jsem se na konci v některých pasážích málem rozbrečela.

12.10.2021 4 z 5


V objetí temnoty V objetí temnoty Alexandra Ivy

Druhý díl, byl za mě o hodně slabší než první. Nevím, jestli to bylo očekáváním, které jsem dostala z prvního dílu, ale prostě to teď nebylo ono.

Není tu nic nepředvídatelného, Vipapir je arogantní upír, který chce a získá všecičko. Jeho kouzlo, které jsem si zamilovala v Zrození temnoty se vytratilo. Svým způsobem mi vadila ta jeho posedlost.

Děj byl průměrný a klasicky předvídatelný, ale svůj účel pohodového čtení to splnilo, prostě nic závratného.

Snad se mi touha po sexy upírech napraví v třetím díle.

04.10.2021 3 z 5


Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Oba dva jsou jak facka, facka, pusa... Asi takhle v kostce jejich romantická linka.

Do každé romantické/erotické knihy patří drama, je jeho součástí, a i zde není vše sluníčkové a já si tohle drama užila.

Hlavní postavy byly skvělé, každý jiný, každý je v jiné sféře a přesto jsou stejní.

Nápad se svatbou mi ze začátku přišel jako stupidní, ale nakonec jsem se nad tím uculovala a bylo to skvělé. Zápletka a tajemství bylo též pěkný a já si to užívala. Knížka byla skvělá oddechovka a bez problémů ji zhltnete na posezení.

24.09.2021 4 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Ráda bych řekla, že jsem si příběh oblíbila, ale za mě to bylo prostě jenom MEH...

Hned na začátku se nás autorka snaží navnadit velkou akcí, u některých to mohlo zabrat, u mě to ovšem až tak moc nezabralo, spíše v mých očích uškodilo.

Vybudovaný svět je poměrně jednoduchý, s nádechem Ruska a něco jako ruského jazyka. Svým způsobem je škoda, že si autorka více nevyhrála se světem, který asi bude rozvíjen v dalších dílech, ale co se jí musí nechat, má překrásnou mapu.

Co se týče samotných postav, máme tu klasiku-princeznu, obdařenou mocí. Ana- s tím jménem jsem bojovala ,,Ana, Ano" sem tam jsem si říkala, jestli odpovídají ano, nebo ji oslovují Ano. Trochu víc mě to mátlo. Co mě vadilo bylo, že nejdřív byla Ana strašně mocná a pak největší chudák .
Ramson mi připadal zase jako taková levná vykradená napodobenina Kaze Brekkera... a celkově ta kniha byla taková napodobeni Vranám, jako by to bylo asi takhle ,,Mohu si opsat domácí úkol?" ptá se Amélie ,,Jo jasně, ale trochu ho pozměň aby to nebylo stejné" odpovídá Bardugo... Asi takhle mi to připadalo.

Dědictví krve mě prostě neoslovilo, taky o tom vypovídá délka mého čtení - dva měsíce a jediné čemu mi brání tomuto dát 2/5 tak ten konec. Ten mi přišel tak nejlepší (a ne pro že to byl KONEC a hurá mám to dočteno), ale proto, že mi to přišlo nejvíce realistický.

Do dalších dílů se ale rozhodně pouštět nehodlám.

10.09.2021 3 z 5


Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Tohle bylo skvělé, ani jsem nečekala, že se mi to tak zalíbí a já z toho budu nadšená.

Knihu doprovázelo hodně klišé a je to ten typ knihy, u kterého znáte začátek, prostředek a konec...prostě víte jak to skončí a co se tam stane...nebylo tam nic co bych nečekala.

Co se týče romantické linky, tak tam bylo pár mezer, ale jinak jsem se dokázala culit jak měsíček na hnoji. Jen mě vadilo, jak rychle se hlavní postavy dokázaly urazit a být na sebe hnusní.

A ten konec? To bylo slabší, doufala jsem, že se přesně tohle nestane, ale nakonec jsem spokojená.

Jako letní čtení určitě doporučuji, četlo se to opravdu lehce.

29.08.2021 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Už od prvních dvaceti pěti stránkách tohoto příběhu jsem věděla, že tohle bude ono, že tohle je nejlepší adept na romantiku roku.

Hlavní postavou tu máme velkoměšťanku Lenu, která se rozhodne že zkusí být au-pair v americké rodině, ale její přílet do Ameriky nezačal moc šťastně a netušila, co ji ještě ten den čeká.
Lena mi hned od začátku sedla a zamilovala, stejně jako protivného Ryana. Každý je úplně jiný, ona se snaží navázat aspoň trochu přátelství on je uzavřený před celým světem a jak to vůbec dopadne???

Moc se mi líbilo, že to nebyla další americká dívčina, ale že tentokrát byla opravdu z Německa.

Prostředí hor, v kterém se Nové začátky odehrávají prostě nejde nemilovat, ta atmosféra mezi řádky natolik unikala, že jsem se při čtení dokázala uvolnit a prostě si užít báječný romantický příběh.

To, že jsem knihu zhltla během jednoho večera myslím mluví za vše. Autorčin styl psaní, byl za mě perfektní, dokázala popsat každý detail a já tak mohla nerušeně plout příběhem.

Napjatě jsem četla a hltala každý řádek, jen abych zjistila, jak to mezi nimi dopadne. A asi jako vždy, tenhle příběh mě uchvátil, culila jsem se jak měsíček na hnoji s každou větou a rozčilovala s každou druhou.

Nové začátku rozhodně doporučuji všem, kteří milujete romantiky. Je to pro ty, kteří jsou romantikou nepolíbení, nebo i pro ty, kteří romantické příběhy čtou běžně, protože tohle byla pecka.

17.08.2021 5 z 5


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

3,5/5*

Z první kapitolky jsem byla úplně wow, tak tohle může být skvělá kniha. Do knihy byl vnesen originálnější námět skrze právě jedy. Díky tomu, že si mohla hlavní hrdinka Jelena vybrat jestli zemře, nebo se stane ochutnávačkou velitele na mě perfektně zapůsobilo. Ovšem mám pocit, že autorka veškerou svou energii a fantasii vložila do první kapitolky a následně ji další půl knih postupně čerpala.

Upřímně první polovinu děje jsem se opravdu velice nudila (cca 150 str.), čekala jsem aspoň ze začátku nějaký větší experiment s jedy a doufala jsem, v nějaké větší naladění, ale jediné co se tam odehrávalo bylo, že autorka popisovala svět, jak se dělí, jací jsou vůdci, jak se dostal k moci hlavní velitele a podobně. Jako ano, patří to tam a bylo to tam relativně nutné, ale ne v takové dávce.
S plánováním začalo být větší vzrůšo, ale stále ne tak velké...nakonec ale v určitém bodu zlomu, mi kniha vykouzlila úsměv na tváři a s chutí jsem četla dál a dál.
Co se týče hlavní zápletky, nebylo to nijak převratné, připadalo mi, že hlavním hrdinům všechno vychází od ruky a všechno dokonale klape.

Je škoda, že autorka více nedokázala popsat bojové scény, či jak je vůbec daná osoba stará. Co se týče samotných postav, byly skvělé, sem tam až nepřirozeně dokonalé.
V knize bylo několik překlepů, nevím jestli ze strany překladatele, ale když se chvilku baví o VO4 (jedná se o takovou oblast, něco jako jako kraje v HG) a pak najednou se to změní na VO5 a o řádek později na VO4...noooo nevím.
A sem tam jsem měla opravdu velký problém, se zorientovat v dějové linii...a neměla ponětí, kolik času opravdu uplynulo.

Ovšem na starší fantasy to šlo, čekala jsem nějaký rozbouřený konec, ale byl poklidný a nemám takové nutkání vzít hned druhý díl, abych věděla jak to s Jelenou bude pokračovat.

07.07.2021 3 z 5


Království hříchu Království hříchu Meghan March

4,5 *
Tak a máme tu poslední díl této úžasné série, ani nedokáži říct, jak moc jsem se na tu to knihu těšila a s radostí a čistým svědomím můžu říct, NEZKLAMALA.
Autorka opět dokázala prodat chemii mezi hlavními postavami, mezi Lachlanem a Keirou (stále mi sem tam ujede ten Lachtan, ale co se dá dělat)

Nejen, že se příběh neuvěřitelně lehce čte, ale je tak dobře napsaný, že se od něj neodtrhnete do té doby než knihu nedáte na jeden zátah. Jediné co mě na knize zamrzelo, bylo nedostatek erotických scén, opravdu mi připadá, že jich tam bylo nějak málo, na to jak byl první díl nadupaný. Ovšem i bez sexu, jsem hlavním postavám žrala jejich emoce i s navijákem.

Příběh i když chudší o sexuální scény, tak byl o to více nadupaný napětím, akcí, plné lásky a i té nenávisti. U většiny příběhů mam někdy tendenci majznout hlavní postavy jejich knihou, tady jsem tu potřebu neměla snad ani jednou. Chemie mezi Keirou a Lachlanem dokonale funguje a autorka ji nádherně využila a vznikla z toho jedna z nejlepších erotických sérií.

Líbí se mi, že se vše netočilo jen kolem sexu a že se řeší i intriky, tajemství a že vidíme postup mezi Lachlanem a Keirou.

Tuto sérii opravdu hodně doporučuji, je to něco neotřelého a určitě s ní neuděláte chybu.

25.06.2021 4 z 5