Divoký symbol

Divoký symbol https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480593/bmid_divoky-symbol-f7O-480593.jpg 5 185 47

Alfa a Omega série

< 6. díl

V lese, v odlehlé osadě plné prapodivných symbolů, se probudila stará, zlá magie. Maže vzpomínky a z těch dávných vytahuje zpět na světlo světa takové, které by každý raději zapomněl. A co víc, snaží se množit a zanechat po sobě na světě mocné stopy. Nebo dokonce potomky? Obyvatelé lesního městečka jménem Divoký Symbol zmizeli. Pozemek patří marokově družce, a tak Anna s Charlesem, kteří patří do této smečky vlkodlačích potížisty, budou mít práci. Z lesů se přitom šíří magická píseň, která nevěstí nic dobrého… Vrhněte se do zkrocení zdivočelé magie v nejnovějším přírůstku do série Alfa a Omega jménem Divoký symbol. Patricia Briggs přichystala další spletitý a napínavý příběh ze světa smečky, vedené nejmocnějším z vlkodlaků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Wild Sign , 2021


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
08.04.2024 5 z 5

Miluji celou serii. A Mercedes taky. Prostě tento vytvořený svět je super.

Ailee
13.02.2024 4 z 5

Nemůžu říct, že by mě tento díl zrovna uchvátil. Myslím, že tak dobré hodnocení má hlavně díky posledním dvěma tréma stranám. Ó ano, to opravdu navnadí, že?
Ale zpět ke knize. Nebyla špatná a myslím, že jsem si ji užila, ačkoliv jako tradičně jde autorce spíše pracovat se souhrou postav, než s vrcholnou gradací, která má čtenáře vybičovat. Říkám to pořád, ale akční závěr Patricia prostě neumí. A přesto se vždy na její knihy těším. Ale ne sérii s Mercy to zkrátka nemá.


ajunaja
25.01.2024 5 z 5

Souhlasím, že střídání pohledů trošku matoucí, ale došlo mi to pokaždé tak po 2. řádku, takže s tím nemám uplně problém. Líbí se mi propojení s Mercy, ale kdo nečetl její sérii předpokládám, že může být dost zmatený. Chybí mi tam pár odpovědí a v podstatě mi to přijde jak boj s říční ďáblicí, ale přečetla jsem to na jeden zátah takže bych řekla, že dobré :D :D

Senza Jenka
06.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Je to trochu chaotické, neohraničené, nedotažené, neuzavřené... Ale bavilo mě to.
Série MT se zabývá hlavně Mercy, jejich smečkou a nad/přirozenem v Tri Cities. Tenhle a minulý díl AaO má širší záběr a víc provázaností s druhou sérií - mnohem víc informací o Samuelovi, o Mercy, o minulosti členů Marokovy smečky.
Leah není až taková megera, jak se zdála ze začátku. Bran je opravdu podlý parchant. Pěvec byl trochu zvláštní, ale jeho chodce jsem odhalila okamžitě.
Kojot je... prostě Kojot :D (úhoř, haha).

Biomed
16.06.2023 5 z 5

Ano, takl jsem si celou sérii vždacky představovala. Aby se z ní stal symbol. Symbol plný staré kruté magie. Tak to má být.

*Pájuše*
18.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Co ke knize dodat? Název je vážně sympatický, ale obsah je jeden velký paskvil. Autorka střídá několik pohledů - krom hlavních hrdinů. Do toho není ani pořádně vysvětleno, co se tam vlastně stalo před těmi x-lety - jen že se něco stalo - ani proč a jak. Ach jo... A to jsem myslela, že zde konečně dojde k rozuzlení toho záhadného/divného vztahu mezi Leah a Branem. A ono nic... Těšila jsem se zkrátka na něco, ne že "teď ti to vysvětlím a čtenáři domysli si sám". Něco mi prostě na této série nesedí. Série s Mercy a Adamem je smysluplnější, barvitější, napínavější a mohla bych pokračovat dále.
ALE! Konec tohoto dílů mi dal naději, že to bude mnohem zajímavější v dalších dílech! A to je také důvod, proč jsem dala o jednu hvězdu více.

hana4834
09.11.2022 5 z 5

Super zakončení

Elea
13.10.2022 2 z 5

Z této knihy jsem hodně rozpačitá. Mám celkem ráda série knih, ale tato je už delší dobu natahovaná nad hranicí svých možností.

MiraiYume
26.08.2022 4 z 5

Předně musím říct, že mne mnohem víc baví série s Mercy. Je zkrátka tak nějak celá dobrodružnější, romantičtější, šílenější. V tomhle díle mě opravdu bavilo spousty narážek na Adama a Mercy, tím se ty příběh staly víc propojenější. Pravdou však je, že i s Annou a Charlesem jsem se tentokrát dobře bavila.
Patricia Briggs má neuvěřitelně čitelný styl psaní. A příběh Pěvce z lesa mohl být výborný! Ovšem měl spousty much, které mu trochu ubraly. Bylo moc fajn konečně se dozvědět i něco o Leah a tím si ji víc přiblížit, ale strašlivá spousta věcí zůstala nevyjasněných, ačkoliv ten prostor k tomu tady byl. Co se vlastně v Divokém symbolu před dvě stě lety stalo? Proč se to stalo? A proč to zatraceně dopadlo tak, jak to dopadlo?
Co však musím vypíchnout, je epilog. To bylo skvělé! A doufám, že to autorka náležitě v dalších knihách využije. Co jsem se tak koukala na ediční plán vydavatelství, měla by být teď zase na řadě Mercy, tak jsem opravdu zvědavá, jestli se tentokrát cesty Anny a Mercy spojí a vznikne z toho dech beroucí kniha, nebo jestli zase budeme mít celý příběh rozkouskovaný a na pokračovaní si budeme muset počkat.

lucakuca
07.07.2022 3 z 5

Fakt teda, jsem milovníkem Mercy, na Annu si nemůžu zvyknout. Na jejich pomalé příběhy.
Anna s Charlesem se zbalí, vezmou nějakyho vlčího kámoše a řeší komorní problémy na malém písečku, které ona svou něhou zachraňuje. Hmmmm
U Mercy je úžasná spousta vlkodlaků, hromada fae, ruské čarodějnice a takřka přátelští upíři a prostě se pořád něco děje...
Anna s Charlesem se motají kolem jediný bábovičky a Mercy má na starosti celou pláž....
Tak a kamenem po mně...

Alena_S
28.06.2022

Ještě, že mě na tom baví ty kulisy (Včetně sympaticky popisovaných prostředí v jednotlivých dílech) a ty mezivlčí vztahy.
Jinak klasika. Hodný a zlý polda jedou na výlet. Každý, kdo tam má díru do pozadí, má nějaké své temné pozadí. Ultrazlo čeká, až se všichni prokoušou překombinovanými vodítky a hezky se sejdou.
Podle závěru se zatím zdá, že i tahle série spěje ke konci, a nerada musím volat hurá. Série jsou fajn, ale musí mi to odsýpat. Ne, že postavy stráví každou knihu "na služební cestě" a na posun hlavního příběhu zbývá epilog.

maruschka
27.04.2022 5 z 5

Jsem si dala opáčko prvního a předposledního dílu (strašné utrpení :)) a opět vrním blahem. Jenom tedy korektor zřejmě něco zobnul ;).

PetraKysova
14.04.2022 5 z 5

Na knihách od Patrície Briggs mám rada, že vždy dostanete presne to čo očakávate a možno ešte o niečo viac. A to je presne táto kniha. Zbožňujem jej knihy sú super, majú spád a má to vymyslené do detailov. A tento diel nebol iný. Veľmi sa mi páčila ta detektívna zápletka a že tam nebola len Anna a Charles ale aj Tag toho som si obľúbila už v prvej knihe a úplne som u poslednej bitky tŕpla. Čo sa týka Leah aspoň už vieme prečo je taká aká je. nezávidím jej to. Ale stále ju nemám rada.
Páči sa mi že sú obe série prepojené, a objavujú sa postavy alebo aspoň zmienky o nich v tomto dieli. Odporúčam ak máte radi Patríciu Briggs je to proste povinná jazda.

Katie46
10.04.2022

Další díl mých dvou oblíbenců a musím říci, že mě se velice líbil. Napínavá detektivní zápletka a dokonce jsme se dozvěděli více o Leah, kterou osobně moc nemusím ale její příběh se mi líbil. Moc se těším na další díl.

Selket
09.03.2022 3 z 5

Briggs tentokrát rozehrála detektivní pátrání, ve kterém si krásně rozestavěla figurky a rekvizity, aby to potom všechno hodila do koše a radši zavolala Branovi, aby to za ní dořešil...zdá se, že mě u Alfy a Omegy drží už jen ty cliffhangery...

petulkapeta
24.02.2022 5 z 5

Jejda jak už mi chyběli Charlese i Annu mam moc ráda od prvního okamžiku co jsem je poznala. Moc se těším na pokračování(určitě bude další...aspon doufam podle konce). Tentokrat měli sebou na výpravě Taga na kterého podle mě chvilkama i Charles žarlil :) a do tohohle přiběhu zasahne i Leah, kterou má malokdo rád, dozvíme se víc o její minulosti a taky jak ji Bran potkal. Zkratka, kdo ma rád tuhle serii, tohle dobrodružství nesmíte vynechat..

LilluLong
29.01.2022 4 z 5

Tak som docitala celu sériu 13 a 6 časti ,Autorka ma neobmedzenú fantáziu,je inteligentná,schopná neuveriteľnej konšpirácie a tento mix vedela bravúrne a pútavo s dobrým štýlom dat na papier a podeliť sa snami. Za mna za celu sériu ma 5* i ked niektoré časti boli menej “asi” prepracovane :)

jennefer
27.01.2022 3 z 5

Anna s Charlesem mě začínají bavit trochu víc, než Mercy (i když ji miluji). Jen teda - asi už jsem moc stará, na takové konce po koncích, co vlastně konce nejsou. Myslím, že Kojotův malý a poslední dovětek tam vůbec nemusel být. Část k ničemu. Jako celek to ale nebylo vůbec špatné, jsem ráda, že jsem se konečně něco dozvěděla o Leah. Ale zase - škoda, že zrovna její hlavní část autorka tak zvláštně utnula. Ztratila jsem kvůli tomu na chvíli nit a vůbec jsem pak netušila, o čem že to vlastně čtu. Hm. Ještě že tam byl Tag, jinak by to byla dost nuda. Díky němu o hvězdu víc.

Kaduri
11.01.2022 4 z 5

Opätovné stretnutie so "starými známymi" Annou a Charlesom.
K sérii som sa vrátila po dlhšej dobe a oplatilo sa. Dvojica tentokrát pátra po záhadne zmiznutej komunite ľudí, žijúcich v horách severnej Kalifornie.
Uvedomila som si, že táto "odnož" hlavnej série je pre mňa atraktívnejšia ako knižky o Mercy.
Moc sa mi páči, ako autorka popisuje vzťah medzi Annou a Charlesom. Na priamo vyjaví len málo, je potrebné čítať medzi riadkami... v náznakoch... v hudbe... Krása:).
A prekvapujúci epilóg sľubuje napínavé pokračovanie!

lordes7975
09.01.2022 1 z 5

Jedna hvězda za autorku- a její fantasy co není YA, druhá hvězda že to celkem příjemně uteklo.
A teď zbytek :D
Fantom print, máte korektory a redaktory? A mohlab ych j evidět? Nebo aspoň výsledky jejich práce? Takhle zmršenou sazbu (v první polovině knihy) bych se styděla vytisknout v seminární práci, natož si za to ještě nechat platit. Klobouček za odvahu... překladatelce ostatně taky, „plynový sporák“ na tůře celkem pobavil... vlastně ne. Z angličtiny to je tragédie.
Obsah je standardně kvalitní, bohužel paní Briggs dávno opustila formát ve kterém nebylo nutné číst všechny předchozí díly a paralelní sérii k tomu, aby se člověk orientoval. Jak zmiňují předchozí komentáře, první tak třetina knihy je (oproti zvyklému stylu) celkem nezáživné čtivo- což se další část snaží úporně nahnat množstvím postav, odkazů na sérii s Mercedes a backflashy ústředních postav. Jakoby... ano, ale ne. Přijde mi, že místo milého shledání s oblíbenými postavami a příjemného mrazení při rozkrývání záhad vystavěných v minulých dílech nám autorka nacpala řešení do krku trychtýřem- abyste se neudávili, zvědavci zvědaví. A když začala být bohů, polobohů a nelidí přesila, Deus ex machina je řešení vpravdě Antické, tak proč ne, že?
A jako bonus na konec nalepíme cliffhanger za jaký by se nemusela stydět ani Cassandra Clare. Možná by neškodilo ubrat koní ke krmení, pokud na ně musíte vydělávat tak okatým ždímáním fanoušků....

Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy další knížky

Patricia Briggs
americká, 1965
2009  89%Měsíční píseň
2012  90%Štvanice
2010  91%Krevní pouto
2010  92%Železný polibek
2014  92%Nocí zlomená

Kniha Divoký symbol je v

Právě čtených2x
Přečtených230x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených14x
Knihotéce167x
Chystám se číst69x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x