Nové začátky přehled
přehled
Láska z Green Valley série
1. díl >
Svůj roční pobyt v USA jako au pair si dvacetiletá Lena z Berlína představovala docela jinak. Místo uznávané metropole nakonec skončí v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, kde provozuje její hostitelská rodina malý penzion Bed & Breakfast. Přestože jsou pro Lenu, holku z velkoměsta, hory něčím docela cizím a nezajímavým, v domě Jacka a Amy Cooperových i jejich malého syna Liama se poměrně rychle zabydlí. Všechno by bylo i nadále báječné, kdyby tady nebyl Jackův mladší bratr Ryan, „padlý hrdina“ z Green Valley. Po vážné nehodě, která se mu stala při jednom z lyžařských závodů, musel ukončit svou kariéru profesionálního lyžaře a bydlí teď, spíše nedobrovolně, u Cooperových, kde si všechnu svou nezměrnou zlost a frustraci vylévá právě na Leně. Jednoho dne však Leně dojde trpělivost a dá mu to patřičně najevo. A od té chvíle se mezi ní a dobře vypadajícím Ryanem začne všechno pozvolna měnit... celý text
Originální název: New Beginnings, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Tato kniha přináší příjemný romantický příběh zasazený do malebného prostředí hor. Hlavní postavy, Lena a Ryan, procházejí osobními proměnami a jejich vztah se postupně vyvíjí. Čtenáři ocení humor a atmosféru, která příběh doprovází. I když se objevují drobné výtky k realistickému zobrazení práce au pair, většina čtenářů je s knihou spokojena a těší se na pokračování. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nové začátky mohla líbit?
- Milovníci romantických příběhů
- Čtenáři hledající odpočinkové čtení
- Fanoušci horských kulis
- Ti, kdo ocení humor v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové začátky. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 305 komentářůSouvisející novinky - Nové začátky (2)
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Knižní novinky (33. týden)
15.08.2021
„Pokoj, ve kterém jsem si uvědomil, že mi nestačí se vedle tebe probudit jen jednou, i kdyby to znamenalo, že se budu muset smířit s žehličkou na vlasy. Pokoj, ve kterém jsem si uvědomil, že jsi to nejlepší, co mě v životě mohlo potkat.“
„On se ti fakt líbí, Leno. Jen o tom ještě nemáš ani tušení.“
všech 14 citátů najdete u autoraKniha Nové začátky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v Přečtených | 1 915x |
| ve Čtenářské výzvě | 344x |
| v Doporučených | 104x |
| v Mé knihovně | 748x |
| v Chystám se číst | 539x |
| v Chci si koupit | 138x |
| v dalších seznamech | 16x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
přátelství, kamarádství láska pro ženy rodina Amerika hory a pohoří sníh, vločky zima hotely Colorado au pair, dívka k dětem zranění hledáni sebe samaLilly Lucas také napsal(a)
| 2021 | Nové začátky |
| 2022 | Nové sliby |
| 2022 | Nové sny |
| 2023 | Nové vyhlídky |
| 2024 | Nové šance |

85 %
71 %
Nové začátky
Tohle je čtvrtá kniha, kterou jsem z této série četla a zatím jsem z ní zklamaná nejvíc. Četlo se to dobře a rychle, o tom žádná, ale největším problémem pro mě byly hlavní postavy, které jsem měla několikrát chuť pořádně propleskat, aby se oba probrali a svoje problémy vyřešili. Lena do Green Valley přijela dělat au pair, ale přitom tam nějaká větší péče o Liama nebo o domácnost nijak zvlášť popisována nebyla. Spíše to bylo pořád samá zábava, večery na chatě v horách s přáteli nebo alkohol. Naprosto souhlasím s Leninými rodiči, když o ní říkali, že je nezodpovědná, protože přesně taková mi ona připadá. A pak tu máme Ryana, který se mi nelíbil už od chvíle, co se v příběhu objevil. To jeho pozdější chování vůči Leně bych se nebála označit za toxické. Sám ji ignoroval, ale když na ní promluvil nějaký jiný muž, tak za to byl na Lenu naštvaný. Když se spolu vyspali a Ryan pak bez jakékoliv konverzace s Lenou odjel pryč do Evropy se svojí bývalkou, bylo mi jasné, že i ta malá jiskřička sympatií k Ryanovi vyhasla. Pomyslnou třešničkou na dortu byla situace na Silvestr, kdy Ryan viděl přes hovor na Skypu šaty, ve kterých šla Lena slavit a kvůli tomu zavolal Willovi, aby na Lenu dohlížel a nebyla s žádným mužem. A ten konec?! Nechápu, jak mu Lena tak rychle všechno odpustila a dala se s ním dohromady. Ti dva pro mě nejsou romantický pár, ale dvě chodící červené vlajky. Ostatní díly jsou mnohem lepší a pokud se rozhodnete pro tuto sérii, tak doporučuji tento díl přeskočit.