Fake

Fake https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496466/bmid_fake-Wuc-496466.png 4 233 44

West Hollywood série

1. díl

On chodí po červeném koberci. Ona ho umí spíš luxovat. Když skandál poškodí pověst pekelně sexy celebrity Patricka Walshe, potřebuje ji zachránit, a to rychle. Na scéně se objevuje číšnice Norah Peersová – obyčejná nula. Je po ruce, spolehlivá a zapřísahala se, že už do konce života nechce mít s mužskými nic společného. Jinými slovy, je to ideální partnerka pro falešný románek bez závazků. Za patřičný obnos může nechat práce číšnice a hrát roli jeho spolehlivé přízemní přítelkyně. Co však – krucinál – nemůže, je vyhnout se rostoucí vzájemné přitažlivosti. Jenže mít v patách paparazzi a vidět svůj život rozpitvaný na sociálních sítích je nejlepší cesta k panické atace. A i když je Patrick na plátně okouzlující darebák, ve skutečném životě jde o stopětaosmdesáticentimetrového nepochopitelného, nádherného, zádumčivého bručouna, který si od ní udržuje odstup… ale také v ní budí dojem, že tohle pouto mezi nimi možná není jenom hrané. Dostat v pravou chvíli kopačky by nemělo být nic zásadního. Jenomže falešný vztah s Patrickem je tak reálný, jak to Norah nikdy nezažila. Co má holka dělat, než zahodit scénář a navrhnout novou verzi made in Hollywood?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Fake , 2021


více info...

Přidat komentář

lenka7679
26.03.2024 1 z 5

Začátek knihy je absolutně bez náboje. Něco tak neromantického a uspávajícího jsem dlouho nečetla. První stránky mi připomínají čtení hvězdiček pod textem. Tak moc nezáživné to je. Patricka si vůbec nedokážu představit, že by byl snad nějaký sexuální symbol a jediná postava, která tam vytváří jakousi atmosféru je Norah. Mei je vykreslená jako lehce retardovaná a hází v podstatě do toho hnoje už jen vidle.
A dál už to je vlastně jen stejně hrozný. Hlava mi stojí nad tím, že to psala stejná autorka, od které jsem četla Stage Dive. V tomhle musí být šotek. Buď to někdo dramaticky zhoršil, nebo vylepšil předchozí. Je možné, že za to může překlad. Ať už je to jakkoliv, tahle kniha je bohužel hodně špatná. Kdybych mohla, doporučím fanouškům autorky se téhle knize obloukem vyhnout. Fakt jsou ostatní její knížky lepší.

Dela90
14.02.2024 4 z 5

Fake, je jednoznačně jednohubka, kterou slupnete jedna dvě. Za předpokladu, že máte rádi domluvený vztah, předstírání a jiskření mezi hlavními hrdiny.

On je filmová hvězda, ale momentálně má útrum. A aby znovu dostál v očích fanoušků a filmových studií, musí si najít drahou polovičku. Možná náhoda a možná taky ne, mu přihraje do cesty servírku, která se na tohle předstírání dokonale hodí. Je totiž úplně obyčejná.

Co se si budeme povídat, děj je opravdu dosti předvídatelný, a nečekejte žádnou zamotanou zápletku. Upřímně jsem doufala, že bude na konci aspoň nějaké velké drama. Nicméně, bylo to takové průměrné čtení na chvíle odpočinku, kdy potřebujete úplně vypnout hlavu.

Mně tahle kniha doslova padla do noty k mé aktuální náladě. Ale autorka rozhodně umí psát i lepší knihy - viz. série Stage Dive.


Syma149
21.11.2023 3 z 5

Musím říct, že její rockové knihy se mi líbily o dost víc. Téma falešné přítelkyně pro filmovou hvězdu se neobjevuje v knihách poprvé a musím říct, že jsem četla lepší. A už mi trochu vadí, jak je sice hlavní hrdinka skromná, ale od začátku se nechá oblékat do nejdražších značek. Dobře, na červený koberec prosím, ale musí si nechat kupovat i na doma teplákovku? Asi bych uvítala, kdyby byla o něco skromnější.
Kniha se přečíst dá, chvílemi mě i bavila, ale mohlo to být lepší.

moudivlacek
28.10.2023 3 z 5

Správná oddechovka. Patrick slavný herec, který "uklouzl" a potřebuje si vylepšit reputaci, a číšnice Norah, které se líbí, ale stojí pevně na nohou. No, aspoň se o to snaží.
Ukázka toho, že bohatství a sláva neznamená vždy také osobní štěstí. A že ti slavní mohou být zároveň ti nejopuštěnější. A také že když jste dosud měli smůlu na vztahy, neznamená to ji mít navždy...

Senza Jenka
07.10.2023 5 z 5

Až na patetické slzavé údolí, když měl odletět do Maďarska se mi to líbilo. A bavilo mě to, protože Norah je správná ženská a je s ní sranda. Ty její suché hlášky... Do Patricka moc vidět nebylo, vlastně občas působil jako křoví, ale jako romantický hrdina sehrál svou roli skvěle.

Ála1968
30.09.2023 4 z 5

Super romantika na jedno odpoledne.Bylo to bez nějakých zvláštních zvratů,ale nemusíte nad ní složité přemýšlet.Oba byli sympatičtí,což bylo jen ku prospěchu

terryaknihy
30.07.2023 3 z 5

Jedná se o lehce čtivou, odpočinkovou romantiku, jejíž konec je vám od začátku jasný. Ani samotný námět není nijak originální, takže knížka je ideální na odpočinkové čtení k nedělní kávičce :).
Jediné, co mě asi mrzelo nejvíc, byly erotické scény. Nebyly za mě popsány hezky a sexy, ale spíš mi až vadilo je číst :D.

Michelleee
29.07.2023 4 z 5

Víte, jak to dopadne, ale bylo to hezký a mně se to líbilo. Rychlá oddechovka.

Starlet
04.04.2023 3 z 5

Nebylo to zas tak špatné. Čekala jsem trochu víc, ale nakonec pomalý rozjezd nebyl, až tak špatný. Celý příběh je založený hodně na vzájemném poznávání a postupné přitažlivosti. Trochu jsem čekala standardní trojici erotiky (sex, zamilovat se, rozhádat se a zase se k sobě vrátit), ale nakonec se tak nekonalo.
Je to kniha na jeden večer, začnete v deset a skončíte ve dvě ráno. Idieálka

Hypatia1010
25.02.2023 3 z 5

Příběh jako takový se mi docela líbil, i když pár podobných už jsem také četla, takže originální téma to určitě nebylo. Knihu bych hodnotila v podstatě jako průměrnou oddechovku. Rozhodně se mi od autorky víc líbila série Stage Dive. Dílo jako celek nebylo úplně špatné, ale některé scény mi připadaly nedotažené a myslím, že i vykreslení obou hrdinů mohlo být propracovanější. Norah mi byla docela sympatická, akorát někdy až příliš laskavá a dobrosrdečná, ke své škodě. Patrick byl trochu nevýrazný, jako hlavní hrdina určitě charakterově neodpovídá mým představám.

knihomolka.Lea
16.02.2023 3 z 5

-začátek knihy byl pro mě trochu nudný, předvídatelný a chvílemi urychlený

-neříkám, že kniha byla úplně špatná. Ale taky nebyla úplně skvělá, abych si z ní sedla na zadek

-jak už jsem psala. Děj předvídatelný. Chytlo mě to někde od chvíle, kdy si hrdinové začali víc všímat jeden druhého. Vlastně do té doby jsem k nim necítila žádné pouto.

- objevila se tam i věta, nad kterou jsem vážně kroutila hlavou. Nebudu prozrazovat.

-Rozhodně není kniha úplně k zahození. Já přečetla, ale znovu po ní nesáhnu.

-Kdo má rád jednoduché čtení, tak pro toho doporučuji. Není pro náročnější čtenáře.

Wabinka
19.01.2023 2 z 5

Bohužel, tohle se dost nepovedlo. A knize ještě navíc ublížil i český překlad.

Zuzi_cte
04.01.2023 3 z 5

Tak tohle byla slabota. Necekala jsem kdovi jak silny pribeh ale mela jsem pocit jako kdyz ctu skolni povidku. Jednoduchy pribeh bez nejake zapletky. Jiskreni mezi postavami natoz pak hluboke city jsem nijak extra nezaznamenala. Co se mi naopak libilo byly vtipne hlasky a myslenky Norah. Takze asi tak.

Kešu1981
18.12.2022 2 z 5

Fake je vážně fake...a víte co není fake?... Hříchy Hollywoodu... mnohem povedenější. Autorka má na víc, což dokazuje série Stage Dive...jo, a souhlasím s komentáři LenRan a Mistylady

MAU256
09.12.2022 4 z 5

Romantický příběh "Popelky". Norah - chudá, pracuje jako číšnice. Paddy - bohatý, herec, který jednou za čas navštíví po zavírací době restauraci, ve které ona pracuje. On potřebuje zachránit svojí špatnou reputaci a ona je ta, která by ho mohla zachránit, a to nejen "jako", jak se dohodli, ale opravdu. A do srdce se nenápadně vkrádá láska..., jakpak to asi dopadne?

LenRan
28.11.2022 3 z 5

Tak i když přivřu obě oči a odpustím to, že téma knihy je těžce neoriginální, tak co odpustit nelze, je překlad, který mi teda opravdu nesedl. Vcelku zábavná hlavní hrdinka, docela dost nudný a mnou nepochopený introvertní krasavec, spíše to ale byla nuda než zábava. Asi dobře, že to nebylo moc dlouhé.

Annyshga
20.11.2022 3 z 5

Obálka sexy, anotace slibná ale příběh bohužel trošku urychlený.

Norah se jednoho dne splní sen snad každé teenagerky. Není divu, že hodí za hlavu svůj dosavadní život a příjme nabídku slavného herce. V tu chvíli dojde v knize k nějakému časovému posunu a ocitáme se už v rozjeté vztahové hře Patricka a Norah. Podle mě to nebyl úplně dobrý tah. Tato část si zasloužila více rozvést a zodpovědět nám tak nějaké otázky. Dál už se příběh odvíjí celkem předvídatelně. Ale pro ty, co si chtějí odpočinout a místy se zčervenat nebo pousmát je to ideální kniha na jeden večer.

V knize mi chyběl pohled Patricka, který by tomu dal grády. Krátká délka příběhu mi nedovolila si ho užít tak, jak bych potřebovala a vše na mě působilo zrychleným dojmem. Proto dávám 3 hvězdy.

Books_by_Dee
20.11.2022

Bohatá celebritka se snaží předstírat vztah se servírkou - už to tady asi párkrát bylo, ale stejně to neomrzí. Skvělá oddychovka, která se dá přečíst za jiný večer, až mě mrzelo, že není delší. Celé je to takové slaďoučké a já se při čtení jenom culila. Četla jsem v angličtině, takže na mě žádné divné překlady jako píše níže Mistylady naštěstí nevyskakovali.

INSTAGRAM: @books_by_dee

Mistylady
15.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Áááá bože, tohle bylo čisté utrpení.

Nebavilo mě to, usínala jsem u knihy, tohle pro mě bylo velký špatný.
Kylie Scott miluji, její serie Stage Dive je božská, ale tohle? To psal snad někdo jiný. A nebo to bylo překladem, to nemůžu posoudit.
Ale věty byly strašně složité, těžkopádné, některé jsem musela číst víckrát za sebou, aby mi dávaly nějaký smysl, některé mi přišly trapné, u něčeho jsem se sice smála, že tohle snad nemůže nikdo napsat.

Příklad č.1:
Postel?" zeptal se a ztěžka oddechoval.
Přikývla jsem.
"Tvá je větší."
Chodbou do mého pokoje, nesl mě. Nepromarnit ani vteřinu. Dopadla jsem zády na matraci...
(Mě osobně by věta - Nesl mě chodbou do mého pokoje, abychom nepromarnili ani vteřinu - přijde snáz čitelná)

Příklad č.2:
Tupá hlava jeho ptáka se nasměrovala na můj otvor - tupá hlava? jako že má úplně blbý pen*s? :D Jestli tohle mělo navodit nějakou erotickou atmosféru, tak po téhle větě to celou náladu úplně zabilo :D

Příklad č.3:
To, jak mě Patrik zaš*kával do matrace, byl čistě živočišný instinkt. - No comment :D

Tak od 60% se to trochu zlepšilo, kniha dostala trochu spád, ale za mě tohle byla až tak moc slow burn, až mě to 4x uspalo.

Patrick se na začátku knihy skoro nevyskytoval. Pořád odcházel, byl jinde než hlavní hrdinka, pořád klopil oči atd. Jako by v té knize ani nechtěl figurovat, což chápu :D Taky jsem s tou knihou chtěla seknout, několikrát, ale když mi @knihomolkaloves řekla, že se mi bude klanět, když udělám koláž, tak jsem musela vydržet. Koláž je u mě na instagramu @kolackovamarketa.

Absolutně nechápu, že má kniha takový ohlas. Kdo u ní taky trpěl, hlaste se

adela2230
10.11.2022 4 z 5

Není to úplně nejlepší kniha od autorky. Ale je to takové pohodové rychlé čtení.