Hořím pro tebe

Hořím pro tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468084/bmid_horim-pro-tebe-nIT-468084.jpg 4 889 185

Vzplanutí série

1. díl >

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však Jackson požádá, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci, Bianka nemůže odmítnout, protože jí peníze pomohou uhradit účty za léčení těžce nemocné matky. A pak jí Jackson předloží další nehoráznou nabídku: „Vem si mě.“ K neobvyklému návrhu připojí obrovskou finanční částku, kterou Bianka zoufale potřebuje, a tak začne uvažovat, že mu řekne své „ANO“. Jackson jako jediný dědic bourbonské dynastie ví, jaké o něm kolují zvěsti. Pravda je ovšem mnohem pochmurnější. Aby si zajistil dědictví, musí se oženit, a svobodomyslná přidrzlá Bianca se pro ten účel skvěle hodí. Nebo si to alespoň myslel…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Burn for You , 2017


více info...

Přidat komentář

KlaraD851
05.04.2024 3 z 5

Kráska a zvíře od Disneyho. On "zakletý" navenek netvor (jeho přezdívka v knize), v jádru dobrý a laskavý. Ona, Bianca (obě začínají na B), chytrá, nezávislá, sebevědomá, vše dělá, aby zachránila matku (Bella zachraňovala otce). V obou příbězích láska ke knihám a knihovna, sluha, který má Netvora rád a přeje si aby jim to klaplo a další společné znaky.

Protože Disneyho klasiku miluju, nevadil mi příběh jako takový. Vyvážená romantika, erotika, nesnáším ho, nechci ho, chci ho, chci ji, nechci ji ublížit,... v tomto žánru nic, co by vybočovalo. ALE! Ta slovní spojení a přirovnání jsou příšerné, jak z předminulého století. No tě bůh, probůh, dobrý bože, Ježíšku na křížku, Svatá matko boží (jeho replika), nervózní jak kočka na rozpálené plechové střeše a asi milion dalších pro mě zbytečných a rušivých slovních spojení. Takhle nemluví a nepřemýšlí snad nikdo, komu je 31 a 35 let. Hodně mě to iritovalo a odtrhávalo od jinak hezkého příběhu.

Jo a další věc, která mě štve obecně u víc knih je obal. Když je hlavní hrdinka míšenka s několikrát zmíněným tělem tvaru přesýpacích hodin a on velký vlasatý chlap o několik hlav vyšší než ona, tak kdo jsou teda ty dva na obalu? Hezké 3* za hezký nápad na příběh.

Iva B.
28.03.2024 5 z 5

Rozhodně 5/5 a to bez debat!!! Tohle bylo tak boží, že se mi nechce věřit, že jsem tak dlouho čekala než si ji přečtu. Kniha měla všechno, co od žánru očekávám a možná ještě něco navrch. Rozhodně je to ta z knih, které se zase vrátím, třeba au budu mít čtecí krizi... Jsem moc ráda, že mám knížku v knihovně. Vřele doporučuji, byla skvělá!!!!


LenkaNovotna32
22.03.2024 3 z 5

Malo to miestami neake chyby,opakujuce sa frázy, trosku nepremysleny dej,ale aj tak knihu odporucam. Chcela by som mat vlastnosť brat vsetko s takým humorom a sarkazmom ako Bianka. Toto bola top postava, myslienkove pochody obidvoch hl hrdinov stály za to.

NicaCola
30.01.2024 5 z 5

Na knihu jsem se těšila už dlouho, a když mi jí kamarádka půjčila, pustila jsem se hned do čtení. Já prostě nemám knize co vytknout, jedna z nejlepších erotických knížek za poslední dobu, co jsem četla. Chemie mezi Jacksonem a Biancou byla uvěřitelná, při čtení jsem se usmívala jako blázen :-D
Pokud máte rádi HATE-TO-LOVE tak tuhle knihu doporučuji všemi deseti :)

lucisa.n
25.01.2024 5 z 5

Bianca před nedávnem otevřela novou restauraci, takové svoje vypiplané dítko a nutno říct, že se jí dost daří. Přijdou ale rodinné potíže v podobně vážné nemoci její mámy. A aby toho nebylo málo, restauraci navštíví Jackson Boudreaux, syn majitelů proslulého bournonu, který nyní protkává celé Biančino menu. Nikoho protivnějšího už v restauraci Bianca dlouho neměla. I Jackson ale řeší své trable. Aby si mohl nadále “užívat jmění rodiny Boudreauxových, musí se buď ujmout rodinného podniku, nebo se do svých 30.narozenin usadit a oženit. Ale ty jsou už za měsíc. A tak Jacksona nenapadne nic lepšího, než se zeptat samotné Bianci. Jak tohle asi dopadne?

Když se mi kniha dostala do ruky, společně s dalšími dvěma díly, divila jsem se, do čeho jsem se to zase přihlásila. Obálka napovídala, že mě čeká peprná eroťárna. Opak je ale pravdou. Dostala jsem knihu, ve které bylo všechno, a to v naprosté rovnováze. Hate-love romantika, vtip, dojetí, ale i vážné téma v podobě těžké nemoci a závažných rozhodnutí. I na tu erotickou scénu došlo, ale byla naprosto vhodná, rozumně popsaná a jednoduše tak nějak sedla jak zadek na hrnec! Oba hlavní aktéři mi byli sympatičtí, po odkrytí Jacksonovi minulosti mnohé pochopíme a je tak naprosto ospravedlnitelné jeho chování. Střídání kapitol z pohledu obou dvou navíc okoření celý příběh. Jen nechápu, proč jsou kapitoly z pohledu muže vždy kratší. Já bych naopak ocenila, kdyby tam se naopak autorky více rozepsaly. Celkově mi ale kniha sedla do noty a já jí v podstatě proletěla a byla na konci. A byla jsem naprosto spokojená! A nutno říct, že i překvapená, od této knihy bych to na první pohled nečekala. Takže na to nesmím dát. Už teď se velmi těším na další díly, sáhnu po nich co nevidět. Jen mi budou Bianca a Jackson dost chybět, oblíbila jsem si je.

TerezaMondeková
25.12.2023 3 z 5

Neměla jsem žádná velká očekávání. Teď po přečtení... nějak nevím. Jsem v rozpacích. V celku se mi kniha líbila. Určitě budu v sérii pokračovat. Ale... čekala jsem něco jiného. Podle popisu jsem opravdu čekala akci, překvapení, drama, erotiku!
Ale zase musím říct, že jsem se při knize zasmála. Každý chtěl mít poslední slovo a oba chtěli mít pravdu. Rozhodně nemůžete čekat knihu plnou sexu. Tady to opravdu bylo jako facka, facka, pusa. Nenávidí, nenávidí, akceptují a milují. Celou knihu jsem se těšila, co bude, ale najednou jsem byla skoro na konci, něco se stalo a byl konec. To mě naštvalo. Přišlo mi, že autorka toho v knize spoustu naznačila, otevřela, ale nedokončila. Myslím, že kdyby byla kniha delší, tak by to bylo v její prospěch. Nebo kdyby místo těch receptů byly další kapitoly, tak by to bylo lepší. Věci by se více rozvinuly, některé by se dořešily. Navíc mi chyběl epilog... třeba o pár let později, svatba, děti. Navíc mi nepřišlo, že by kniha měla nějak extra velkou zápletku... od začátku bylo jasné, co se stane a jak to dopadne. Smutné, ale pravdivé.
Hlavní hrdinka... na jednu stranu se mi líbila, opravdu drzá, nekompromisní, hrdá, obětavá, prostě se sebou nenechala vorat, ale někdy mi přišlo, jako by si seděla na vedení. Než jí došlo, co k ní hlavní hrdina vlastně cítí, tak jsem ji měla chuť proplesknout!
Hlavní hrdina... Podle popisu jsem čekala takového zlého hlavního hrdinu, alfa samce, toho netvora. Na začátku to šlo. Jeho postava, postoj, poznámky, drzost, ale pak postupně se to vytratilo. Ze zlého hocha se stal... ukňouraný chlap. Na jednu stranu jsem to chápala... osamělost, uzavřený, nespolečenský. Celý ten jeho příběh... myslím, že to autorka trochu přepískla. Na mě to bylo moc... přišlo mi, že kdyby něco autorka vynechala a něco více rozvinula, více to promyslela a dotáhla, tak by to bylo mnohem lepší. Více bych tomu věřila. Na druhou stranu... možná že ten extrém byl záměrem. Aby tím autorka ukázala, že hlavní hrdina má skutečně důvod, proč je takový. No jo... někdy můžete mít miliardy, ale štěstí vám nepřinesou.

TheEvelyn
06.11.2023 5 z 5

No páni... Mé srdce zaplesalo. Zkusila jsem jiný typ žánru a sáhla jsem po této knížce. Knížka mě po prvních stránkách velmi vtáhla, což svědčí o tom, že autorka umí psát čtivě. Zároveň se mi líbil děj, který byl proložen dojmy a emocemi oběma stranami, tudíž jste věděli, co se honí hlavou hlavním hrdinům tohoto příběhu. Velmi jsem se u této knihy nasmála, a proto mě velmi mrzelo, když jsem dočítala poslední stránky knihy. Hlavní hrdinové jsou oba dva sympatičtí, nehledě na to, jak zpočátku byl prezentován Jacskon (jako Netvor). Musím také vyzdvihnout překlad knihy. Zpočátku dle názvu a přebalu knihy ve mně utkvěla představa, že děj bude příliš romantický a nereálný. Navzdory těmto mylným představám jsem byla nakonec příjemně překvapena. Určitě doporučuji tuto knížku ostatním čtenářům.

monika3332
30.09.2023 5 z 5

Hezky se čte

knihomolkaJani
25.09.2023 5 z 5

"I nejkrásnější věci můžou být jedovaté."

Ach, tohle pro mě byla opravdu jedna velká emotivní jízda. Brečela jsem na začátku, uprostřed i na konci.. Někdy smutkem z velmi vážných témat, jindy dojetím.

Hlavní hrdinka Bianca je fantastická kuchařka s vlastní restaurací. Jako postavu jsem si jí zamilovala, je zásadová a velmi obětavá. A pak je tu on "Byl to princ Debil, dědic mezinárodní Bourbonové dynastie.." ano, řeč je o proslulém Jacksonovi, je to boháč, co skoro neví co s penězi. Ovšem pod neproniknutelnou slupkou se toho skrývá mnohem víc, mnohem víc tajemství.. "Tenhle mužský je jako creme brulée. Zvenčí tvrdý, ale uvnitř celý měkkoučký a lepkavě sladký."

Výtku mám tedy k nedostatku Codyho v příběhu.. (Pochopíte až si to přečtete)
"Přísáhám, že jsem se snažil neokukovat jí zadek, ale i Achilles měl svou slabinu."

Celý příběh doplňuje i mnoho receptů.

Opravdu oceňuji, jak skvěle se dokázala autorka poprat s vážnými tématy a není to jen sladká romanťárna.. Všechno bylo napsáno tak uvěřitelně a bolestivě.. Ale nebojte, romantickou linku to nezazdilo, jen jí to dodalo na síle.
"Když čas od času nemáte chuť dát mu kopanec do zubů, není to opravdová láska."

Zama
20.09.2023 5 z 5

Tak tohle mě opravdu moc bavilo!
Jackson a Bianka..
U knihy jsem se smála ale i brečela.
Rychlé letní čtení.
V knize bylo vše co jsem očekávala.

MarŽak
16.09.2023 5 z 5

Dobře jsem se u knihy bavila. Humor, erotika i místy smutné chvilky. Jedním dechem se to čte.

tami1
11.08.2023 5 z 5

Žhavé, romantické, čtivé.

Dokonalá kniha na léto. Skvěle jsem se bavila. Přečteno jedním dechem.
Doporučuji.

Mathiola8
06.08.2023 5 z 5

Až jsem byla překvapena, jak dobře se to četlo. A to takové knihy nevyhledávám. Moc hezky psané, až na některé erotické pasáže, kterých naštěstí nebylo moc.

haninetka
31.07.2023 5 z 5

Tento příběh se mi líbil opravdu moc. Autorka mě nezklamala. Napínavé a zajímavé.

LenkaVes
27.06.2023 4 z 5

Zajímavá žhavá romantika. Líbivá a vtipná. Sympatické postavy.

LucySmile
17.06.2023 5 z 5

Fajn knížka, sympatické postavy a děj hezky plynul. Stojí za přečtení :)

dencazrnu
14.06.2023 5 z 5

Já musím za sebe říci, že jsem si první díl této série naprosto zamilovala a dokonale užila. To jiskření mezi hlavní dvojicí bylo naprosto dokonalé a autorka dokázala s jednoduchostí a elegancí napsat krásný a poutavý příběh, který mě bavil od samého začátku. Bylo to vtipné, svěží a neotřelé. Konečně jsme se dočkali i toho, že hlavní hrdinka není jen naivní trumbera, ale sebevědomá žena, která se umí se životem pěkně poprat a rozhodně nečeká, že jí všechno spadne do klína. Jsem ráda, že jsem si mohla užít dějovou linku a nebyla jsem nucena číst jen bláznivý a zvrhlý sex. Velmi se těším, jaké budou ostatní díly, do kterých se určitě pustím... :-)

Mamka_cte
27.05.2023 5 z 5

První kniha od autora a byla jsem velice mile překvapená. Poslední dobou mě více baví romány a erotika než fantasy (doufám, že se to brzo změní!). A tato kniha byl zásah do černého! Velmi hezký a dojemný příběh o problémech v rodině, nemoci, lásce, ale i samozřejmě chtíči a sexu.

Hlavní postava Jackson byl blbec od první stránky, ale postupem v knize se otevřel a nakonec se mi moc líbil. Jeho život nebyl zrovna nadýchané peříčko.
Bianka byla úžasná od první strany a já jí moc fandila ohledně maminky. Úplně by se rozkrájela, jen aby jí pomohla. Krásné gesto!
A to jak vařila? Oh bože!

Bianka a Jackson tvořili úžasný pár s totálně žhavou chemií. A to můžu.

Skoro celý příběh se prokládá jídlem, chutí různých jídel a pití (hlavně bourbonu). Takže další kniha, která vás prostě donutí jít do ledničky nebo tajných zásob! Moc se mi líbilo, že se v knize objevilo i pár přesných receptů.

První díl série mě rozhodně zaujal, takže se chystám na další díl! Doporučuji.

Nikyna8
25.05.2023 5 z 5

Přesně tohle jsem pro mne v tuto dobu potřebovala, romantické čtení, velice čtivé napínavé až do konce. Doporučuji přečíst, do knížky se začtete a nemůžete skončit budete se usmívat i na slzičky dojde.
Ihned otvírám druhý díl.

marrie5227
06.05.2023 4 z 5

Po Daisy Jones & The Six následovala další štafeta, ale tentokrát opět s podtitulem jak chudé děvče ke štěstí přišlo a ani tentokrát nelituju výběru knihy, která, i když mate obálkou, nabízí velmi příjemný oddechový příběh a já už hlídám katalog knihovny, abych si mohla půjčit autorčino pokračování!

Jackson Boudreaux alias Netvor je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Tak jako snad ke každému, kromě svého řidiče.

Biance se příčí už jen pomyšlení, že by pro něj někdy měla vařit. Když ji však Jackson požádá, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci, Bianka nemůže odmítnout, protože jí peníze pomohou uhradit účty za léčení těžce nemocné matky.

Jenže pak jí Jackson z ničeho nic předloží další nehoráznou nabídku: Vem si mě. K neobvyklému návrhu připojí obrovskou finanční částku, kterou Bianka zoufale potřebuje, a tak začne uvažovat, že mu řekne své ANO.

Jackson jako jediný dědic bourbonské dynastie ví, jaké o něm kolují zvěsti. Pravda je ovšem mnohem pochmurnější. Aby si zajistil dědictví, musí se oženit nebo převzít rodinný podnik, což zarputile odmítá, a svobodomyslná přidrzlá Bianca se pro ten účel skvěle hodí.

I ten nejchladnější led ale jednou roztaje a všechno kolem se stane opravdovější, než se zezačátku zdálo.