ropo ropo komentáře u knih

☰ menu

Policie Policie Jo Nesbø

Kniha se četla velmi dobře už od začátku, ovšem v momentě, kdy se Harry vrátil do akce, se děj neskutečně rozjel. Měl jsem problémy knihu jen na chvíli odložit a přestat číst a k tomu všemu nám v ní autor nechal nastínění do dalšího pokračování. Takže nemůžu jinak a jdu na další díl. Tento, stejně jako všechny předchozí, jednoznačně doporučuji.

06.08.2023 5 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Pecka, k tomu není co dál psát. Jdu na další díl.

14.08.2022 5 z 5


Jmenuju se Ozzy Jmenuju se Ozzy Ozzy Osbourne

Ten chlap je prostě magor, co všechno byl schopný udělat je až neuvěřitelné. Škoda jen, že si spoustu věcí také dokázal zničit alkoholem a drogami, ale líbí se mi na něm, když říká, že i na ty špatné věci nechce zapomenout, protože jen díky nim si může uvědomit své chyby a pokusit se je nějak napravit.
Doma jsem knihu četl a v práci poslouchal, obě formy podání jsou perfektní. Otakar Brousek skvěle vypráví. Za mě mohu jen doporučit.

06.06.2021 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Stejně jako všechny předchozí knihy i tato byla jedna velká jízda. člověk zkrátka musel číst dál, ikdyž se mu nechtělo a neměl klid, dokud knihy nedočetl.
Knihy ve srovnání s filmy jsou bezkonkurenční. Vše co bylo třeba, bylo vysvětleno, ostatní můžeme přenechat vlastní fantasii.
Jen je mi líto, že nemohu, jako u všech předchozích knih, napsat, už se těším na další díl.
V každém případě se však jedná o jednu z nejlepších knižních sérií, jakou jsem kdy četl a každý, kdo jednou začne Harryho Pottera číst, musí jej dočíst až dokonce, jinak mu spousta důležitých věcí unikne.

22.01.2021 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Opět skělé čtení. Pro mě asi nejlepší kniha celé série a zároveň patrně nejdůležitější díl, bez kterého nejenže nelze pokračovat dále, ale také nám podrobněji vysvětluje události, k nimž došlo v předchozích dílech a vše nám najdenou začne pasovat, jak má. A znovu i v této knize s hrdiny prožíváme to pozitivní, ale i to megativní. Ovšem to k životu i k dokonalé knize patří, kterou tato rozhodně je a určitě stojí za to si ji přečíst.

06.01.2021 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Harry byl občas opravdu na facku, ale jinak se kniha četla sama. Opět skvělé počtení.

08.12.2020 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

K těmto knížkám nemá smysl psát nějaký komentář, jsou zkrátka skvělé. V mnoha ohledech se mi líbí více než filmy.

03.05.2020 5 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Tak Červenka byla neskutečná jízda. Přestože již téměř od začátku máte tip na vraha, je to postupem času čím dál více zamotané a vypadá to, jako by kniha ztrácela logiku. To se však s blížícím se závěrem začne měnit a vše do sebe začne zapadat jako dílky skládačky. Samotný závěr opět strhující. Přesto byla tato kniha zcela odlišná od všech ostatních, které jsem od autora četl, nicméně o nic horší, ba naopak. Opět mohu jen doporučit.

02.04.2020 5 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Kniha, stejně jako netopýr, má pomalejší rozjezd, ale i přesto se mi velice dobře četla, no a samotný závěr, tak ten nemá žádnou chybu. Vřele se pouštím do dalšího pokračování.

28.02.2020 5 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Skvělá kniha plná zvratů a překvapení. Velice čtivá od začátku do konce.

07.01.2020 5 z 5


Zmizelý svět Zmizelý svět Dennis Lehane

Tak, zatímco kniha Pod rouškou noci pro mě měla hořkosladký konec, Zmizelý svět je oproti tomu jako lití octu do každého mého oblíbeného jídla. Jakmile se zdálo, že se věci konečně vyvinou, alespoň z části, ke zdárnému konci, vše se opět shroutí. Kniha je velice čtivá a pozvolna graduje až do velkého finále. Mistrovský román, který mě tak překvapil, že jej budu ještě dlouho zpracovávat. Vřele doporučuji.

19.12.2019 5 z 5


Irčan aneb Tak vy malujete kvartýry Irčan aneb Tak vy malujete kvartýry Charles Brandt

Perfektní kniha. Povinnost pro ty, kteří mají rádi knihy z mafiánského prostředí. A patrně nejlepší kniha v žánru, co jsem četl.

05.12.2019 5 z 5


Pod rouškou noci Pod rouškou noci Dennis Lehane

Skvělé napsaná gangstera, četl jsem jedním dechem. Závěr mě poněkud zklamal, ale zase to knize dává nádech dramatičnosti a nedělá to z ní pohádku, která zde bohužel ani nemůže mít místo. Zkráceně perfektní kniha, která milovníky mafiánských příběhů nemůže zklamat, ba dokonce by měla být jejich povinností.

11.09.2019 5 z 5


Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Simon Scarrow

Opět skvělé počtení a nečekaný závěr. Vřele doporučuji.

05.08.2019 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Výborně propracovaný detektivní příběh se sympatickým hlavním hrdinou, který rozhodně stojí za přečtení. Vřele doporučuji.

25.05.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Z knížky mám trochu rozporuplné pocity. Na jednu stranu autor skvělě vypráví příběh, který vás nutí číst dále, na stranu druhou se do poloviny knížky téměř nic nestane a vy si říkáte, kdy se to rozjede. Je samozřejmě důležité řádně připravit prostředí a navodit tu správnou atmosféru, přesto bych však od hororového příběhu očekával asi trochu víc. Nicméně závěr odcejpal více než dobře, až si říkám, že je škoda, že to netrvalo o něco déle. V každém případě hodnotím kladně a doporučuji přečíst, rozhodně to není ztráta času.

08.05.2019 3 z 5


Legie Legie Simon Scarrow

Opět skvělý děj, který vás do sebe zcela vtáhne a bude vás nutit číst stále dál. A kdyby snad kniha nebyla psaná z pohledu našich hlavních hrdinů, možná bych i Ajaxovi fandil. Takže kniha na jedničku a skvělý závěr tomu ještě nasazuje korunu. Nemohu jinak než doporučit.

04.04.2019 5 z 5


Gladiátor Gladiátor Simon Scarrow

Opět skvělé početní, kde se naši hrdinové zase ocitnou ve špatný čas na nesprávném místě. Kniha byla napínavá od začátku až do konce a mohu jen doporučit a pokráčovat dále na Legii.

14.03.2019 5 z 5


Centurion Centurion Simon Scarrow

Opět skvělé početní, nemám co dodat. Vřele doporučuji a pokračuje se dále.

26.02.2019 5 z 5


Orel v písku Orel v písku Simon Scarrow

Opět kniha, která nezklamala. Do děje jsem se úplně vžil a četl jsem jedním dechem. Nemohu hodnotit jinak, než za 5 hvězd. Vřele doporučuji.

14.02.2019 5 z 5