Bratři ve zbrani

Bratři ve zbrani https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284712/bmid_bratri-ve-zbrani-lnw-284712.jpg 4 158 25

Orel série

< 13. díl >

Muži císařského tajemníka Narcissa dopadnou na římské ulici posla nebezpečných spiklenců. Při mučení vyzradí podrobnosti plánu, jehož cílem je překazit římské tažení proti Caratacovi, veliteli britských kmenů, které dosud vzdorují Římu. Spiklenci vyslali mezi legionáře špeha jenž pracuje v utajení. Jeho úkolem je dál podněcovat místní kmeny k boji proti Římanům a zároveň odstranit dva nejschopnější římské důstojníky – prefekta Catona a centuriona Macrona. Narcissus se také dozví, že za spiknutím stojí jeho rival Pallas. Konečné porážce vzpurných britských kmenů tak může paradoxně zabránit mocenský boj mezi nejbližšími spolupracovníky stárnoucího císaře Claudia.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Brothers in Blood , 2015


více info...

Přidat komentář

Filatov
08.02.2024 3 z 5

Na můj vkus až moc politiky. Jeden z nejslabších dílů.

Filatov
08.02.2024 3 z 5

Na můj vkus moc politiky. Jeden z nejslabších dílů.


Mystifica
28.07.2023 2 z 5

Docela předvídatelný díl, ale byl ctiva jako vždy.

cziss
15.06.2023 5 z 5

Další díl po návratu do Británie (předchozí Krvaví havrani) se mi líbil ještě více. Setkáme se se starými "přáteli" a osudům hrdinů Catona a Macrona se dá snáz uvěřit, než tomu bylo v předcházejících dílech. Oceňuji, že Scarrow navrátil sérii zpět do správných kolejí. Popisy bojů, života legionářů a Britů jsou super. Líbila se mi i akčnost tohoto dílu. Už aby tu byl díl další.

boxas
06.06.2023 4 z 5

Mám tuto sérii moc ráda a těším se na každý další díl, který mi přijde do ruky, ale upřímně řečeno tentokrát to na plný počet nebylo.

Gore159
21.04.2023 5 z 5

..na každej díl se těšim, dávam si mezi nima schválně pauzu a každej díl je prostě parádní a pro mě hodně čtivej.

technik1965
24.03.2023

Veľmi dobre sa to počúva pri jazde autom

lampernaqui
28.04.2021 4 z 5

Ten Caratacus, to je ale kluzký had. Kolikrát se mu už povedlo Římanům utéct? Ale možná se štěstí obrací. Hlavní hrdinové pokračují ve svém tažení ponurým Britským ostrovem a i když doufají, že mají před sebou jednoduchý vojenský úkol, tak politika si je znovu najde. Po předchozím akčnějším dílu se příběh trochu uklidnil.

Neřeknu
12.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Mé první setkání s autorem bohužel neodpovídá hodnocení,dle kterého jsem si tuhle knihu vybral. Asi mne rozmazlil Pressfield. Dokonce i Leon od Romana Bureše na mne udělal větší dojem. Hlavní hrdinové Jsou jako Bob a Bobek. Chybí jim sice klobouk a humor a někdy opustí přidělené stanoviště,ale to vše vyváží statečností,bojovým zápalem a neobyčejným strategickým uměním. Čtenář pak velmi rychle dospěje ke zjištění,že bez těch dvou by Řím nedobyl ani prázdné parkoviště u McDonaldu. Takže za mě si kluci žádný happy meal nezaslouží.

Zmitko.m
23.02.2021 4 z 5

Další parádní příběh Catona a Macrona.

psd856
16.11.2020 4 z 5

super cteni

petr_
19.09.2020 3 z 5

Co se mi na celé sérii líbí je popis života legionářů. Člověk začne chápat, že byli dobří protože jednali jednotně a byli sehraní. Pokud dostali mizerného velitele tak byli bohužel nahraní. V tomto díle série vyniká právě význam generálů a legátů, kteří nebyli pouze veliteli vojsk, ale také museli být schopni diplomaticky jednat ve jménu Říma, proto to byli nejčastěji lidé, kteří začínali jako senátoři a nejlépe jako tribuni.
Děj byl také zajímavý, ale daleko zajímavější mi připadala realita římanů v Británii.

petr0697
13.04.2020 1 z 5

Po Krvavých havranech, kteří byly pro mne jedním z nejlepších dílů série obrovský sešup dolů. Všichni Catonovi nadřízení jsou neschopní diletanti posílající vojáky na zbytečnou smrt. Zato Catonův taktický génius a především štěstí nemají hranic. Navíc velmi přdvídatelné (Spoiler: tedy až na Septima, to jsem nečekal).

ropo
05.08.2019 5 z 5

Opět skvělé počtení a nečekaný závěr. Vřele doporučuji.

francouz
27.01.2019 5 z 5

tak jako obvykle u tohoto žánru je to krásné oddechové čtení, které bylo opět zasazeno do kulis starověké Británie. Naši dva hrdinové se opět museli činit, a to opět jak na poli vojesnkém , tak jak jinak na poli politickém.
A intriky, to je to co vládne světem. Zákulisní boj o moc, boj bratra proti bratrovi, jen aby urval co největší podíl, to je náplní všech knížel od Simona Scarrowa. A on to dělá opravdu velmi dobře.
Opět je zde síť spiklenců, kterou naši hrdinové musí rozplést, jinak se také nemusí dožít druhého dne.
Je to opravdu příjemné čtení, plné napětí, odvahy a boje se zákulisím, takže se ani nenadějete a máte přečteno. No a když vidím, že již mě zbývají pouze 3 díly, no budu muset malinko zvolnit.....

klokan.1905
09.03.2018 5 z 5

Bratři ve zbrani...
Celkem by mě zajímalo, kolik dílů - této návykové série, si pro nás Simon Scarrow ještě připravuje... ;-) Na mě čekají ještě dva kousky, které zde byly nakladatelstvím BB art vydány, a to Británie a Invictus... Koukal jsem na webové stránky autora a v Anglii již vyšel další díl, a to Den císařů... Doufám, že se na tuto knížku budeme moct brzy těšit i u nás... :-)
K samotné knize Bratři ve zbrani...
I když se naši hlavní hrdinové Cato a Macro nacházejí v Británii, tak nás autor zavede na pár chvil zpět do Říma, kde muži císařského tajemníka Narcissa chytnou posla nebezpečných spiklenců. Ten při mučení vyzradí podrobnosti plánu, jehož cílem je překazit římské tažení proti Caratacovi... Spiklenci již mezitím vyslali do Británie špeha, jehož úkolem je podněcovat místní kmeny k boji proti Římanům... Ten se má navíc pokusit odstranit i naše dva hlavní hrdiny...
Zkrátka, opět výborné počteníčko... ;-)

orinka3
25.01.2018 4 z 5

O fous méně napínavé, než předchozí díl. Ba dokonce mi napadlo, jestli autor děj naschvál nenatahuje. Caratacus stále nedosažitelný, do tábora Římanů se vloudil špeh a Poppaea, kterou si přitáhl do ležení Otho, je mimořádně nesympatická. Moc bych jí přála pořádnou lekci, které jsem se bohužel v knize nedočkala. Závěr je povzbudivý, čeká se další tažení proti dalšímu nepříteli. Tak se nechám ráda překvapit.

Richie1
13.09.2017 3 z 5

O malinko lepší díl než předchozí. Dobývání Británnie pokračuje, nepokořený král Caratacus stále vzdoruje římské moci. Cato s Macronem se dostávají do nejdůležitějších bitev války a často svou vojenskou zdatností i důvtipem zkušených legionářů pomohou rozhodnout bitvu v římský prospěch.
Ovšem ne vše se mi na příběhu zcela líbilo. Poněkud přehnaná je neustálá nekázeň Catona - když např. v boji neuposlechne rozkaz nadřízeného generála, opustí své stanoviště a vyjede se svou jednotkou do bitvy. Podobná nekázeň je na velmi disciplinovanou římskou armádu velice neobvyklá a pokud se něco podobného někdy skutečně stalo, viník byl zpravidla potrestán smrtí - Cato ovšem vyvázne vždy zcela bez trestu. To je poněkud nesprávná ukázka poměrů v římské armádě.
Rovněž je neobvyklá až stupidní scéna, kdy Macro má nos centimetr od obličeje rekruta a řve na něho. Podobné praktiky z americké armády se do starověké římské armády vůbec nehodí.
Bitevní scény nejsou špatné, jen má někdy autor zmatek v ději. Např. v závěru, kdy je Cato zraněn na ruce, tu si tiskne k hrudi - ale o chvíli později v ní najednou svírá štít.
Překombinovanost zápletky se skrytým zrádcem, či učinkování Poppaey Sabiny (pozdější manželky císaře Nerona) v příběhu také přispívá k mému méně příznivému hodnocení. Knihu beru spíše jako odpočinkové čtení s nepříliš věrohodným historickým pozadím. 65%

roman5085
14.08.2017 4 z 5

Sérii s Catonem a Macrem prostě miluji.

FerryTaz
04.07.2017 5 z 5

Kniha měla velmi poutavý příběh.Jde o velice dobrou sérii.Již se těším na další díl.

Štítky knihy

starověký Řím legie historické romány

Autorovy další knížky

Simon Scarrow
britská, 1962
2010  87%Pod znakem orla
2012  90%Orlova kořist
2011  89%Orel na lovu
2010  88%Vítězství orla
2014  88%Gladiátor

Kniha Bratři ve zbrani je v

Přečtených227x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených14x
Knihotéce107x
Chystám se číst35x
Chci si koupit13x