pidalka777 pidalka777 komentáře u knih

☰ menu

Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Tuto knihu mi doporučila moje mamka protože to poslouchala na rozhlasu. Chtěla si ji taky přečíst protože tam byly nějaké části vynechané. Bohužel už to nestihla protože v březnu zemřela. Tak jsem si ji teď přečetla a opravdu byla skvělá.

25.04.2024 4 z 5


Městečko, kde se zastavil čas Městečko, kde se zastavil čas Bohumil Hrabal

Krásné pokračování příběhů Francina a strýce Pepina

19.03.2024 4 z 5


Talisman Talisman Stephen King

(SPOILER) Naprosto úžasná knížka. Miluju Kingovu tvorbu a jeho světy jako je Bájodolí, teritoria a svět temné věže. Nejvíce mě dostalo, když umíral Vlk..... Jack Vlk ..... ukápla mi i slzička. Pak zase opak když Jack potkal bratra Vlka - to jsem se usmívala od ucha k uchu.

14.12.2023 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Další kniha co jsem objevila díky výzvě. Je to čtivá oddechovka. Škoda že tam nebyla víc rozpracovaná mafie Cosa Nostra.

25.10.2023 4 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Měla jsem ji doma už delší dobu a pořád nebyla vhodná příležitost si ji přečíst. Zvlášť jsem byla skeptická, že to napsal čech. Letos nastal její čas, když se ve čtenářské výzvě na databázi knih objevilo téma: Kniha se štítkem tajemství. Mé srdce zaplesalo, že ji mám doma a nemusím shánět něco jiného.
Již od začátku byla velice čtivá a napínavá. A byla jsem z ní nadšená a ten konec byl prostě úžasný, když do sebe vše krásně zapadlo a po delším nadávání, kdy mi autor sdělí jak se jmenuje Pětka. Kdyby bylo možné ohodnotit i design desek tak to bude dalších 5 hvězd, protože mě dost překvapilo (velice mile), že má desky nejenom z papíru, ale jsou potažené látkou. Je mi trochu smutno, že už je konec, ale určitě si ji přečtu někdy ještě jednou.
Jestli autor napíše podobnou knihu (a já pevně doufám, že ano) tak si ji určitě koupím.

09.09.2023 5 z 5


Zapomenutý zločin Zapomenutý zločin Vlastimil Vondruška

Miluju tvorbu VV a tento bonusový příběh byl super. Zbožňuju Oldřicha z Chlumu a docela se mi líbí teď i Jiří Adam z Dobronína.

03.09.2023 5 z 5


Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Michal Viewegh

Krásná oddechovka.

18.08.2023 4 z 5


Najdu tě Najdu tě Haylen Beck (p)

Na tuto knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě a jsem za to ráda, protože to byla naprostá pecka. Děj krásně utíkal a pořád jsem byla napjatá jak to teda bylo, bude a jak to dopadne.

09.08.2023 5 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

(SPOILER) Kdybych mohla tak dám těch hvězdiček více. Zařazuji ji do svého seznamu TOP knížek od Kinga. Byla úžasná, čtivá a prostě nádherná. Kinga jsem nesnášela ale i zbožňovala naráz zvlášť když mi ukončil kapitolu tím že to postava nepřežije (a to už mi padali oči). Charliemu jsem strašně fandila a Radar byla můj miláček.
A na konci jsem fakt i vyprskla smíchy zvlášť u výrazu šuk ze soucitu

31.07.2023 5 z 5


Otevřená zpověď rodiny Prudilů Otevřená zpověď rodiny Prudilů Daniela Kántorová

Přečteno kvůli čtenářské výzvě, ale bylo to nic moc. Sice občas vtipné, ale nebyl to můj šálek četby.

14.05.2023 1 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Skvělé, čtivé a prostě úžasné

16.04.2023 5 z 5


Batoh, medvěd a osm kartonů vodky Batoh, medvěd a osm kartonů vodky Lev Golinkin

Vybrala jsem si tuto knihu kvůli čtenářské výzvě a musím říct, že to byla dobrá volba. Nejvíce se mi líbily ty části kdy prchali z Ukrajiny. Netušila jsem, že tolik roků po válce budou pořád v nemilosti Židé. Strašně jsem té rodině držela palce ať mají šanci na lepší život.
V současnosti, když je válka na Ukrajině doufám, že Rusko prohraje a odtáhne.

16.02.2023 4 z 5


Kam až dohlédneš z věže tovačovského zámku Kam až dohlédneš z věže tovačovského zámku Bohumír Štéger

Zajímavé počteníčko

03.11.2022 2 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Skvělé, čtivé a napínavé.

26.10.2022 5 z 5


Vedra Vedra Lee Child

Mám moc ráda knihy s Jackem Reacherem. Bohužel tato se mi moc nelíbila neměla takové ty "Reacherovské koule". Pořád jsem čekala kdy se to rozjede a naštěstí jsem se dočkala a poslední čtvrtina byla už boží.

06.10.2022 3 z 5


Misery Misery Stephen King

Ze začátku mě to moc nezaujalo, i když mám SK moc ráda. Ale nakonec se to rozjelo a konec byl prostě boží.

17.08.2022 4 z 5


Nikdy Nikdy Ken Follett

(SPOILER) Že začátku mě to moc nebavilo, sama politika a hodně postav (hlavně v čínské větvi jsem měla guláš protože se každý jmenoval podobně). Občas jsem si to přiložila jinou knihou, ale pak to dostalo "švunk" a dočetla jsem jedním dechem. Mám sice od něho radši historické romány, ale toto nebylo špatné. Jen by mě zajímalo jestli se povedlo prezidentce Greenové strávit noc s Gusem (moc bych jim to přála).
Když jsem u té prezidentky tak jeden její kolega mi strašně připomínal našeho politika (nebudu jmenovat, ale byl premiérem) byl to pan Moore.

28.07.2022 4 z 5


Tajný pánský knižní klub Tajný pánský knižní klub Lyssa Kay Adams

Oddechovka s kapičkou humoru. Čekala jsem to vtipnější

22.06.2022 3 z 5


Mluvit o ex… není dobré pro sex Mluvit o ex… není dobré pro sex Alena Jakoubková

Brutální povedená oddechovka.

15.06.2022 3 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

(SPOILER) Začátek byl dost zdlouhavý a říkala jsem si že jsem si do výzvy měla vybrat jinou. Jenže já od knih jen tak neodchazím, takže jsem se kousla a dočetla. Konec byl akční a překvapivý. Nemyslela jsem si, že Kateřině hrábne a postřílí vojáky, trochu jsem doufala, že to bude mít jiný konec. Buď je uvězní v táboře (protože jsem jim moc nevěřila, že je pustí) nebo s nimi budou jezdit ve vlaku sem tam až spáchají sebevraždu no a nejhorší byl plyn.

27.05.2022 3 z 5