Druhá šance

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly skládačky. Vydejte se s nimi na cestu za hranice vaší fantazie, protože čas a prostor změnily svůj význam. Román Druhá šance vás zavede jak do naší minulosti, tak vzdálené budoucnosti. Je příběhem o nezkrotné touze po lepším životě i jiskřičce naděje, kterou má v sobě každý z nás....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468004/big_druha-sance-34G-468004.png 3.8298
Nahrávám...

Komentáře (94)

Kniha Druhá šance

Ticiana
předevčírem

Kniha je velice ctiva a rozuzleni je na konci. Za mne moc hezky pribeh, ale myslela jsem, ze trochu jinak skonci. Petka, Jenny a Ella byli fajn, Daniel uplne na palici. Libil se mi popis Domu a pak casti s Ghostem. Kniha je hodne propracovana, jednotlive dilky zacnou zapadat az pozdeji. Myslim, ze tohle je jedna z tech knih, ktere se po case oplati precist znovu.

Atemar
07. března

Kniha je velice čtivá. Krásné utíká a nejde se od knihy odtrhnout. Zároveň jak knihu člověk čte tak musí nad knihou přemýšlet jak dopadne a proč se to děje takto. Postupem dostane odpovědi na knihu. Kniha se mi moc líbila a věřím že si ji přečtu ještě jednou. Všem ji doporučuji

Kniholenka9
05. března

Autor píše velmi zajímavě, ale těch postav už tam na mě bylo moc. Například Xavier a jak to s ním dopadlo? Nepochopila jsem jak Druhá šance souvisí s portály a dómy. Po dočtení se mi hlavou honí plno nezodpovězených otázek. Sci-fi asi nebude žánr pro mě.

assaly
18. února

Adame díky, knihu jsem si koupila díky výhře na knižních závislácích. Žádnou kampaň na ni jsem předtím nikde neviděla, takže by mě kniha jinak asi minula, i když scifi čtu ráda. Doufám, že je to scifi, že se během pár let nepřeklopí do reality, jak už se to párkrát stalo. Přečetla jsem ji asi až příliš rychle, protože občas jsem se trošku ztratila, ale to je právě to kouzlo příběhů - nepřežvykovat každou větu jako hnidopich, ale užít si celý příběh. Ani v životě neznáme hned a stále všechny souvislosti a pokud se před námi poskládají v ucelený obraz, tak je obvykle už příliš pozdě na cokoli. Před chvílí jsem dočetla poslední stranu a moje recenze je - wow! Vyprávět děj by bylo příliš složité, důležité jsou pocity, motivy a pohnutky a ty jsou skvěle vykreslené. Za sebe jdu pátrat po dalších dílech autora.

Hesonit
13. února

Naprosto skvostně provázaný design knihy (desky, přebal, motiv na předsádce, oddělení tematických celků symbolem nekonečna) s obsahem.
Jako by autor měl kostičky z lega a postupně z nich stavěl příběh, v němž lidská bohorovnost, bezohlednost, touha měnit minulá rozhodnutí, být šťastný a nikdy neselhat vedou k totální destrukci. Příběh ponechává prostor k vlastním představám a pokračování možných scénářů, což pokládám za skvělé.
V rámci tématu narušování časoprostoru a jeho lineárnosti moc pěkný příběh bez filosofování, moralizování, s reflexí skutečných vzorců lidského chování.

Vidlička
26. ledna

(+ SPOILER) Zajímavý nápad s přeskoky z jedné reality do druhé, bohužel trochu "nevydojený". Několik nedovysvětlených linek (Ella, ta manželka, stín/temnota...) a konec na jedné straně trochu předvídatelný, a na druhé takový neslaný nemastný. Mě prostě chyběla nějaká ta přidaná hodnota u ale jinak docela dobře napsané knížky, takže tři hvězdičky, kterými hodnotím, září velmi silně.

veverrka11
20. ledna

Druhou šanci mi zaslal sám autor po jednom z livestreamů KD, moc děkuji!
Co spojuje osudy starého muže a jeho dcery s dvěma mladými lidmi? Má jejich cesta vůbec nějaký konec?
Knížka je psaná téměř až strohým stylem, na který jsem si docela dlouho zvykala. Po začtení jsem sice byla stále zmatená jako na začátku, ale styl i příběh mě nutili číst dál a přemýšlet nad souvislostmi.
Děj je vyprávěn jako příběhy několika lidí, které, jak už to v knihách bývá, se někde protnou. V ději je také zakomponováno téma paralelních světů a cest časoprostorem, které je pro žánr sci-fi poměrně typický. Nicméně v této knize najde světů spoustu a občas vám může dělat problém se v nich zorientovat.
U některých postav jsem měla problém vytvořit si nějaký vztah nebo sympatie. Byly takové, které jsem nesnášela už od začátku i takové, které jsem měla ráda. Jenže nejen děj, ale i postavy jsou komplikované. Zatímco Jenny jsem měla ráda, o Pětkovi jsem nevěděla, co si mám myslet. Ella se poměrně rychle změnila z obyčejného člověka na superhrdinu a Daniel se občas choval jako psychicky nemocný.
Celkově se mi knížka četla poměrně dobře, ač jsem se občas ztrácela v časoprostorech. Posledních pár stran jsem zhltla opravdu jedním dechem, až mi skoro přišel konec lehce uspěchaný.
Doporučuji všem milovníkům sci-fi, cestování časoprostorem a těm, kteří si rádi v ději všímají i těch nejmenších detailů a spolu s postavami si skládají střípky dohromady.

Enolain
31.12.2022

Za me teda pekna pecka...chytlo me to od prvni kapitoly a pekne to odsejpalo.. nevite co bude na dalsim radku.. pekne originalni tema..