Druhá šance zajímavosti

Druhá šance https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468004/bmid_druha-sance-34G-468004.png 4 417 136

Sci-fi českého autora o nekonečném putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly skládačky. Vydejte se s nimi na cestu za hranice své fantazie, protože čas a prostor změnily svůj význam. Román Druhá šance vás zavede jak do naší minulosti, tak vzdálené budoucnosti. Je příběhem o nezkrotné touze po lepším životě i jiskřičce naděje, kterou má v sobě každý z nás Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Fobos
více info...

Zajímavosti (6)

V páté kapitole musí být postava Alfréda u telefonu vždy v 7:19. Vysvětlení se nachází v povídce V odstavném pruhu, která byla publikována několik měsíců před vydáním knihy Druhá šance. (AdamPycha)


Postava Tonyho v první kapitole vzpomíná na snídani své manželky, která čítala: borůvkové lívance s javorovým sirupem, volské oko, pět klobásek, plátek sýra, pomerančový džus, kávu a kus koláče. Tento výčet odkazuje na film Pulp Fiction. (AdamPycha)


V první kapitole zasáhne město Joplin 5. května 1971 série devastujících tornád. Jedná se o reálnou událost, která byla zasazena do příběhu. (AdamPycha)


Jediné skryté propojení s Českou republikou čtenář najde ve čtvrté kapitole, kde postava Jenny poslouchá píseň Manana od kapely Gaia Mesiah. (AdamPycha)


Příběh knihy se odehrává primárně v USA, ale také v Německu, Francii a Velké Británii. (AdamPycha)


V první kapitole knihy dojde ke zřícení Connor Hotel (Joplin, Missouri), což je reálná událost. Došlo k ní 11. listopadu 1978 a v knize vystupují skutečné postavy, které byly touto tragédií zasaženy. (AdamPycha)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Špatný den může dobré kafe pouze vylepšit.