Najdu tě

Najdu tě https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458319/bmid_najdu-te-Gyf-458319.jpg 4 84 32

Mollie si už zoufale potřebuje odpočinout. Před třemi lety ji opustil manžel, takže péče o jejich malého syna Ethana zůstala jen na ní, zatímco se snažila rozjet svou spisovatelskou kariéru. Teď se poprvé objevuje světlo na konci tunelu: podařilo se jí prodat první román a chystá se na vytouženou dovolenou. Všechno se zdá být na dobré cestě, tak proč je pořád tak nervózní? Proč začne panikařit, kdykoli se jí Ethan vzdálí z dohledu? Je to způsobeno událostí, která se stala, když se Ethan narodil? Ne, to přece není možné, vždyť o tom nikdy nikomu neřekla! A jak by je vůbec mohl někdo najít v odlehlém resortu? Ne, není důvod k obavám. Uklidněna tímto závěrem prožije první tři dny dovolené. Pak ale pochopí, že její strach byl opodstatněný. Malý Ethan nastoupí do výtahu, a když se jeho dveře znovu otevřou, chlapec je pryč. Záznam z bezpečnostní kamery pomůže nalézt ženu, která Ethana odvedla. Ta ho však odmítá vydat se zdůvodněním, že právě ona je jeho matkou. Následuje šokující a naprosto nepředvídatelný příběh o dobrých úmyslech, které se naprosto vymkly kontrole, a o dvou ženách, jejichž spor přerůstá v drsný konflikt. Která z nich je skutečně Ethanovou matkou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Lost You , 2019


více info...

Přidat komentář

KnihomolkaKatka
07.04.2024 5 z 5

Skvělá kniha. Příběh se rychle rozjíždí a graduje až do samého konce. Byla jsem přesvědčená, že konec znám, že vím, jak to celé je, ale byla jsem mile překvapená, že jsem se v některých věcech i mýlila a byly tam i situace, které mě upřímně šokovaly. Krátké kapitoly přispěly ke čtivost a knihu jsem tak měla přečtenou během dvou večerů. Smutná, místy krásná a děsivá kniha o síle mateřské lásky a také o touze po dětech. Mrazilo mě a při popisu lásky a mateřských pocitů jsem měla v očích slzy.

Prateri
30.03.2024 4 z 5

Před čtrnácti dny jsem knihu dočetla, tak teď už jen napíšu, jaký pocit u mne přetrvává. Je to pocit nepříjemný, uhnízděný pod hrudní kostí. Matka a dítě - silný vztah, který dokáže mnohdy udělat téměř nemožné.


maličkán
17.10.2023 5 z 5

Velice čtivý příběh, nejde od něj odejít. Opravdu nevím, které ženě jsem fandila víc. Jak už tady někdo psal, sympatie se přelévají z jedné na druhou. Krátké kapitolky, žádná zbytečná omáčka okolo. Tak to má být. Za mě fakt pecka.

Jidu
25.08.2023 5 z 5

Tak tohle bych shrnula jako příběh dvou magorek. To fakt nejde říct jinak. Jedna víc na ránu, jak druhá.

Samotný příběh mě moc zaujal. Dvě ženy, matky, dítě...zkrátka klasický thriller s úžasnými zvraty, který vám nedá spát.

Střídání postav já zkrátka můžu. Ty různé úhly pohledu mě baví a dávají příběhu tu správnou šťávu, takže další plus.

Konec byl zajímavý, pro mě nečekaný, zkrátka spokojenost.

Asi opět nemám co vytknout, je to super thriller a doporučuji na 100%.

Leena
25.08.2023 4 z 5

Bylo to pěkně napsané, doporučuji.
Jen mě po dočtení zarazilo, jak se sebou po těch vraždách mohla Mollie žít, a evidentně v klidu:-(

pidalka777
09.08.2023 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě a jsem za to ráda, protože to byla naprostá pecka. Děj krásně utíkal a pořád jsem byla napjatá jak to teda bylo, bude a jak to dopadne.

pige
18.07.2023 5 z 5

Knížka mě bavila.
Hodně těžké téma, které nenechá člověka chladným.

Krátké kapitoly, které měly spád. Málo popisu, dej rychle ubíhal a mnohdy došlo k pořádnému zvratu. Bez vytáček, bez podprahového upozorňování na to, že přijde něco nečekaného apod.

Příběh obou žen si mě získal.
Chápu obě. S oběma soucítím. Ani jednu nelze odsoudit.
Obě měly neuvěřitelnou vytrvalost a šly si za svým. Přes mrtvoly. Obrazně i doslova.

Iva0406
11.04.2023 4 z 5

Knížka byla velmi dobře napsaná, přečetla jsem ji za víkend. Závěr byl pro mě překvapivý.

JointlieKat94
16.02.2023 4 z 5

Knihu mám v poličce přečtu a prodám. Tyhle knihy čtu hlavně v práci. Doma čtu to lepší. :D ale z této knihy jsem teda překvapena!

Jsou zde dvě ženy a jedno dítě, jedna ho za peníze porodí, druhá ho chce vychovávat. Obě ho milují. A nakonec ho chtějí obě vychovávat.
Jak to dopadne? Které z nich dítě patří? To byly otázky, které mě provázely celou knihu. Chápu obě ženy. Ale jen jedna je pravou matkou. Vše nakonec dopadne naprosto překvapivě!

Když mi vše postupně docházelo, nestačila jsem zírat, co vše jsou lidi schopni udělat.. a to jen proto, aby utišili své vnitřní démony.

Dost dobrá kniha.

jessie01
07.02.2023 5 z 5

Tak to byla fakt jízda! Po knížce jsem náhodně sáhla v knihovně a vůbec nevěděla, co od ní čekat, takže mě velmi mile překvapila. Jedna z mála knížek, kdy se vám sympatie přelijí mezi hlavními hrdinkami. Knížka je i o to zajímavější, že ačkoliv je to vymyšlený román, věřím tomu, že někde ve světě se podobné situace stávají.

Vanka11
25.12.2022 4 z 5

Velmi čtivá kniha.Přečetla jsem ji jedním dechem.

Zmitko.m
17.12.2022 5 z 5

Paráda! Super napínavý příběh a vaše sympatie se střídavě přelévají od Molly k Anně a zpět. Hodně dobře napsané, čtivé, krátké kapitoly. Závěr knihy vás nenechá chladnými.

Dela111
09.05.2022 3 z 5

Podobně jako v minulé knize autora i tady zoufalá matka hledá unesené dítě a přidává se k tomu ještě pár dalších bolestných témat souvisejících s mateřstvím.
Silnou stránkou příběhu je výborné vykreslení postav po psychologické stránce, popis emocí, vhled do myslí. Nejde tu ovšem o typický napínavý thriller, velká část příběhu v dějové lince z minulosti se točí kolem touhy po dítěti, těhotenství a kojení (místy to připomínalo knihu pro nastávající matky). Je to spíš psychologický román s prvky thrilleru.
Kniha má svižný děj a lehce se čte, ale já čekala něco trochu jiného, řekněme více napětí a méně čtení pro ženy. Příběh sice začíná únosem, ale pravého thrillerového děje je tu celkově málo.

PetraBery
21.01.2022 3 z 5

Jak už prozrazuje anotace, Mollie se svým malým synem Ethanem odjíždí na dovolenou, která se ale stává zlým snem, když je Ethan unesen. Únos je ostatně stejným motivem, jaký má i předchozí autorova kniha. I tato kniha je opravdu čtivá, něco mi ale přišlo ne úplně uvěřitelné. Takže tentokrát za tři.

hlentilka
26.12.2021 4 z 5

Napínavé a závěr nepředvídatelný.

magic11
29.11.2021 3 z 5

Přečetla jsem ji bleskově, nebyla závratně dlouhá a odsýpalo to. Ale už bych se k ní nevracela, problém náhradního mateřství je zajímavý, ale místy to dřeli a přišlo mi to odfláknuté. Takže trošku rozpačitý pocit na konci...

Kristyna_Bubu
12.10.2021 3 z 5

Haylen Beck se i v předchozí knize věnoval v podstatě stejnýmu tématu - únosu dětí. Četla jsem právě i tu předchozí knihu (Byly tady a už nejsou) a s touhle je spojuje nejen téma a žánr, ale i extrémní čtivost. To opravdu hltáte jednim dechem a nemůžete zastavit. Ač mi bylo jasný, kam to celý směřuje a co se v knize děje a bude dít, moc se mi kniha líbila Nepovažuju ji sice za nějakou čtenářskou bombu, ale jak řikám, člověk to zhltne za pár dní.

Danago
13.09.2021 5 z 5

Zajímavá knížka, bavila mě víc než předchozí kniha autora Byly tady a už nejsou, připadala mi napínavější a věrohodnější. V některých místech je hodně smutná.

pch1976
27.07.2021 2 z 5

celkem napínavá kniha, znovu bych číst nemusela,

ArwenAragorn
26.06.2021 4 z 5

80%
Anna ještě jednou pohlédla na monitor, na tu droboučkou bytost zamrzlou uprostřed pohybu.
"Dala byste mi ten snímek?" zeptala se.
"Ne", odpověděla doktorka Holsworthová,"nedala."

Výborný thriller, určený spíše pro ženy, se skvělou zápletkou. Příběh dvou žen v boji o dítě. Zamilovala jsem si Annu, bylo mi moc líto, čím si prošla. Mollie mi k srdci tolik nepřirostla. Poplakala jsem si.
Knížka Byly tady a už nejsou se mi sice zdála o chlup lepší, ale to neznamená, že se této knížce máte vyhnout. Naopak - přečtěte si ji !