Pauline23 Pauline23 komentáře u knih

☰ menu

Jáma Jáma C. J. Tudor

První knížka od této autorky a libila se mi. Nepotřebovala jsem si nikoho oblibit a četla a četla. Kapitoly ubihaly a byla jsem na konci. Určitě si přečtu i další knihy od této autorky.

03.05.2024 4 z 5


Místnost 19 Místnost 19 Marc Raabe

Začala jsem dílem číslo 2 a musím říct ač je kniha silnější tak se čte velice dobře. Kapitoly letí. Prolíná se minulost "mosičky" a vyšetřování vraždy že snuff filmu. Určitě si přečtu i díl číslo 1. Snad vyjde i něco dalšíh. Bylo zajímavé nahlédnout do zákulisí Berlinale a společnosti která je hodně smíšená a lidi rozděluje. Jak minulost která dopadá tak i předsudky vůči lidem co hledají lepší budoucnost.

18.12.2023 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tato kniha se čte jedním dechem. Krátké kapitoly a musíte pokračovat. Říkala jsem si co to je?? Takový gaslighting...No holka nevím nevím, ale chápu a musíte číst a pak už jen valite oči kam se to dostává. Za mě pecka, takhle rychle přečtena kniha. Doporučuji

02.12.2023 5 z 5


Noční oheň Noční oheň Michael Connelly

Tak musím říct že tato série je opravdu vydařená. Renée a Harry jedou a skvěle se doplňují. Jdu na další díl. Doporučuji.

25.11.2023 5 z 5


Temná svatá noc Temná svatá noc Michael Connelly

Druhý díl je lepší než první. Buzer karty a na scéně Bosch. Líbí se mi styl psaní i řešení víc případů najednou. Connelly je záruka kvality i bez potoků krve. Jdu na další díl.

29.08.2023 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Tato kniha je klasika a ať vidím film či teď sáhnu po knize, dýchne na mě nostalgie a přenesu se do té doby aspoň na chvilku. Z města na venkov, na ples, uhlazené fráze tehdejší mluvy. Pan Darcy a jeho hrdost. Křehkou Jane. Doporučuji v jakékoliv formě.

27.06.2023 4 z 5


Volavka Volavka James Patterson

Je vidět že to psali dva autoři. Nenáročné čtení, Ben 007, ale občas hodně zajímavé myšlenky, které mě zaujaly. Dočetla jsem, byla jsem zvědavá kde je konec Diany....a hlášky z filmů mě pobavily, dost filmů jsem viděla takže jsem se vrátila v čase. Od autora jsem četla Ženský vyšetřovací klub tak tuto knížku jsem vzala v rámci výzvy. Nelituji ale po druhé číst nebudu.

12.06.2023 3 z 5


Lucia Lucia Bernard Minier

Miluji dějiny umění, tato kniha byla pro mě balzám na duši i s ďáblem v zádech....úchyla jsem si tipla správně a to že tam byly obrazy i v knize bylo skvělé, ještě lepší by byly barevné ale to už bych chtěla moc:-). Nápad originální, zápletka houstla a úplně mě pohltily uličky města o atmosféra. Pokud bude pokračování budu ráda za další Luciu v akci. Přečtené mám i díly s Martinem Servazem a každý vyšetřovatel je jiný, nesrovnávám líbí se mi i svérázná Lucia. Odvážný počin s Publius Ovidius Naso a jeho Proměny. Mě sedla tato linka.

19.03.2023 5 z 5


Den, kdy jsem zmizela Den, kdy jsem zmizela Brandi Reeds

Skvěle vystavěný příběh který je vyprávěn unesenou dcerou a pak mámou v kómatu která pila...ano pila, ale proč, jaká skrývá tajemství?? Pěkně se to rozplétá a rozkrývá se co mělo být utajeno nebo ne? Tajemství vyplouvají na povrch. Lepší než první kniha Prohřešek, kterou jsem od této autorky četla. Nešlo se odtrhnout, musela jsem vědět kdo za tím stojí. Překvapení, tak to bych netušila kdo za tím je...určitě doporučuji.

15.02.2023 5 z 5


Hledej mě Hledej mě Lisa Gardner

Tak na tuhle knížku jsem se moc těšila a autorka nezklamala. Co je ideální rodina? Rodiče kteří dělají chyby, snaží se je napravit. Kniha u které jsem se taky zamýšlela a občas uronila slzu. Líbilo se mi pojetí, popis a zapracování Flóry Daneove do vyšetřování. Mě se kniha líbila a můžu doporučit.

01.04.2021


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Kniha se čte jedna báseň, kratší kapitoly a má to grady. No škoda toho konce, to ubírám jednu hvězdu. Zbytečně moc mrtvých a takový neuvěřitelný. Ale určitě si přečtu další díly sólo kapra Fabiána Riska.

26.02.2021 4 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

První kniha od této autorky a určitě né poslední. Líbí se mi vykreslení postav, popis, myšlenky, vše je tak hezky bohaté a dá se do vesnice krásně přenést a vžít. Milé pohlazení od autorky, žádné potoky krve, ale logika a postupné odhalování charakteru vraha.

23.01.2021 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Dlouho jsem váhala kterou knížkou začít zda Snehulakem nebo začít knihou první od začátku série HH. A tak jsem začala od začátku série. Holy mě vadil svými alkoholickými dýchánky. Též mě vadila ta angličtina. Chtěla jsem si večer číst a né aby mě rušila angličtina. Časem asi preskocim na toho Sněhuláka:-) třeba až nápadně sníh. Ale jako bestseller č.1 bych tuto knihu nenazývala.

28.12.2020 3 z 5


Krvavé hry Krvavé hry Faye Kellerman

Po náročné četbě je to oddych. Vše tak hezky plynne a zapadá, posledních 100 stran se čte samo. První kniha od autorky.

20.11.2020 4 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Kniha se mi líbila, četla se velice dobře díky krátkým kapitolám. Mě lezla na nervy Abby. Lily si toho prožila moc a těžko říct jak by člověk reagoval. Manipulant dokáže člověka "vytrénovat". Tím že konec byl sladký dával naději že na každého čeká štěstí. Díky výzvě kvůli nehezké obálce jsem jí konečně přečetla:-).

06.09.2020 4 z 5


Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

První setkání s Mo Hayder byla knížka Vlk a byla dost drsna, že jsem si musela dát chvíli oddych. Pak přišla ČV 2020 a vybrala jsem si knížku Unesená a ta se mi líbila, tak jsem si řekla že to zakončím knihou první. No opět hustý, drsný zvlášť nekrofilie. Takže Mo,dávám si zase na čas pauzu. Ale já se vrátím k Jacku Cafferymu. Za čas. Knihy jsou čtivé, takže do půlnoci čtu a čtu.

26.08.2020 5 z 5


Unesená Unesená Mo Hayder

Díky čtenářské výzvě jsem se dostala k Mo Hayder a knížce Unesená. Kniha mě začala bavit od mléčného zubu. Blecha mě šla na nervy. Hezky vystupňované napětí kdy jsem musela číst dál a dál. Doporučuji. Kapitoly krátké.

08.08.2020 4 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Ďábelské hry byly opravdu ďábelské od začátku do konce. Lepší než první díl. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Rozbor sociopata a jeho zneužití moci byl hodně zajímavý námět. Těším se na další díl.

12.07.2020 5 z 5


Tanči jen pro mě Tanči jen pro mě Kylie Brant

Tak na tuhle knihu jsem se těšila a nezklamala. Tato kniha se asi nebude líbit všem. Mě se naopak moc líbila moc. Dopodrobna vykreslenými aktéry knížky i těmi nedobrovolnými. Pocity, bezmoc, naděje. Vše hezky plynne ke konci. David se choval jako klasický chlap. Jeho žena balancovala nad propastí, její dcera zmizela. Nikdo si nedokáže představit jak by se choval v danne situaci ani by jí nechtěl zažít. Kniha stojí za přečtení.

03.07.2020 5 z 5


Drž se Drž se Harlan Coben

Tato knížka na mě čekala v knihovně na čtenářskou výzvu a konečně. Poměrně ze začátku dost postav, chvílemi jsem se ztrácela. Ale pak se to pěkně rozjelo a začalo to pěkně do sebe zapadat. Mám malý dítě takže zatím chodí za ruku a říkám mu Drž se. Ale přináší tato kniha otázky... Co pak až bude daleko větší co dál? Každý rodič chce to Nejlepší pro své dítě, ale věčně ho hlídat nemůže ať je úmysl sebelepší. Vždy najdou cestičku jak to obejít či vteřinu naší nepozornosti. Zajímavé téma.

10.06.2020 4 z 5