Hledej mě

Hledej mě https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432502/bmid_hledej-me-rE9-432502.jpg 4 136 32

D. D. Warrenová série

< 9. díl

Dům pětičlenné rodiny je momentálně místem činu: čtyři z nich jsou brutálně zavražděni, zbývající – šestnáctiletá dívka – zmizela. Měla štěstí a podařilo se jí uniknout? Nebo je její zmizení důkazem něčeho děsivého? Případ vyšetřuje detektiv D. D. Warrenová, ale i mstitelka Flora Daneová. Ačkoli každá z nich vnímá spravedlnost jinak, musí společně sledovat stopy, které tu po mladé ženě – ať už je oběť, nebo podezřelá – zůstaly.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Look for Me , 2018


více info...

Přidat komentář

klarence
19.02.2024 3 z 5

Na začátku mne zmátl prolog, musela jsem se podívat, co jsem si vlastně půjčila.
postupně jsem se do toho dostávala. Smutné téma . Celkově se mi to docela dobře četlo, ale něco tomu chybělo.. ale určitě půjdu do dalšího dílu.

petra3242
15.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Smutný příběh, který mě ale neskutečně bavil. Tak moc mi bylo líto Mannyho a i Roxy. Zatímco jde vyvenčit psy, někdo zmasakruje celou její rodinu. Nedokázala jsem si představit, kdo může něco takového udělat. Nechtěla jsem věřit tomu, že by to mohla udělat Roxy, že by dokázala popravit vlastní matku, mladší sestru nebo milovaného bratříčka. Konečné rozuzlení bylo pro mě překvapivé a pořád si říkám proč?
Jen poznámka: nevěděla jsem, že kniha je ze série, ve čtení mi to nijak nevadilo. Možná si přečtu i ostatní díly


micha-ella
02.12.2022

Začala jsem číst prolog a narazila na první nesrovnalost. Byl ten pronajatý byt čtyřpokojový nebo třípokojový? Asi to není důležité, ale nesrovnalosti mě štvou. A další nesrovnalost hned o pár řádků dál - prý "už žádný pidipokojík jako dřív" a vzápětí popis současného bydlení, do kterého se dotyčná zamilovala v tom pronajatém bytě: "krcálek, spíš kumbál, sotva velikosti matrace"! Tak co jako? A potom popis strašlivého masakru: bodání, sekání, perforovaná střeva, čepel v měkké tkáni pod žebry a nožem jedním šmiknutím ukrojená lidská paže! A co kost? A potom tam kámoška tu paži nosí a... Přiznávám, že po prologu jsem knížku odhodila, tak nevím , jestli třeba šlo jen o sen. I to by mi vadilo.

Danago
17.11.2022 3 z 5

Velice smutné téma, které se mnou otřáslo. Bohužel, ale kniha mě místy nebavila, dost jsem se musela nutit do čtení. Zajímalo mě jak to celé dopadne, tak jsem knihu dočetla, ale nějak mi chybělo napětí a spád.
Od autorky jsem četla i jiné knihy ,něktré lepší , ale i horší.

Jamra
08.11.2022 3 z 5

Jakože fajn, děj byl svižný, žádné zbytečnosti, které příběh akorát natahují, ale pro děj nemají větší význam... Takže z tohoto pohledu v pořádku, ale nějak tomu chybělo to něco navíc, wow efekt na konci nebo něco zapamatovatelného...

Eddemi
23.10.2022 3 z 5

Ako fajn detektivka. Lisu G. zboznujem. Neviem vsak ci je to tym, ze uz poznam jej styl, alebo proste starnem a tym padom mam za sebou stale viac a viac knih / detektivok, ale proste aj ked sa citala kniha super a dej odsypal, nenasla som v nej nic, preco si knihu napr o pol roka zapamatam. Proste dora detektivka na jedenkrat.

Leena
12.09.2022 3 z 5

Začátek mě navnadil, ale postupem času se mi to líbilo čím dál tím méně.
Takový slabší průměr.

Pavlína2019
09.09.2022 1 z 5

Bohužel musím hodnotit takto vzhledem k ostatním mým přečteným knihám.

Příběh byl velmi smutný.
Tolik, jako už se stalo mnohokrát dříve, mě ale neoslovil.

Vadí mi příliš dlouhé popisy vyšetřování.
Knihou jsem se musela prokousat.
Dost komplikované, provázané - ale posuďte sami a přečtěte si ji, je to pouze můj názor.

Dajine
17.07.2022 4 z 5

Na konci trochu chaos, jinak čtivé, takové lehké čtení na léto k vodě.

čef
01.07.2022 4 z 5

Příběh o situaci dětí v náhradní rodině, kde to zrovna moc neklape, ale je to možná lepší než v rodině biologické s ožralou mamou. Také se objevuje motiv mexikánského gangu děvčat a zneužívání malých holčiček. Vyprávění je vcelku přehledné, některé spekulace se ale opakují zbytečně vícekrát. Takže dobrý průměr, řekl bych.

alnahu
20.02.2022 3 z 5

Mě příběh zmizelé Roxanny nějak neoslovil,docela jsem se knihou prokousávala.Dávám tři hvězdičky ,tato byla pro mne z těch co jsem od této autorky četla nejslabší.

Angelicca
03.12.2021 4 z 5

Námět knihy je super, určitě velice důležité téma, o kterém by se mělo mluvit.
Do tohoto příběhu však byla zakomponována postava z předchozí knihy Flora.
Jsme zvyklí, že hlavní hrdinka D.D. bývá popisována vždy jako top vyšetřovatelka.
V této knize ale D.D působí jako začátečnice, která se vyšetřovat teprve učí a poslouchá rady dívky, která se rozhodne na vlastní pěst na případu pracovat. Dívka příběh vypráví a chvílemi jsem měla pocit, jako bych četla dívčí deníček. To se mi moc nelíbilo a nebývá to u Lisy zvykem. Kniha je pro mě ze všech jejích knih nejslabší a poprvé nedoporučuji.

Laf
28.10.2021 4 z 5

Napínavá kniha od začátku do konce. Líbilo se mi, jak autorka do děje zahrnula i Floru, postavu z předchozí knihy. Dobře se to četlo a rozhodně to stálo za to věnovat této knize čas :)

Januli
07.08.2021 3 z 5

Je to hrozné, co se děje, co zažívají děti a dospělí jim nemůžou pomoci.... prvni střetnutí s autorkou a dávám ji zelenou na další knihy:-) vraha jsem odhalila, takže žádný šok na závěr se nekonal.

Jiparis
27.05.2021 4 z 5

Až neuvěřitelné strasti, kterými procházejí děti z rozvrácených rodin se prolínají s tím, jak je pro ně těžké najít ukotvení a své místo v životě. Zajímavá je i spolupráce při vyšetřování s bývalými obětmi trestných činů, i když právě tahle část mi připadala nejslabší.

Venny345
23.04.2021 4 z 5

Ups, až na konci knihy jsem zjistila, že čtu devátý díl série, ze které jsem nečetla zatím ani jeden díl. Nevadí! I tak se mi kniha jevila jasně a předchozí díly jsem k pochopení tohoto ani nepotřebovala, což je velké plus autorky. Výborně napsaný thriller s originálním námětem a velkým odhalením. Za mě kniha splnila účel a navíc mě udržela v napětí až do samého konce.

Pauline23
01.04.2021

Tak na tuhle knížku jsem se moc těšila a autorka nezklamala. Co je ideální rodina? Rodiče kteří dělají chyby, snaží se je napravit. Kniha u které jsem se taky zamýšlela a občas uronila slzu. Líbilo se mi pojetí, popis a zapracování Flóry Daneove do vyšetřování. Mě se kniha líbila a můžu doporučit.

ArwenAragorn
26.03.2021 3 z 5

60%

Musím se přiznat, že tenhle thriller mě neupoutala natolik, abych mu dala vyšší hodnocení. Možná to bylo mým momentálním rozpoložením, autorčiny knížky se mi zatím moc líbily. Uvažuji proto, že se ke knížce někdy v budoucnu vrátím a třeba názor změním.

laura
18.03.2021 5 z 5

Příběh kolísá - nahoru, dolů. Když už si myslíte, že víte, tak zjistíte, že zase vlastně nic nevíte. Napínavé, čtivé, mrazivé. Čtete - a téměř nedýcháte...

...A to je láska, že ano? Nebýt dokonalý, ale ze všech sil se snažit napravit vlastní chyby...

Honba za Roxannou začíná a vír pochyb, neustálých dohadů, nečekaných odhalení i zvratů vás nenechá ani na chvíli vydechnout. Znovu se setkáváme s Florou a s D.D. Společně pátrají po zmizelé dívce.

...A to je láska, že ano? Člověk se nemusí neustále rozhodovat správně, ale být na pravém místě ve chvíli, kdy na tom záleží nejvíc...

Je Roxy oběť nebo vrah?

Možná to tušíte, možná to víte. Bolavý, krutý příběh dívky, které je v patách minulost - a před tou nelze utéct. Roxy utíká a vy prcháte s ní. Vstříc osudu, před kterým bohužel neutečete...

...A to je láska, že ano? Rozdávat štědře, nesobecky, neustále...

Brečela jsem jako želva. Byla to dech beroucí, adrenalinová jízda, a i když už tušíte, nechcete tomu věřit.

... láska je nedokonalá a nejdůležitější ze všeho je se snažit...

... tak se snažme

macer1991
12.03.2021 3 z 5

Lisu Gardnerovu mam prečítanu komplet....ale pre mňa najslabšia kniha.
Námet užasný , stred ťažkopádny (tu uhadla som vraha ) záver dobrý.