Místnost 19

Místnost 19 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458877/bmid_mistnost-19-ZFg-458877.png 4 65 22

Tom Babylon série

< 2. díl

Na zahájení filmového festivalu Berlinale zhlédne zděšené publikum místo úvodního filmu hrůzný klip, zobrazující vraždu mladé ženy – dcery primátora. Vyšetřování se spolu s kolegy z LK A ujmou Tom Babylon a psycholožka Sita Johannsová. Ale primátor něco skrývá a kolem něj se jako hradba semkne skupina celebrit. Tom a Sita musí najít odpovědi na mnoho otázek: Jde jen o fikci, nebo o skutečnou vraždu? Komu je určen děsivý vzkaz od vraha a kameramana v jedné osobě? Jakou roli hraje v případu číslo 19, zanechané pachatelem na místě činu? A kdo je dívka z publika, která jako by z oka vypadla Tomově malé sestřičce Viole, jež zmizela už před dvaceti lety? Když je unesena další dívka, vyšetřovatelé se zoufale snaží najít souvislost. Dojde ale i k dalším činům, které s oběma případy zdánlivě nesouvisí. Vyšetřování je následně zavede do společnosti současných celebrit, do světa korupce, do berlínského kriminalizovaného „polosvěta“ demi-monde a k různým zločineckým kreaturám – stejně jako do dávné minulosti, do doby krátce po pádu berlínské zdi. Ústřední dvojice zjišťuje, že v případu hraje roli i jejich vlastní minulost – hlavně Sita si musí připustit, že má s případem více společného, než by chtěla…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Zimmer 19 , 2019


více info...

Přidat komentář

Janík511
01.03.2024

Na druhý pokus a nic, zavírám a vracet se k ní nebudu. Vůbec mě nebaví a trápit se skoro 400 stranami nehodlám.

Pauline23
18.12.2023 5 z 5

Začala jsem dílem číslo 2 a musím říct ač je kniha silnější tak se čte velice dobře. Kapitoly letí. Prolíná se minulost "mosičky" a vyšetřování vraždy že snuff filmu. Určitě si přečtu i díl číslo 1. Snad vyjde i něco dalšíh. Bylo zajímavé nahlédnout do zákulisí Berlinale a společnosti která je hodně smíšená a lidi rozděluje. Jak minulost která dopadá tak i předsudky vůči lidem co hledají lepší budoucnost.


viweb
18.12.2023 3 z 5

Přečteno kvůli výzvě. Hodil se mi název knihy. Kniha mě bavila i když je v ní silný politický podtext, který moc nemusím. Jako rušivý pro mě je vyprávění děje v minulém čase a následující věta je v čase přítomném. Ráda bych věděla jestli je to záměr autora nebo špatný překlad. Za mě jednou a stačí!

stanislav0373
26.08.2023 5 z 5

Perfektní! Skvěle vykreslené postavy, dobře dávkované napětí a malé odbočky do minulosti spolu se zajímavým tématem činí tuto sérii opravdu zdařilou.

Peťulka3
12.08.2023 5 z 5

Super a super. Tohle mělo spád. Chci další díl!

Vlaďkaa4
30.07.2023 5 z 5

Výborně se kniha čte, ale ten konec. Mám více otázek než odpovědí.

de6978
26.04.2023 4 z 5

Přečteno a těším se na první díl :-)

Děj byl napínavý, konec se mi moc nelíbil ... U jiných knížek je pravý opak, kdy Vás začátek moc nenadchne, ale konec má grády .... tady je to pravý opak ...

... ale přečtu si i další knihu ....

preciousek
13.02.2023 5 z 5

Dočtene obě knihy Klíč 17 i Místnost 19, doporučuji, napínavé příběhy, snad brzy vyjde další kniha ...

MirkaProk
27.11.2022 4 z 5

Celkem slušná detektivka. Dobře se kniha četla, děj napínavý.

Kenan
23.11.2022 4 z 5

Přečetla jsem oba díly a ono to ani bez toho, aby jste přečetli oba nejde, protože na sebe v mnohém navazují, i když v každém z nich řešíme jinou vraždu. Je to napínavé, takže jsem pořád otáčela stránky, protože jsem chtěla vědět, kdo za vším stojí. Detektiv Tom Babylon i psycholožka Sita, postavy hlavních vyšetřovatelů, mě bavili. Každý z nich má svou černou můru, se kterou se vyrovnává a já jsem jim fandila. Detektivní případ, spojený s bývalou NDR a Stasi, který stojí za přečtení.

85098211
01.09.2022 5 z 5

(malý spoiler)
Stejně jako už i předchozí případ je také tato kniha výborná, napínavá a doslova neodložitelná ;-). Už její začátek je téměř neuvěřitelný. Na filmovém festivalu Berlinale je totiž místo zahajovacího filmu uveden tzv. snuff film. Každý ze zúčastněných si klade otázku, zda se jedná o skutečnost, nebo je strašná scéna v něm představená pouze hraná. Vypadá ovšem velmi reálně a ukazuje bestiální znásilnění a vraždu mladé ženy. Jedná se o dceru berlínského starosty, který byl tomuto představení také přítomný... Později dojde ještě k dalším závažným činům, kdy jsou unesené děti několika vysoce postavených lidí. A vyšetřovatel Tom Babylon a jeho kolegyně, psycholožka Sita Johannsová, mají plné ruce práce, aby vyšetřili nejen, proč se tohle děje, ale samozřejmě také, kdo za tím vším stojí. Tentokrát se případ hodně osobně dotýká Sity a její dávné minulosti, což knize dodává na zajímavosti ;-).
Už toho ale víc prozrazovat nebudu, knihu si raději přečtěte sami, je to opravdu výborný thriller, ve kterém se (mimo jiné) řeší opravdu zajímavé téma násilného odebírání dětí rodičům z doby před rokem 1989 (zde konkrétně v bývalé NDR).

RoBertino27
23.08.2022 4 z 5

Podobně jako uživatelka Staráknížka jsem začal "dvojkou", čas ukáže, jestli to byla chyba nebo to na posouzení nemělo vliv. V každém případě mě zaujalo netradiční německé prostředí - konečně se odehrává něco jinde než na severu nebo v USA. Vzhledem k vztahu k dané lokalitě mám drobné výhrady ke schématickému výkladu Německé demokratické republiky, ale to je věc, se kterou se u postsocialistických zemí budeme setkávat nejspíš vždy...

martunka
21.05.2022 5 z 5

Paráda. Začátek byl trochu pomalejší, ale pak to byla jízda...

Staráknížka
06.04.2022 3 z 5

Tuto sérii jsem začala číst v opačném pořadí. Druhý díl se mi líbil více než první, který mi připadal chaotický a trochu zmatený. Druhý byl napínavější až do konce - přečetla jsem za dva dny. Zajímavé poučení o životě v ráji na zemi - tedy v NDR. Fakt jsem netušila, že praktiky STASI byli až tak hrozné. Dokázala bych pochopit, že někdo zabije toho kdo mu ublížil, ale ubližovat dětem - to je na mě silná káva. Ovšem neprožila jsem nic takového (díky bohu) a tak nemohu vynášet soudy. Zajímavé pro naše čtenáře i proto, že se ledacos podobného dělo i u nás. Věřme, že se to nikdy nevrátí.

Pavlina50
01.04.2022 4 z 5

„Každý člověk je zranitelný, dokud existují lidé, na kterých mu záleží…“

Tento komentář píšu asi s půlročním odstupem od přečtení knihy. Pamatuju si, že po bezprostředním přečtení jsem prostě nějak nevěděla, co napsat. Čtyři hvězdičky ukazují na slušné hodnocení, kniha byla klasicky napínavá, zápletka zdařilá, zkrátka solidní thriller, i když na druhé straně ale ničím extra výjimečný.
Pamatuju si, že zajímavé bylo pro mě především nahlédnutí do německé totalitní minulosti, seznámení se STASI, což bylo pro mě nové, přínosné a poučné.
Ale celkově … ten půlrok byl vlastně test, který ukázal, že kniha pro mě nebyla nijak převratná. Pokud by totiž dnes po mě někdo chtěl převyprávět děj, nejsem toho schopna. Kromě rámcového děje si z ní totiž nic nepamatuju, pointu vůbec. Takže je to pro mě jedna z těch knih, které přečtu se zájmem, která baví, ale brzy se vykouří z hlavy a nezůstane z ní téměř nic.

iveta3689
30.10.2021 3 z 5

O chlup lepší, než předchozí kniha. Auzor se trochu vypsal, děj je souvislejší a příběh víc dává smysl. Bohužel se pořád drží původních klišé, takže kniha není nic objevného. Čte se dobře, ráda si přečtu i další, ale znovu se k přečteným vracet nebudu. Hodnotím na 3,5 *.

zdendula31
19.10.2021 5 z 5

Moje první kniha od autora a jsem nadšená...už se chystám na Klíč 17.

Hall3006
23.08.2021 5 z 5

Druhý případ byl ještě o něco napínavější než první. Tato série, kde třetí díl snad začne kde končí druhý, je velmi zajímavý vhled do německé společnosti vyrovnávající se s totalitní minulostí kdy pomahači Stasi kvůli své minulosti klidně vraždí. Hodně povedený thriller.

Lavender756
07.08.2021 4 z 5

Mnohem lepší než první díl. Mělo to spád, napětí i atmosféru, linku z minulosti a konec nebyl nijak fantaskní ani překombinovaný. Pro mě celkem veliké překvapení.

Zmitko.m
12.06.2021 4 z 5

Docela dobré, jen jsem so občas ztrácel v příběhu. Řekl bych, že Klíč 17 byl lepší..

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery německé romány

Autorovy další knížky

Marc Raabe
německá, 1968
2019  75%Klíč 17
2021  85%Místnost 19

Kniha Místnost 19 je v

Právě čtených3x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených3x
Knihotéce132x
Chystám se číst61x
Chci si koupit13x