NikolettaHole NikolettaHole komentáře u knih

☰ menu

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Sympatické postavy, super děj, výborná zápletka a perfektní rozuzlení :) kniha se mi moc líbila a četla se jedním dechem.

10.07.2018 4 z 5


Můj sen o zlatě a sněhu Můj sen o zlatě a sněhu Martin Fourcade

když jsem začala sledovat biatlon byl Martin zrovna na vzestupu, a musím přiznat že jeho výkony byly jedním z důvodů, proč jsem si zamilovala tento sport, a tuto knihu by si měl přečíst každý fanoušek :)

10.07.2018 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

bylo to příjemné čtení, ale bez Willa to nebylo ono!

05.07.2018 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

četlo se to dobře a bylo to napínavé, moc se mi líbily návraty ke skupinové hypnóze :)

05.07.2018 4 z 5


Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

V knihovně mě hned praštilo do očí jméno autora. Miluju Dr. House a proto jsem si knihu půjčila, nebyla to špatná četba, poměrně vtipně pojatý příběh ale myslím že jedno přečtení mi bude naprosto stačit.

20.05.2018 3 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Třetí díl se od předchozích liší především tím, že jsou všechny karty rozdány víceméně od začátku. Přesto je to perfektní zakončení trilogie. :) Jsem ráda, že to neskončilo klasickým happy endem, i když v koutku duše jsem si ho přála. Rozhodně se to zařadilo mezi mé favority.

15.05.2018 5 z 5


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Jsem velkou milovnicí Sherlocka Holmese, a ani tato kniha mě nezklamala!

15.05.2018 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Nesbo opět nezklamal :) Děj opět nabitý napětím, romantikou a zápletka na kterou jsem se celou dobu snažila přijít . Rozuzlení mě jako vždy nadchlo a jen se potvrdilo, že Nesbo je autor, kterého budu už navždy milovat. :)

25.04.2018 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

První díl se mi líbil více, ale i tak je to mistrně vyprávěný příběh. Lisbeth Salanderová se jednoznačně zařadila mezi mé oblíbené knižní postavy. :)

13.04.2018 5 z 5


Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Percy je zpět!! JUPÍÍÍ :) Jason byl fajn ale Percy je Percy :) popravdě hlavní problém u Bohů Olympu mám s tím přijmout římské bohy. Jsem milovnice řecké mytologie, ale ta římská se mi příliš nelíbí. Jinak děj byl super, Hazel i Frank se mi zamlouvají a těším se až budu číst dál :)

10.04.2018 4 z 5


Proroctví Proroctví Rick Riordan

Čte se to příjemně, ale Percy to není :)

04.04.2018 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Začátek mě mírně vyděsil, nemám ráda knihy s politickým a obchodním tématem. Jakmile se ovšem dění přesunulo do Hedestadu, tak se to rozjelo. Sice jsem milovnicí Harryho Holea, ale musím říct, že novinář Mikael má taky něco do sebe. :) Pro mě však byla nejlepší postavou Lisbeth. A samotné rozuzlení bylo super :) Sice mě ta myšlenka párkrát napadla, ale i tak se objevili části příběhu, u kterých jsem byla zaskočená.

29.03.2018 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Jako první jsem viděla film, byla to hezká podívaná a hlavně mám doopravdy ráda Sama Claflina(Will). Film mě však nijak víc neohromil. Knížka byla jiná, ani ne obsahem ale hlavně stylem vyprávění. Byla napsána tak mile že mi občas unikalo i to tíživé téma. A konec? Konec mi prostě zlomil srdce, i když jsem věděla jak to dopadne.

26.03.2018 5 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Znáte takové to smutno, když vám skončí série, kterou jste si zamilovali? To jsem u Percyho prožila, zamilovala jsem si hlavní postavy , dlouho jsem čekala kdy se konečně dají ti dva dohromady, a užívala jsem si i dobrodružství. Způsob ukončení války se mi moc líbil. Kniha byla nejlepší z série.

20.03.2018 5 z 5


Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Dobrodružství se komplikují a jsou čím dál nebezpečnější. Přesně podle mého gusta :) a konečně aspoň malinký krůček mezi Percym a Annabeth.

19.03.2018 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Rozporuplná kniha, něco mě na ní zaujalo ale chvílemi jsem měla problém se příběhem prokousat.

16.03.2018 3 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Sice jsem milovnice fantasy a severského krimi, ale Pýcha a předsudek je mojí nejmilejší knížkou. Někomu se možná může zdát nudná a zastaralá, ale pro mě je to příběh pravé lásky! Ráda se k této knize vždy vrátím, protože co by jsme si nalhávali kdo by nemiloval pana Darcyho.

16.03.2018 5 z 5


Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

Dobrodružství nám graduje a musím říct, že s každou další knihou miluju Percyho dobrodružství čím dál víc :)

16.03.2018 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Jedna z mých prvních knížek od Kinga. V podstatě vypráví o neplánované procházce po lese, ale Stephen King je prostě Stephen King. Dokázal do knížky opět vložit své umění takovým stylem, že jsem při čtení měla pocit jako když mě někdo sleduje a běhal mi mráz po zádech. Jednoduchý příběh s temnou atmosférou, po kterém ráda sáhnu znovu.

15.03.2018 5 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Soubor podivných pohádek pro milovníky podivného světa. :)

15.03.2018 5 z 5