Prokletí Titánů

Prokletí Titánů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44584/bmid_percy-jackson-prokleti-titanu-CsO-44584.jpg 5 1721 149

Percy Jackson série

< 3. díl >

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Titan's Curse , 2007


více info...

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Skvělý a napínavý příběh, který se opět odehrává po boku velkých bohů a skvělých polobohů. Miluji tyto příběhy. Taková fantazie. Nejde ani popsat jak skvěle se to čte a jak Vás to vtáhne do děje. Už se těším až si přečtu čtvrtý díl ze série Percyho Jacksona a zjistím jak to dopadne s Percym a Annabeth další rok a hlavně jestli se to proroctví vyplní.

Grohlinka
Grohlinka
07.01.2024 5 z 5

Skvělé, zatím nejlepší díl, akční od začátku do konce. Dojemný. Jak hrdinové postupně dospívají, dospělejším se stává celý příběh, který je pevně ukotvený a Riordan zdá se, přesně ví, kam směřuje. Nemohla jsem se odtrhnout.


Nathally
Nathally
08.11.2023 4 z 5

Třetí díl se mi líbil, ale přišel mi trochu slabší než předešlé dva díly. Jsou zde nové postavy, které jsem ze začátku nějak extra nemusela, ale potom jsem si je přeci jen oblíbila. Nejvíc mě překvapilo odhalení Nica a Bianci, kdo je jejich rodič.

vera5841
vera5841
24.10.2023 5 z 5

Třetím dílem se příběh rozjíždí. Od začátku do konce akce, objevují se nové postavy a některé scény z předchozích knih začínají dávat smysl. A jelikož se vše točí kolem mýtů, tak nic není nemožné.
Vlastně jsem ráda, že tento díl nebyl ještě zfilmován a mohla jsem si jej přečíst nezaujatě.

zirafinec
zirafinec
02.10.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny, jsem znovu nadšená. Bavilo mě to, smála jsem se nahlas.

Žemle
Žemle
16.09.2023 5 z 5

Kniha mně hodně bavila a párkrát jsem se dokonce i málem rozbrečela.

Caro2002
Caro2002
18.02.2023 5 z 5

Akce v tomto dílu rozhodně nechybí. Na scénu přichází další dětí velké trojky, a tím vlastně odstartuje vše.
Jde poznat že postavy stárnou vyvíjejí se, některé i moudří. Vidím posun ve stylu psaní oproti první knížce.
Opět jsem knížku přečetla na jeden zátah, jen mě mrzí že jsem celou sérii nezačala číst dřív.

Elea
Elea
27.11.2022 4 z 5

Tato série se mi líbí, zajímavě kombinuje řeckou mytologii se současností, hodně dobře se čte.

Book_lover469
Book_lover469
18.11.2022 5 z 5

Opět jsem se skvěle bavila, přesto mě prostředek knihy trochu nudil a nemohla jsem se přes něj překousat. Pak jsem se ale zase rozečetla a musím říct, že i slza mi ukápla. Konec knihy, hlavně rada bohů, mě skvěle pobavil a rozhodnutí hrdinů, byla dobře odůvodněná. Také se těším, jak se vyvine linka s Nikem. Rozhodně se hned vrhám na další díl.

andrejci
andrejci
31.07.2022 5 z 5

Pro mě opět oddechová knížka, ale i tak mě to hodně baví. Mrzí mě, že jsem se do celé série nepustila dřív. Díky novým postavám se nic neopakuje a děj se stává akčnější. Jsem hodně zvědavá na další díl.

Zelený_Drak
Zelený_Drak
09.07.2022 2 z 5

Pro mě zatím nejslabší díl. Bylo úplně jasné, kdo jsou Bianca a Nico di Angelo, hned jak se ukázalo, že mají nějaké potíže se upamatovat na minulost. Chytrý tah. Nečekala jsem, že autor takto vytáhne z klobouku něco z prvního dílu. Ale čekala jsem, že se objeví někdo jako Bianca a Nico. Líbil se mi Besie a závěr na Olympu. Taliina volba, Percyho volba... kniha má spoustu pěkných momentů a věřím, že v patřičném věku, koho to jednou zaujme u prvního dílu, ten bude se stejným nadšením i pokračovat a knihy klidně přečte na jeden zátah. Já už potřebuji před dalším dílem trochu pauzu. Autor to sází do šablony se zkušeností amerického profesionálního spisovatele, což pro mě obvykle znamená body dolů. Není zde nic tak organického jako mistrovství světa ve famfrpálu, Siriusův dům a jiné části Harryho Pottera, které příběh až tak nepotřeboval nebo ne tak dopodrobna, ale Rowlingová je napsala, protože jí to připadalo jako dobrý nápad. Riordan působí, že má předem přesně vymezeno, kam dá dějový zvrat a kam vatu.

Lenka2533
Lenka2533
22.05.2022 4 z 5

Třetí díl se mi také líbil! Bylo to opět plné akce. Líbily se mi nové postavy a další zajímavé prostředí. Děj rychle ubíhal a opravdu mě bavil :) Tomuto dílu dávám 4,5 ⭐

kačuleee29
kačuleee29
09.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Aaaa!! No prostě další super díl! Už ani nevím, co bych tak napsala víc :D. Ráda jsem poznala Lovkyně i Apollóna :D. Také byla sranda s bohy při poradě o zimní slunovrat :D. No a ráda jsem viděla Dionýsose, jak pomáhá Percymu. Nevím proč, je sice otravný, ale nějakým způsobem je to fakt dobrá postava :D. A poprvé mi ukápla slza. Noo každopádně, úžasný! Nevím, jak to Rick Riordan dělá, ale dokonale píše a vždy mě vtáhne do děje a nemohu se odtrhnout!

“…Jakkoli je Arés zabedněný, v tomto má pravdu.” “Správně!” potvrdil Arés. ,,Hej, počkat. Komu říkáš —“
- Dokonalý :Ddd

FerryTaz
FerryTaz
12.02.2022 5 z 5

Dalsi pribeh o Percym. Ctu jej spise uz jen ze zvedavosti jak cela ta serie asi dopadne, nebot nejsou natocene dalsi filmy. Kniha se mi libila, bohuzel jak tomu nejcasteji byva, nejvetsi zvraty se deji na poslednich strankach. Takze jak jinak, nez vzhuru za dalsim dilem!

lukaskmn1
lukaskmn1
02.02.2022 5 z 5

Geniální.

vinebitch
vinebitch
30.09.2021 5 z 5

Tenhle díl mě opravdu bavil a za mě byl snad nejlepší - Percy mi přijde vyspělejší, což je dobré, předtím mi vadil jeho docela nízký věk, ale už jsem si zvykla :D Knížka obsahovala všechno, co jsem od ní očekávala a jsem zvědavá na další dobrodružství.

TerezaMondeková
TerezaMondeková
02.09.2021 5 z 5

Zatím nejlepší díl. Asi je to tím, že filmová verze není, což je na jednu stranu škoda, protože by to mohl být opravdu pěkný film, ale na druhou stranu... jsem ráda, protože jsem tentokrát vůbec nevěděla, co mě v dalším dílu čeká. Tentokrát pro mě byla kniha plná napětí, překvapení, nebezpečí, akce a moc se mi líbilo, že tam byla i láska. Bylo to takové příjemné zpestření příběhu. Ale i slza ukápla... kvůli Zoe a Biance a nakonec kvůli Nicovi. Příběh se mi líbil asi i proto, že jsme si mohli přečíst, jak se Thalie vrací. Líbilo se mi, že mezi Percym a Thalií bylo přátelství, ale i taková menší nevraživost. A ani v tomhle díle nechyběly vtipné momenty a hlášky. Taky i přes to všechno, co Luke provedl... pořád pro něj takovou zvláštní slabost. Jsem zvědavá, jak to s ním dopade. A na konci nechyběl pěkný zvrat a šok. Těším se na další díl.

Luigi1
Luigi1
15.08.2021 5 z 5

Ani tento díl nezklamal,moc se mi líbil.

jancapen
jancapen
10.08.2021 5 z 5

Ve třetím díle Percyho Jacksona přibyly nové hlavní postavy (některé zase hned ubily..) a do děje se připletla i láska - není se co divit, když Percymu táhne už na 15 :-D. Jinak opět kniha jede na stejné vlně jako předchozí díly - vtipné, lehké, čtivé, akční a se zahrnutím všech možných, i nemožných mýtických postav. Jsem zvědavá, jak celá tahle série dopadne..

Ešína
Ešína
25.07.2021 4 z 5

Opět dobrý díl. Doporučuji..