Zloděj blesku přehled

Zloděj blesku
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24145/bmid_zlodej-blesku-m7v-24145.jpg 4 2452 2452

Percy Jackson série

1. díl >

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Lightning Thief , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj blesku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (319)

mia.com
01.07.2024 4 z 5

Kdysi davno jsem videla film a najednou jsem proste dostala v dospelosti chut pustit se do cteni, protoze nas to s brachou nejakou zahadou minulo. Ale nevadi, i tak me to dosti bavilo. Je to svizne, akcni, neni to preplacane a jednoduse vam to za pochodu vysvetli zaklady recke mytologie, takze netreba predchozi znalosti.
P.S. Kdybych mela knihu cist na zaklade obalky, neberu ji. Obalka je za me fakt hrozna.

Kate3003
04.06.2024 audiokniha 4 z 5

Konečně i já jsem se pustila do série o Percy Jacksonovi, kterou jsem velmi dlouho odkládala i když jsem již několikrát viděla filmové zpracování a už i to seriálové. Na jednu stranu mám pocit, že jsem začala s touto sérií až moc pozdě, ale na druhou jsem si čtení užila.
Děj poměrně příjemně odsýpá a neustále jsme zahrnováni novými informacemi tak jak se hlavní hrdina seznamuje s novým prostředím. Mě osobně tak úplně nesedl styl vyprávění, kdy hlavní postava dá se říct mluví ke čtenáři. Občas jsem navíc měla pocit, že je Percy opravdu velmi natvrdlý a některé skutečnosti mi došly mnohem rychleji, ale s ohledem na věk hlavních hrdinů je to asi omluvitelná věc.
Zaujalo mě to jak je propojená řecká mytologie s moderními prvky a jak si autor vyhrál s tím kam zasadit, kterou lokalitu a jak popsat jednotlivé bohy a prostřednictvím poutavého příběhu vlastně představil několik základních bájí známých z řecké mytologie.
I přesto, že některé části na mě působily až moc dětsky jsem si celý příběh užila, navíc se mi líbí humor, který je v příběhu použit. Do dalších dílů se zřejmě pustím, protože i pro porovnání se seriálem mě zajímá jak se bude Percyho příběh dál odvíjet. Jen škoda, že jsem nezačala dříve.
Tento díl jsem si užila jako audioknihu a musím říct, že byla velmi povedeně zpracovaná. Další už mě čekají knižně, protože nejsou načteny.


Dym
04.06.2024 4 z 5

Tak jsem se konečně po X letech odhodlala k přečtení Zloděje blesku. Před tím, jsem znala jen film, tak bylo zajímavé to porovnávat. I tak super čtení, které si užije nejen mládež. Jen by mě zajímalo, jestli jsem jediná kdo viděl rudě při tom, jaký vztah mají bohové ke svým dětem a jak partu dvanáctiletých poslali na "sebevražednou" misi bez dozoru. Chápu že by pak příběh nebyl ono, ale i tak

všechny komentáře

Související novinky (1)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (6)

Nestvůry žijí v opravdovém světě. Teprve tam zjistíš, jestli jsi k něčemu, nebo ne.


Nemůžeme dělat nic než následovat svůj osud...


Je zábavné, jak si lidi dokážou přizpůsobit rozum okolnostem a napasovat je do své verze skutečnosti.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Zloděj blesku v seznamech

v Právě čtených31x
v Přečtených4 017x
ve Čtenářské výzvě314x
v Doporučených401x
v Knihotéce801x
v Chystám se číst559x
v Chci si koupit180x
v dalších seznamech31x