Zloděj blesku diskuze

Zloděj blesku https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24145/bmid_zlodej-blesku-m7v-24145.jpg 4 2415 314

Percy Jackson série

1. díl >

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Lightning Thief , 2005


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

ArrowM
27.12.2023 5 z 5

Na sérii o Percim Jacksnovi jsem narazil už jako odrostlejší teenager o vánocích 2020. Za okny vládl lockdown a já se potýkal s novou školou a možná proto mi tehdy přišela tak moc vhod. Pro pořádek: kniha je psaná v Ich-formě, má velká písmenka, krátké kapitoly a hromadu sarkasmu. Není to složité čtení. Má však taky fajn postavený svět, je svižně psaná a má dobře napsané postavy. Co na tom, že je pro děti, že je z ameriky předminulého desetiletí a že se inspiruje Pottrem?

Kačka2006
20.02.2020

Tato kniha je o chlapci jménem Percy Jackson, kdy jednoho dne se kolem něj začnou dít divné věci, ožívají bytosti z řeckých bájí, učitelka na matematiku se promění na krvelačné monstrum, z jeho kamaráda se stane satyr a jeho otec je jeden z Olympských bohů. Většina z nich Percyho podezírají z krádeže zbraně nejvyššího boha Dia- Blesku. Percy má jen 10 dní na to, aby blesk našel a vrátil. Jak to dopadne najdete v knížce. Knížka se mi líbila, je zajímavá a pro ty, kteří mají rádi dobrodružné knihy, bych jen doporučila.