Zloděj blesku

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24145/big_zlodej-blesku-m7v-24145.jpg 4.52267
Série:

Komentáře (297)

Kniha Zloděj blesku

martinab_13
06. května

Zloděj blesku je fantasy kniha pro mládež napsaná Rickem Riordanem. Je to první díl série Percy Jackson a Olympané, která se věnuje dobrodružstvím mladého Percyho Jacksona, který zjistí, že je synem řeckého boha Poseidóna. V knize se Percy vydává na nebezpečnou cestu za záchranou své matky, která byla unesena a zároveň musí rozluštit tajemství ukradeného blesku, což je mocný symbol ovládání nebeských jevů.

Kniha nabízí originální a zábavný příběh s prvky antické mytologie a dobrodružství. Je určena pro mladší publikum, ale i dospělí ji mohou číst jako příjemnou a lehkou zábavu. Rick Riordan dokázal vytvořit svět plný fantazie, který čtenáře vtáhne do děje a bude chtít vědět, co se stane dál. Kniha je vhodná pro všechny, kteří mají rádi dobrodružné a fantastické příběhy.

SumýšIrena
21. března

Podle mě je to takový průměr. Neurazí ani nenadchne. Nevím, jestli se pustím do pokračování.

helusa2
20. března

Starý (mladý) dobrý Percy :-) Čteno podruhé - už se mi po něm stýskalo ;-)

Katuuusenka
02. března

Skvělý ale naprosto skvělý fantasy. Jak se může někomu nelíbit nechápu. Doporučuji všem, kdo milujou řeckou mytologii a tenhle žánr jako já

Caro2002
18. února

Percyho jsem si zamilovala už ve filmové adaptaci, ke knížce jsem se dostala až nedávno a musím říct, že lituji jen toho, že jsem ji nečetla dřív. Film byl oproti knížce slabý odvar.
Knížka je naprosto čtivá, knižního Percyho jsem si hned zamilovala (takový malý ňouma).

katallinka
21. ledna

Další kniha, kterou jsem hrozně dlouho odkládala a bála se, že nebude nic pro mě. Teď nechápu proč. Film mě vůbec nezaujal, ale tohle bylo velmi čtivé, originální a místy napínavé. Mám moc ráda mytologii a antiku, takže jsem nadšená. I když je knížka pro mladší čtenáře, vůbec to nevadilo. Rozhodně se pustím i do dalšího dílu.

ElikaS
18. ledna

Percy Jacksona jsem si zamiloval už před nějakými 10 lety a pořád je to jedna z mých oblíbených knížek, přestože už dávno nejsem cílovou kategorií. Když knížka vyšla jako audiokniha měla jsem jasno, že se do ní musím hned pustit.
I po těch letech pro mě má Percy své kouzlo. Miluji spojení s řeckou mytologií, které je v tomto případě naprosto úžasné a skvěle podané. Člověk se i ledacos dozvěděl, protože ne všechny báje a postavy jsem znala. Navíc je vše podáno s vtipem a hlavní postavy jsou moc sympatické.
Už se moc těším až do této série za pár let dospějí mé děti a pustíme se do ní společně.

Elea
23.11.2022

I když nejsem cílová skupina, kniha se mi líbila, je to taková příjemná, nenáročná oddechovka.

1 ...