MyBookWorld MyBookWorld komentáře u knih

☰ menu

Maličkosti, na které byste při výchově dětí neměli zapomínat Maličkosti, na které byste při výchově dětí neměli zapomínat Jiří Halda

Báječná, stručná a laskavá kniha o výchově, obsahující opravdu nádherné myšlenky. Všem vřele doporučuji. Jen je škoda, že ti co by to nejvíce potřebovali, si jí asi nikdy nepřečtou.

30.03.2024 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Super knížka, až na trochu nudnější prostřední část, kdy na Hynka všechno padalo a autorka se mě svým pesimismem pokoušela přesvědčit, že svět je úplně na hov** místo a nemá smysl se snažit o lepší život :D
Zpočátku mi trochu vadila nespisovná slova v psaném textu, ale nemohu říct, že by se to do knihy nehodilo.

25.04.2023 4 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Trvalo mi půl knihy, než jsem se zorientovala kdo je čí manžel nebo dítě, ale kniha mě tak do 3/4 bavila. Konec už mě nebavil, nezdálo se mi to ani napínavé a knihu jsem dočetla jen setrvačností.

22.10.2022 3 z 5


A přesto říci životu ano: (Psycholog prožívá koncentrační tábor) A přesto říci životu ano: (Psycholog prožívá koncentrační tábor) Viktor Emil Frankl

Kniha pro mě byla lehkým zklamáním, možná v souvislosti s nedávným přečtením titulu Utekl jsem z Osvětimi, který mi opravdu vyrazil dech. Nedočkala jsem se ani hlubších psychologických rozborů, kvůli kterým jsem vlastně po této knize sáhla.

03.04.2022 3 z 5


Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

Zatím dost dobré, kniha udržuje čtenáře v napětí. Podvědomě si dělám o Kvotheho starosti a mám strach, co mu kdo zase provede. Moc mě baví moudra, rady a citáty, které Kvothe dostal od svých učitelů nebo otce.

30.01.2022 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Pěkná, čtivá knížka. Skvělý popis chování a myšlení jednotlivých postav, především jejich slabostí a přešlapů, ve kterém se snad každý najde. Je to prostě neuvěřitelně lidské. Na můj vkus akorát příliš mnoho postav a osudů.

28.01.2022 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Čtivá, napínavá kniha, která vás nepustí. Množství dějových zvratů se mi však ke konci zdálo už k neuvěření a proto ubírám jednu hvězdičku.

20.01.2022 4 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Uf... dočteno silou vůle. Začátek slušný, prostředek jedno velké utrpení, sáhodlouhé popisy myšlenkových pochodů a všeho možného, konec celkem napínavý a svižný. Film mě kdysi zaujal, knihu již znovu číst nebudu.

21.06.2021 3 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

1. Málo kapitána.
2. Moc hádanek, už jsem se v tom ztrácela (a to jsem skalní fanda!)

01.05.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Přečetla jsem knihu jedním dechem a fantazie mi pracovala na plné obrátky.
Napínavé, čtivé, ale na můj vkus se za celou knihu odehrálo celkem málo děje.

25.04.2021 5 z 5


Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Lizzy Hawker

Knihu jsem... protrpěla. K dočtení jsem se musela vyloženě nutit, ale moje OCD povaha mi bohužel nedovolil knihu odložit bez dočtení :)
Při čtení jsem nechápala, proč ta nebohá žena dělá tak šílené věci, bez jakékoliv zjevné motivace. Rádoby zenové a filosofické myšlenky tomu taky moc nepřidaly. Tak jako miluju knihu Chrissie Wellington a Scotta Jureka, tak tuto knihu bohužel nedoporučuji.

11.01.2021 2 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Konec knihy byl pro mě nečekaný. Čekala jsem, že Katniss buď zemře nebo bude žít ve slávě šťastně až do smrti. Takže za mě byl závěr tak trochu nijaký.
Děj byl napínavý, ale taky mi vadilo neustále psychologické rozbory a bilancování Katniss - jestli si vybrat Peetu nebo Hurikána, jestli se rozhodla správně a nebo ubližuje lidem atd. Ale jinak celá série geniální :)

14.11.2020 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Fantazie při čtení knihy jede na plné obrátky. Noví splátci z řad vítězů, každý je originální a něčím zajímavý, nové překážky v aréně. A k tomu všemu milující Peeta a neohrožená Katniss. Katniss, vykašli se konečně na Hurikána ????

25.10.2020 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Kniha, po jejímž přečtení jsem měla chuť všechno za sebou zanechat... a jenom žít. Protože jaký smysl mají všechny ty věci, za kterými se den za dnem ženeme?

17.10.2020 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Senzační kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout, doslova jsem ji zhltla. Děj rychle ubíhá, člověk se ani na chvíli nenudí, čekáte co horšího se hlavní hrdince může ještě přihodit. Katniss je vzorová hrdinka - odvážná, odhodlaná, tvrdohlavá.

17.10.2020 5 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Mám zkušenost, že první díly bývají nejlepší. Kniha Čtyřka je ovšem výjimka, která potvrzuje pravidlo! Senzační kniha, která nás přenese na počátek Divergence, do téměř bezstarostného období hlavních hrdinů. Určitě doporučuji jako třešničku na dortu za celou sérií.

12.10.2020 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Nejslabší z celé série, přesto skvělá knížka. Konec knihy jsem musela číst několikrát, protože jsem při prvním čtení neviděla přes slzy. Ani při druhém :D

12.10.2020 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Napínavé od začátku do konce, od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Skvělé pokračování Divergence, jediné mínus je pro mě nepochopitelné chování hlavní hrdinky, která mě místy až rozčilovala (:

12.10.2020 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

K přečtení knihy mě inspiroval film, který jsem viděla jako první. A vůbec toho nelituji! Alespoň jsem si při každé zmínce o Čtyřce mohla představovat skvělého Thea Jamese. Doteď jsem si myslela, že dystopie není můj šálek kávy, ale tahle knížka všechno změnila. Celou trilogii jsem si zamilovala.

12.10.2020 5 z 5