Rezistence přehled

Rezistence
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134258/bmid_rezistence-134258.jpg 4 3726 3726

Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Insurgent , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rezistence. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (515)

ValiPages
08.07.2024 5 z 5

Caleb se na něj zamračí ,,Kolik ti vlastně je?"
,,Osmnáct."
,,Nemyslíš, že jsi na mou malou ségru trochu starej?"
Tobias se krátce zasměje ,,Není tvoje ani malá."


Miluju, miluju, prostě miluju! Jinak bych tuhle knižní sérii asi nedokázala nazvat. Celá tahle série je neuvěřitelně čtivá a stránky vám mizí pod prsty. Zjistila jsem, že mě tento typ apokalyptických knih fakt baví :) Rezistence mě bavila ještě o něco víc než Divergence. Bylo tu mnohem více akce a na každé stránce se něco dělo. Ale na druhou stranu, kdybych měla porovnat děj z prvního dílu a druhého, asi bych moc neřekla, že se jedná o stejnou sérii. Každý díl má něco jedinečného. Tady mě zase hrozně bavilo, že se v podstatě nezastavili, a v jedničce zase naskakování do vlaků. Toho by mohlo být v tomto díle víc. Caleb mi v tomto díle přišel ještě víc nesnesitelný než v prvním, ale bojím se, že mu to už prostě zůstane. Myslím si, že si Tris i přes to všechno vybrala správnou frakci. Moc si ji nedokážu představit v Mírumilovnosti nebo Upřímnosti. Párkrát mi bylo Tris opravdu líto. Tobias a Tris jsou prostě nejlepší dvojice vůbec. I když být Tobiase, někdy bych Tris jednu vrazila. Jasně, prožila toho hodně, ale stačí, aby někdo řekl „Hele, tamhle to vypadá nebezpečně, tam nechoďte“, a Tris to pochopí jako pozvánku na super párty. A ten konec, ten byl vážně super, i když jsem ho moc nepochopila. Už se těším na další díl, i když se ho popravdě docela bojím, protože má být jak z pohledu Tris, tak i z pohledu Tobiase. Docela mi to vyhovovalo, jak to bylo doteď, ale uvidíme.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli moji recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl moji recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

Ejmy30
07.04.2024 5 z 5

Dvojka za mě trochu slabší, než první díl. Bylo tu sice mnohem víc akce a nebezpečí, jednička je ale takový hezký úvod do celé série, který u mě vede.
Rezistence se od filmu liší docela dost, hlavně ten konec, který mi tady přišel lepší (i když - zase takový rozdíl v tom, jak to dopadne, není)
Tris mě trošku štvala - dokážu ji pochopit, ale kvůli svému strachu se párkrát zachovala dost hloupě.
Jinak skvělé porkačování a jsem zvědavá na trojku, která nebyla dotočená.


Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Druhý díl této série opět nezklamal, jak film, který byl skvělý tak i kniha, která byla ještě lepší, je to tak napínavé, že Vás to nutí aby jste tu knihu přečetli na jeden zátah. Mě to sice trvalo pár dní, ale už jsem se těšila až vezmu do ruky třetí díl. Za mě fakt super a dobře se to čte. Kdo ještě nečetl určitě si to přečtěte.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Povstalecká trilogie Divergence pokračuje

24.11.2014


Citáty z knihy (1)

Cruelty does not make a person dishonest, the same way bravery does not make a person kind.


Zfilmováno

Rezistence (2002)


Kniha Rezistence v seznamech

v Právě čtených58x
v Přečtených6 300x
ve Čtenářské výzvě223x
v Doporučených376x
v Knihotéce1 293x
v Chystám se číst611x
v Chci si koupit210x
v dalších seznamech30x