Markysek45 Markysek45 komentáře u knih

☰ menu

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Další výborné dílo z pera Stephena Kinga nejen o zločinu a trestu, ale hlavně o lidské společnosti. Žádná postava není jenom černá nebo bílá a každá má svoji pravdu. Můžete si fandit, komu chcete. Proto ani hlavní "hrdina" nebyl moje oblíbená postava. Soucítila jsem s ním, to ano, ale chápala jsem, že si to všechno zasloužil. Popravdě asi nejvíc jsem si oblíbila mafiána Ginelliho. Konec skvělý. Přesně takový, jak v bachmanovkách bývá.

20.04.2019 5 z 5


Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Skvělé pokračování už tak nadupaného příběhu, kde akce střídá akci a vy se prostě nemůžete od čtení odtrhnout. Děj se mi celou dobu odehrával před očima jako film a to se až tak moc často nestává. Výborné! Jen je škoda, že jsou pouze dva díly, protože bych jich zvládla klidně pět.

15.03.2019 5 z 5


Klan Klan Adrienne Young

Největším problémem této knihy je český překlad a korektura. V polovině knihy jsem to vzdala a zkusila ji v angličtině. A najednou to začalo vypadat slibněji. Ano, příběh a dialogy jsou vcelku jednoduché, ale jako milá jednohubka z prostředí vikingů na odreagování. Proč ne.

18.02.2019 3 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Skvělé pokračování příběhu a příprava na epické finále. Tahir vytvořila komplexní dílo, kterému nechybí vůbec nic. Jsou zde všechny pozitivní i negativní vlastnosti, emoce, všechny možné druhy lásek a sporů a já jí to věřím. Přestože byl rozjezd pomalejší, tak díky závěrečným 100 stranám jsem na něj úplně zapomněla. 4 * a to jen proto, že si plný počet šetřím na finále. Doufám, že mě nezklame.

Spoiler:
Jak Helena v mých očích roste, tak Elias padá. Jeho linka byla až na pár světlých okamžiků celkem nudná. Ale doufám, že poslední kapitola prozradila přesně to, co jsem pochopila. Že to byl všechno plán. A já doufám, že se snad ještě může vrátit jeho staré já.

13.02.2019 4 z 5


Ztracená Ztracená Adam Nevill

Je sice pravda, že začátek knihy je pomalý, ale pokud ho překonáte, budete odměněni.Otec je postava, které opravdu fandíte. Tím spíš, že není vylíčen jako vyloženě kladný hrdina a i on dělá chyby. Jeho odhodlání jít pro dceru do pekla a ještě dál prostě musí být oceněno. A všechny postavy, které spolupracovaly s otcem, byly také perfektní.
Líbíl se mi i styl autora. Hodně popisný, ale přitom jsem se nudila, a s velkou slovní zásobou.

09.02.2019 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Super oddechovka s výbornou nechutnou scénou. A konec mě příjemně překvapil.

19.01.2019 4 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Jako novela mezi 3. a 4. dílem to nebylo špatné a jednalo se hlavně o popis životů hlavních hrdinů po válce. Vlastně mě to nepřekvapilo vůbec v ničem. Z Tamlina i Luciena jsou pořád "fackovací" panáci, a to už dle mého názoru přehnané a zbytečné. Pokud má být hlavní hrdinka tak strašně nesobecká, tak by jí stav její bývalé lásky ukradený být nemusel. Nicméně další díly si rozhodně přečtu už jen proto, abych zjistila, jestli i tyto dva čeká trochu pozitivní osud. Protože ostatní (Nesta, Cassian, Azriel...) čeká určitě.

19.01.2019 3 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Slabší díl než předchozí dva díly. Autorka si dle mne vzala moc velké spousto a dostatečně nevyužila možný potenciál. Až moc vedlejších postav, které byly natolik zajímavé, že by si zasloužily více prostoru. Spousta neuzavřených linek. Chápu, že si nechává prostor na další díly, ale i tak. Závěrečná bitva mi přišla celkem odfláknutá a od monster jsem teda také čekala daleko víc. Poslední kapitola naprosto zbytečná a celkově až moc velký happyend. Asi mám až moc ráda autory, u kterých se bojím, že se toho nebojí a nechají důležité postavy zemřít.

17.01.2019 3 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Krásný příběh na motivy mé oblíbené pohádky. Kniha se čte opravdu sama a část, která se odehrává pod Horou byla velmi silná. Moc se mi líbilo, jak autorka popisuje pocit viny. Jediné, co mi trošku vadilo, byla hádanka, kterou jsem uhodla ještě předtím, než jsem ji dočetla do konce. Jinak jsem byla opravdu spokojená a to hlavně proto, že tam konečně nebyl žádný milostný trojúhelník. I když mám pocit, že v dalším díle už bude.

16.01.2019 4 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Milé, něžné a dojemné. Spojení s písničkami (pokud možno český překlad nečtěte a zkuste to jenom v angličtině) je nápadité a příběh krásně doplňuje. Už je mám v mobilu v playlistu. Jedinou vadou bylo neustálé bulení hlavní hrdinky a hlavně na můj vkus zbytečně vyhrocená párty. To si autorka mohla odpustit.

02.01.2019 4 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Plnohodnotné pokračování Jiskry, plné napětí, akce, zvratů... O Keenanovi jsem to teda tušila poměrně brzo, ale i tak mě to zasáhlo. Trošku mě i mrzí, co se děje s Eliasem, ale uvidíme, jak to nakonec vše dopadne. Heleně se snad už musí blýskat na lepší časy a Kuchta :D Na tu se těším moc. Pomalu, ale jistě se tato série stává mou oblíbenou. Nehledě na nádherné obálky.

02.01.2019 4 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Výborná fantasy se skvěle propracovaným světem, s těžkými rozhodnutími a ještě těžšími a děsivými zkouškami. Jako velmi pozitivní vidím hned první kapitolu, kdy autorka jasně naznačí, jak krvavé a násilné celé dílo bude. Pro děti to rozhodně není. Hlavním hnacím motorem je láska k bratrovi a snaha o jeho vysvobození, což je příjemná změna. O romantické části ovšem i tak nejsme ochuzeni. Hvězdu ovšem musím strhnout za občasné nelogické myšlení a bohužel i současné velmi populární klišé milostného trojúhelníku, který je tady dokonce dvakrát.
Každopádně je to jedna z nejlepších fantasy knížek, které jsem v poslední době četla a neskutečně se těším na další díly.

02.01.2019 4 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Krásné zpracování klasické pohádky do verze pro odrostlejší čtenáře. Ideální pro vánoční období. Aspoň tak jsem si užila trochu sněhu a zimy.

30.12.2018 4 z 5


Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Asi nejslabší díl z celé série. Roztahaný se zbytečnými zvraty (jak amnézie, tak i nehoda celkově). Závěr zase pro změnu velmi uspěchaný. Takový průměr, co neurazí, ale ani nenadchne. Některé postavy, které jsem v předchozích dílech měla ráda, mne neskutečně štvaly, ale kvůli romantické stránce Eastona dávám 3*.

26.11.2018 3 z 5


Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Milá a vtipná romantická oddechovka. Asi nejvtipnější z celé série.

26.11.2018 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

O dost slabší než předchozí dva díly. Kdo je ten opravdový záporák, mi bylo jasné hned od začátku. Děj byl zbytečně roztahaný a konec mě lehce zklamal. Čekala jsem ho přeci jen, vzhledem k předchozím dílům, napínavější a možná i důmyslnější.

20.11.2018 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Trošku slabší než první díl. Reed sice trochu vyměkl, ale konec opět parádní.

20.11.2018 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Pěkná romantická oddechovka s otevřeným koncem, který nutí do dalšího dílu. Žádná velká překvapení se sice nekonají, ale moje očekávání to splnilo.

20.11.2018 4 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Žádné zbytečné cavyky nebo okecávání. Autorka nás hodí přímo do děje a s postavami se seznamujeme až v průběhu. Flashbacky jsou nenásilné a do děje se hodí. Jediné výtky bych měla k začátku, kdy oba dva zbytečně řeší, jak je ten druhý krásný, a potom k až moc rychlé změně Parkera. Každopádně se neskutečně těším na únor, kdy by měl vyjít další díl.

07.11.2018 4 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Skvělý začátek, zbytečně utahaný prostředek, ale ten konec! Kéž by takové epické finále měly všechny knihy!

07.11.2018 4 z 5