Padlý dědic

Padlý dědic https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380048/bmid_padly-dedic-MOG-380048.png 4 891 168

Royalové / Royalovci série

< 4. díl >

Easton Royal je bohatý, chytrý a sexy. Jediné, po čem v životě touží, je bavit se. Následky svých činů nikdy nedomýšlí, protože ani nemusí. Dokud se neobjeví Hartley Wrightová, která jeho bezstarostným životem otřese. Je jediná, která ho odmítla, přestože ji přitahuje. Easton se v ní nevyzná, a tím spíš jí nedokáže odolat. Hartley o něj nemá zájem. Tvrdí, že by měl nejdřív dospět. Možná má pravdu. Výčitky. Pravidla. Nepřátelé. Poprvé v životě Eastonovi jméno Royalů k ničemu není. A brzy zjistí, že čím výš začínáte, tím tvrději můžete spadnout. Kniha obsahuje i bonusovou novelu Poskvrněná koruna Gideon, nejstarší z bratrů Royalových, byl z nich vždy ten nejrozumnější a odjakživa se s láskou staral o matku i mladší sourozence. Jako všichni Royalové má ovšem i on svou temnou stránku a tajemství, které dlouho střežil a jež ho připravilo o Savanninu lásku. Savanna by na minulost po Gideonově boku nejradši zapomněla. Teď, když spolu obývají stejný kampus, to ale tak jednoduché není. Nemůže popřít, že ji Gideon stále přitahuje, na jeho zradu však zapomenout nedokáže. Získá Gideon její srdce? Přesvědčí Savannu, aby mu dala druhou šanci?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Fallen Heir, Tarnished crown , 2017


více info...

monika0181
monika0181
02.03.2024 5 z 5

Celá tato série mě neskutečně vtáhla.
Bohužel od příběhu Gideona jsem čekala víc. Měl krásně našlápnuto v přechozích dílech. A tady mi to přišlo trochu odfláknuté. To mě mrzí, protože jeho zápletka stála za to.
Příběh Eastona to je celkově jiný kalibr. Tak nešťastného, zoufalého mladého člověka se zraněným srdcem jsem dlouho neviděla. Bylo pro mě zajímavé sledovat jak rostl jeho vztah a láska k Hart. Životní příběh Hart nebyl o nic méně komplikovaný. S čím se musela ona sama vyrovnat nebylo v rámci rodiny jednoduché.
A konec? No tak to je infarktová situace.
Šup na poslední díl.

marianna7090
marianna7090
26.02.2024 3 z 5

2,5*
Opäť ľahké oddychové čítanie. Ale stále je to o tom istom. Easton bol moja najobľúbenejšia postava predchádzajúcich kníh, ale tu ma už začínal otravovať. Ešte raz si prečítam veru "Ja som Royal", čiže vlastne "pán sveta", tak knihu asi roztrhám a spálim.
A meno Hartley je asi to najhoršie aké si autorky mohli vybrať. Naozaj, asi najhoršie meno knižnej hrdinky s akým som sa doteraz stretla.


Ila117
Ila117
23.02.2024 3 z 5

Vždy jsem měla ráda Eastona. Nebyl tím, čím se choval, zkrátka jsem si ho oblíbila.

Pája699
Pája699
12.01.2024 4 z 5

Určitě souhlasím, že tento díl je opravdu trošičku slabší než všechny tři předchozí..ale na druhou stránku mě vůbec nevadilo číst příběh Gideona a Savannah, právě naopak. V předchozích dílech neměli tolik prostoru a dostala jsem pouze „útržky“ jejich vztahu.
Tkž za mě to bylo příjemné doplnění a jsem moc ráda, že jsou zase spolu.

Easton a Hartley.... Tak tady to už mělo jinou šťávu a rychlost :-) příběh se mi též líbil, i když občas Eastonovo chování mi lezlo krkem. Namyšlený, arogantní zmetek, který své problémy a náladu utápí v alkoholu a bitkách.....sem tam by si tu facku zasloužil, aby se mu rozsvítilo .-)
Když ale budete číst dál, tak pochopíte, že to je pouze maska a ve skrytu duše, je to zlatíčko. Tomuto vztahu fandím a jsem zvědavá, díky opět napínavému konci, jak to bude pokračovat dál.....

Artep071
Artep071
19.11.2023 1 z 5

Hmmmmmm tak tady jsem narazila a knihu zatím odkládám ... nudím se ..

Nik0leta
Nik0leta
25.10.2023 3 z 5

Tak tenhle díl už mi tolik nesedl, a i když to bylo stejně čtivě napsané, do čtení jsem se musela nutit. Příběh Gideona mě ještě docela bavil, ale East, i když jsem ho v prvních třech dílech měla fakt ráda, mi lezl neskutečně na nervy, choval se jako pitomec a Hartley si nezasloužil.

uzivatel83509
uzivatel83509
10.09.2023 3 z 5

(SPOILER) První tři díly se mi líbily moc, nemohla jsem se odtrhnout od čtení a tak jsem se těšila i na díl o Eastonovi a Gideonovi... bohužel, už to nebylo tak super, jako předešlé díly s Reedem a Ellou.
Příběh Poskvrněná koruna o Gideonovi mě moc nebavil, některé dialogy mi přišly dost zbytečné a děj neustále přeskakoval (sem, tam, on, ona)
Příběh Padlý dědic o Eastonovi byl zajímavější a už mě bavil víc. Pořád jsem si říkala, co ta Hartley má za problém s otcem, že ji celá rodina nenávidí. Je hezké, jak se její vztah s Eastonem vyvinul tak, že se mu nakonec svěřila i přesto, že věděla, jaký je ochlasta a pak dělá věci, kterých později lituje (třeba dohoda s šílenou Felicity) ocenila jsem, že k Hartley byl Easton upřímný, ale v předešlých třech knížkách mi byl daleko sympatičtější... ten konec se docela hodně podělal...

Rapeh
Rapeh
17.04.2023 3 z 5

Sice jsem knihu přečetla jedním dechem, ale Eastona bych vzala a propleskla. Opět má kniha otevřený konec. Nemohu se dočkat jak to dopadne.

hankapimi
hankapimi
25.12.2022 3 z 5

Tak jsem skončila s bohatými Royaly už jen z povinnosti a dorazila čtvrtý díl. Každý z nich si myslel, že svět se točí jenom kolem nich. Jejich ztráty, bolesti a starosti jsou mnohem důležitější, než city a problémy ostatních. Zábava, alkohol, rvačky a sex. Jenže všechno se zalepit penězi nedá. Ale on je všechny nakonec život srovná, doufejme ...

MAU256
MAU256
09.12.2022 5 z 5

Nějak se mi podařilo, že jsem si nejprve přečetla poslední díl a až poté "Padlého dědice". Líbil se mi příběh Gideona a Sav, že si to konečně vyříkali a jejich srdíčka se zase spojila, vždyť tohle snad ani jinak dopadnout nemohlo, neboť se oba stále milovali, ač si to Sav nechtěla přiznat. Příběh Estona a Hartley je trošku komplikovanější. Eston se začíná uvědomovat, že je potřeba být zodpovědnější, že nejde stále schovávat se za své jméno, peníze, a nebo vše řešit pěstmi či chlastem. Ale to, že chrání a brání svojí rodinu a ty, které má rád, je krásné. A Hartley - tak ta to tedy vůbec nemá jednoduché. Jelikož mám další díl už přečtený, vím, jak to vše dopadne, určitě doporučuji přečíst si celou sérii, byla krásně čtivá.

munka
munka
30.10.2022 4 z 5

Hodnotím knihy po prečítaní celej série a tento diel sa mi páčil najmenej. Príbeh Gideona a Sav bol krátky. Viac potešil Easton a Hartley. Bola som zvedavá na pokračovanie.

_Brunetka_
_Brunetka_
21.07.2022 5 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,8*.

Jakože já tuhle sérii MILUJU. A kvůli tomu asi ani nedokážu být objektivní, ale jak bych taky mohla? Zase na druhou stranu chápu,že některé tahle série bavit nemusí,mají třeba vysoká očekávání,nebo nejsou na tenhle typ knih. To ale u mě neplatí. Netvrdím, že je tohle nějaké závratné dílo,ale je to pro mě série,která si vydobyla velké místo v mém srdci, a ke které se budu vracet. Co se týče čtivosti jako celku,tyhle autorky prostě umí a píšou luxusně. Každou jejich knihu musíte hltat jako jídlo po týdnu hladovky a když se dostanete na konec, brečíte,protože byste chtěli pokračovat dál. Teď k novele. Ta byla podle mě hodně fajn. Líbilo se mi sblížení s Gideonem a Savannou,pohledy do minulosti,kdy jsme znovu prožívali jejich vztah a pozorovali první thrliny. Jsem ráda,že jim autorky věnovaly prostor a moc se mi líbil konec. Palec hore rozhodně. A teď valná většina knihy, Padlý dědic. Jako upřímně, já mám ráda všechny Royaly (možná jsem v trilogii trochu Eastonovi nadržovala,ale pst), ale prostě v tomhle díle jsem si Eastona definitivně zamilovala!Jeho osobnost rozhodně stojí za zmínku. Asi jsem ještě u žádné postavy neviděla tak komplikovaný charakter a děsně mě to bavilo a milovala jsem ho za to ještě víc. Přijde mi,že jsem s ním daleko víc i všechno prožívala než s Reedem. Líbila se mi i holčičí postava Hartley, ta neměla chybu. Možná vám to bude připadat uhozené,ale mně se několikrát při čtení vehnaly slzy do očí a někdy jsem se zase děsně šklebila. A zase moje oblíbená střední škola Astor Park. O koncích autorek je známé,že vás posadí na zadek. Mně k tomu ještě tenhle vyrazil dech.

knihomolka27
knihomolka27
05.06.2022

(SPOILER) Tuhle knihu jsem jen tak proletěla, a to ze dvou důvodů - ze zvědavosti, a taky kvůli tomu, že chci mít už tuhle sérii konečně za sebou. Při čtení tohohle dílu se mi jen potvrdilo, že tahle série není pro mě. A bohužel ani jako hodně odlehčená záležitost. Suma sumárum to vnímám tak, že tato série mi jako čtenáři nemá moc co dát...moc mě nezabaví, nedokáže mě příliš zaujmout, není vtipná, ani zajímavá...Royalové pro mě prostě nejsou žádní králové, ale nevyspělí kluci, co myslí jen na samé čunačinky a tím to začíná i končí. A ano, samozřejmě se tam objektivně dějí i jiné věci, ale ....mě to prostě nestačí.

A ted už k téhle konkrétní knížce.
Začíná to novelou o Gideonovi...kterou jsem nečetla, jelikož mě tahle postava prostě nezajímá a jeho vztah se Savannou už vůbec...
Zbytek knihy, která je o Hartley a Eastonovi. Zaprvé chci říct, že jsem nikdy Eastona nepovažovala za nějakou extra zajímavou nebo ultra cool postavu. Prostě frája, kterej myslí všehovšudy tak na 3 věci, je tak trochu i úchyl a především všechny okolo jenom využívá a myslí jenom na sebe. Navíc ty jeho erotické průpovídky dělaly z této série ještě větší krinč ...než bylo občas únosné.

...
Jde tady ale o to, že na můj vkus je ta kniha prostě šíleně dlouhá, a kniha s takovým námětem a příběhem prostě podle mě nemá právo být takhle nekonečně dlouhá. Jinak ale musím proti své vůli říct, že mi ten vztah mezi Eastonem a H. řišel vlastně celkem roztomilý a H. je určitě moje nejoblíbenější, rovná se nejnormálnější postava této série. Jejich vztah mi překvapivě přišel celkem logický, a Easton mi tolik nevadil, když byl s H. Taky se mi líbí, že H. není doopravdy žádná modelka, ale prostě normální, průměrná holka. Přiznám se, že zbytek knihy asi od nějaké 150 stránky jsem už nečetla. Je mi naprostoo jasný jak to skončí, a jednoduše mi ta kniha za to nestojí, abych jí dlouze dočítala až do konce. Ale doopravdy kvituju ten jejich vztah, kterej je lepší než jsem očekávala a i zajímavější. Ale tím to asi končí. Elle a Reed, no jako starý známí, který jsou mi už skoro fuk, a nevadilo by mi, kdyby nebyli spolu...navíc už mě štve, jak všichni pořád básní o Ellinu vzhledu...byly o tem předešlé tři knížky, a to stačilo.

...
Ten konec, na který jsem přeskočila...no byl víc uhozený než ty předchozí, a moc mě to nenavnadilo číst dál, takže další díl zase jenom proletí, a uvidím. A pak už si to konečně budu moc odšktrnout.

...
Verdikt:
Nevím komu přesně tuhle sérii doporučit...vím, že hodně lidem se líbí, ale já k nim určitě nepatřím. Neříkám, že celá stojí za prd...najdou se tam i celkem fajn scény, nebo nějaká ta příjemná překvápka, ale je to pořád série, která je pro mě prostě celkem o ničem a nevidím důvod o ní nějak dlouze polemizovat.

Erika017
Erika017
31.03.2022 4 z 5

Nebylo to tak dobré jako původní trilogie, ale i tak to bylo fajn. Příběh o Gideonovi mě moc nebavil, ale vyprávění o Eastonovi bylo už lepší. Jsem zvědavá, jak to dopadne, protože stejně jako u předchozích dílů, to skončilo velkým a překvapivým odhalením. Doporučuji

buffy5235
buffy5235
16.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Asi budu jedna z mála, která si myslí, že Padlý dědic byl lepší než Papírová princezna, ale podle mě opravdu ano. Líbilo se mi poznat Eastona z jiné strany, kde není jen hloupý alkoholik, ale i člověk co se dokáže zamilovat do normální holky. Ella mi v této knize přišla jako rozmazlený fracek a její kamarádka, kterou jsem v žádné z knih neměla ráda, zrovna tak. Ale těch kapitol s nimi stejně nebylo moc. Sice to není nejlepší knížka, ale pobavila jsem se. Novela Poskvrněná koruna o Gideonovi byla taky celkem dobrá. Dávám 4 z 5.

ivetapl
ivetapl
21.12.2021 3 z 5

Bože můj. Nemůže jedná kniha skončit normálně?!
Tyhle knihy jsou tak psychicky náročný, že to ani hezký není.
Čeká mě poslední díl, ale než se do něj pustím, budu to muset něčím proložit.

Padlý dědic je o Eastonovi a Hartley.
Easton se choval občas jako naprostý idiot. Dělal věci a nemyslel na následky. On je uvnitř...zlomený? Řekla bych.. A nikdo si toho nevšiml. Proto je mu asi Jedno, co udělá a spoléhá na své jméno. Jenže ne vždy je fajn vytahovat jméno Royal... Třeba jako před otcem Hartley. To je solidní magor....
Hartley má tajemství, ale neudělá dobře, když se o něm zmíní Eastonovi. Pak totiž následuje spád šílené události a je konec. A jakože wtf?!
Ela se v téhle knize chovala jako totální fúrie a opravdu mě vytáčela. A to jsem ji měla ráda.

No. Asi by mi nevadilo, kdyby to skončilo prvotni triologií a Elle a Reedovi.

denniys
denniys
16.12.2021 3 z 5

Příjemná změna.. novela o Gideonovi mě úplně nezaujala, příběh Eastona byl lepší.. jinak je to prostě stejná kvalita jako u předchozích dílů

Alča25
Alča25
14.11.2021 4 z 5

Za mě zatím nejslabší kniha série, i když stále čtivá. Příběh Gideona a Savany mě tam trochu rušil. Možná by byla lepší samostatná kniha...

anna7852
anna7852
31.10.2021 5 z 5

Tak tohle jsem nečekala,podezření sice bylo,ale úplně jinam.
Každopádně další skvělý díl,
Tahle série se řadí do mých TOP

Petraj365
Petraj365
29.10.2021 5 z 5

Tak to byla jízda. Přečetla jsem to jedním dechem. Není to klasický příběh drsňáka a holky která se šíleně do něj zamiluje. Za mě nejlepší díl a hned jdu na poslední

Autorovy další knížky

Erin Watt
americká
2017  86%Papírová princezna
2017  85%Prokletý princ
2017  83%Palác lží
2018  83%Něco skutečného
2018  81%Padlý dědic

Kniha Padlý dědic je v

Právě čtených15x
Přečtených1 346x
Čtenářské výzvě73x
Doporučených76x
Knihotéce517x
Chystám se číst326x
Chci si koupit80x
dalších seznamech13x