Majda758 Majda758 komentáře u knih

☰ menu

Sejdeme se v knihkupectví Sejdeme se v knihkupectví Amy Meyerson

Protože čtu detektivky, které mě moc baví. Rozhodla jsem se si přečíst nějakou romantiku. Nějak jsem se do knihy nemohla začíst. Příběh mi přišel moc předvídatelný. Nějak jsem čekala od této knihy více. Koupila jsem jí protože mě zaujala obálka, ta je vyvedená a moc.

13.05.2020


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Jako vždycky úžasně napsaný. Příběh, jako vždy poutavý, Už se těším na další příběh,

13.05.2020


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Příběh opět velice napínavý. Vůbec jsem nevěděla kdo je vrah, ani mě nenapadl. Nějak jsem se plně soustředila na Alex. Je zvláštní, jak znalost umění manipulace dokáže lidi využít. Úplně jsem se soustředila na Alex, lépe její praktiky a nesledovala jsem tolik děj. Na základě této knihy jsem si přečetla o těchto praktikách více. Kim byla opět super. Doporučuji všem přečíst.

02.09.2019


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Autorka sáhla pro pachatele, u kterého bychom nečekali takovou brutalitu a neempatii. Sahla pro psycholožku, která si myslí, že je geniální, ale je to pouhá psychopatka. Ale zná manipulační techniky a těmi ovládá slabé lidi, kteří potřebují pomoci. Ona si z jejich manipilace udělala pokusy. Nakonec jí Kim dostane do vězení po tom co jí chtěla utopit.
Na konci této knihy jsem si říkala, že se určitě s touto sociopatkou setkám znovu. A ejhle v knize "Pokrevní pouta" hraje zase hlavní roli a Kim chce zničit.

26.08.2019


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Překvapilo mě, že autorka sáhla po jiném typu kriminálního činu. Únosu. Musím přiznat, že jsem opět četla jedním dechem. Jako vždy autorka nezklamala.

26.08.2019


Němý křik Němý křik Angela Marsons

musím konstatovat, že toto je můj šálek kávy. Detektivka Stonesová je úžasná zajímavá a přijemně sarkastická. Už se těším na druhý díl. Děj byl zajímavý a rozuzlení jsem takové vážně nečekala. Jsou mi přijemné krátké kapitoly, které dobře rozdělují děj. Jak říkám těším se na další díl.

25.05.2019


Syn Syn Jo Nesbø

Kniha je pěkná a příběh je zajímavý. Jako vždy u tohoto autora pořád nic, děj se sotva sune a pak bác. U konce je rychlé rozuzlení a vyřešení. Tuto knihu jsem četla díky výzvě. Nějak jsem prokoučovala, že takovou knihu Nesbo napsal. Nebyla chyba ji číst.

10.05.2019


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Od asijského autora jsem nikdy nic nečetla. Kniha na mě byla taková depresivní, určitě to nebylo relaxační čtení. Asi po takové už nesáhnu.

09.04.2019


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Kniha se mi líbila, vůbec se mi líbí brynzovo styl psaní. Je to kniha o smutku, zoufalství a násilí a to se musí někde odrazit. Ta žena pouze vrací co od života dostala :-(. Erika se mi v knize líbí, mladá energická žena, která to nemá také lehké. Ale ví co chce.

09.04.2019


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Úplně suprová kniha. Příběh mě úplně dostal, to mystično a zápletka se Silasem, který byl pouze nástroj. Moc krásně a dodetajlů je popsaný každý chrám, obraz a náměstí. To mě vážně dostalo. Všem doporučuji.

24.03.2019


Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Zajímavá detektivka. Mám ráda české, hlavně mě tam těší ta česká jména. Není to žádný krvák, ale je napínavá. A vrah byl někdo jiný než jsem tipovala, to mě vážně potěšilo. Doporučuji si přečíst a já si s chutí přečtu další knihu od této autorky.

24.02.2019


Šelma Šelma Andrew Mayne

Kniha je super, pěkný styl psaní. Pořád mě autor držel v napětí, jak to bude dál. Když už to trochu umíralo na odborné teminologii, (které je tedy vela :-) ) zase se něco stane a dá mě to do pozoru. Dá se říci, že jsem byla zvědavá co další kapitola přinese. Moc mi vyhovovali krátké kapitoly, které mají spád.
Konec je vážně masakr a jak se říká, krev tekla proudem. U mě za 4* a těším se na další tituly.

19.02.2019 3 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Chtěla jsem si vždycky koupit celou sérii o Harrym. Ale když vyšla tato ilustrovaná, tak bylo jasný, že je musím mít :-). Mojí knihou ve smutku i radosti jsou "Děti z Bulerbinu" a dneska už vím, že i kouzelnická sága o Harrym. Jsou to úžasné knihy.

10.02.2019


Září Září Rosamunde Pilcher

Klasický román pro tuto autorku, můj šálek kávy to není. Ukazuje nám, jak i smrt dokáže lidi opět semknout.

02.02.2019 1 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Zajímavý příběh, ukazuje jak je život zamotaný a nepředvídatelný. Ale musím přiznat, že knihy s Harrym Holem mám radši. Ukazuje zvraty stavu lovec versus oběť. Zajímavě popsal změnu oběti v lovce, který i když byl mnohokrát v úzkých udržel si chladnou hlavu a bystrý úsudek.

02.02.2019


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Tuto knihu jsem si přečetla až po Loutkáři. Potěšila mě, je o hodně lepší. Příběh je čtivý, ale asi mi unikly souvislosti, jak se oba ocitli v té soudní síni ????. Ale knihu jsem si užila.

22.01.2019 3 z 5


Mezi nebem a peklem Mezi nebem a peklem Ivanka Devátá

Vtipná oddechová kniha. Potřebovala jsem trochu vypustit od detektivek a povedlo se. Fejetony, proud života a humor, v jejím podání jde dohromady.

20.01.2019


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Jsem z této knihy docela zmatená. Příběh, jako takový je velice dobrý. Ale dost často jsem se ztrácela v přítomnosti a minulosti. Často jsem se musela vracet v ději zpět a to mě vážně nebavilo. Je zde vše hnáno ode zdi ke zdi, moc vyhrocené až si řeknete, jestli by se to mohlo někdy vůbec stát ?! Ale jak se říká tohle by ani v televizi nevymysleli :-).

13.01.2019


Počátek Počátek Dan Brown

Na tuto knihu jsem se těšila až jí dostanu do ruky. Čekala jsem divočejší zápletku. Kniha je popisná člověk má pocit, jak když na tom místě stojí, to je fajn. Ale měla jsem pocit, jak když je uměle prodlužovaná a výsledek jsem odhadla už v polovině knihy. Konec mě usvědčil z mého správného úsudku. Přiznávám trochu mě zklamala, čekala jsem více.

26.11.2018 2 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Úžasná kniha. Chytla mě hned od první stránky. Vyšetřovatelka je úžasná, pouze by mohlo být o ní v knize více. Suprová zápletka, která se vyvine trochu jinak než vypadá. Těším se na další jeho knihu.

04.11.2018 5 z 5