Šelma
kniha od: Andrew Mayne
KoupitKoupit eknihu
Profesor bioinformatiky Theo Cray nemá nejlepší ráno. Automat na led nefunguje, a navíc se mu do motelového pokoje dobývá policie. Že je hlavní podezřelý z brutální vraždy své bývalé studentky, se však dozví, až když je jeho účast na otřesné události vyloučena. Zdá se totiž, že mladou dívku v montanských lesích rozsápal medvěd. Jenomže profesor Cray je díky svému povolání zvyklý vidět vzorce tam, kde ostatní nacházejí jen chaos. A tak si všimne něčeho, co ostatní přehlédli. Něčeho nepřirozeného. Něčeho zjevně provedeného lidskou rukou. Theo pochopí, že tohle zvěrstvo nespáchalo žádné zvíře, nýbrž člověk, a že to rozhodně neudělal poprvé. A protože mu policie nevěří, začne mu být jasné i to, že je zřejmě jedinou osobou, která může zabijáka zastavit. Theo je sice lépe obeznámený s digitálními kódy a mikroby než s vyhodnocováním forenzních důkazů, nyní však musí uplatnit všechno, co umí, na zcela novou oblast výzkumu. A udržet se přitom o krok napřed nebezpečně vynalézavým sériovým vrahem... v jehož existenci navíc nevěří nikdo kromě něho. Až brutálně návykový debutový román mága a iluzionisty Andrewa Maynea, hvězdy televizního pořadu Otázky a odpovědi: Nevěřte Andrewu Mayneovi, který spolupracoval s největšími mistry svého řemesla včetně Davida Copperfielda....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383300/big_selma-MG2-383300.jpg 3.92243Naturalista 1.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi, Thrillery
Vydáno: 2018, Kalibr
The Naturalist, 2017
Komentáře (747)
Kniha Šelma

Bavilo mě to. Žádná vysoká beletrie, ale frčelo to hezky a celkový nápad by také dobrý.

Šelma - Andrew Mayne
Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě.
Recenze:
Kriminální thriller o nebezpečí, které číhá v lesích.
Moc se mi líbila hlavní postava Thea, velmi inteligentního vědce a profesora s takovými lehce Sheldonovskými rysy (Teorie velkého třesku).
Kniha je rozdělena do kratších kapitol, velmi dobře se čte, děj pěkně plyne. Jediné, v čem jsem se občas malinko ztratila byla jména postav - díky její podobnosti jsem se občas musela zastavit, protože mi běželo hlavou: Počkat, nebyla to ta mrtvá? A ono se jednalo jen o nepatrně rozdílné jméno.
V rámci Theova vyšetřování mě trochu doháněla nereálnost příběhu a především mi lehounce lezlo na nervy, jak jednoduše našemu introvernímu a společensky nepoužitelnému vědci vše vychází tak, jak potřebuje. Každý s ním ochotně mluvil jako by byl od policie, věděl naprosto přesně, kde a jak získat informace
Na druhou stranu musím uznat, že se kniha četla sama a oddychla jsem u ní pěkně. Dala bych tak 3,5 hvězdy. Ale jelikož na půlky nehraju, pomůže mi tady při rozhodování skvěle udělaná obálka!
4/5
Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Tato kniha byla pro mě velice čtivá a nechybělo napětí,velmi dobrý děj.Andrew Mayne prostě umí vtáhnout lidi do děje a tento díl je tomu opravdu příkladem.Bylo by určitě fajn,kdyby se vydávalo více knih s Theo Crayem.Bohužel nemám takovou trpělivost čekat než vyjde další:D.Doufám v to,že autor neusne na vavřínech a vyjde s dalšími napínavými peckami.Určitě doporučuji tuto knihu přečíst,kdo rád kriminální příběhy s napětím.Asi nemám co dodat a dávám plný počet hvězd

Mayneho jsem objevila náhodou (začala jsem úplně jinou sérií a od konce), teď mám v plánu Naturalistu hezky od začátku. Teo mě dost baví, je sice nehořlavý, nerozbitný a nezničitelný, nejchytřejší, daleko chytřejší než všichni policajti a taky společensky neobratný ňouma, s mrtvolami se tu roztrhl pytel (nejdřív je Teo hledá, pak už zakopává, ten počet je fascinující, Mayne rozhodně netroškařil), ale zas na druhou stranu, kdo by neměl rád, když padoucha - sériového vraha najdou a všechno se vyřeší.Hned první knížka stála za to, takže teď hurá na další díly. Čtivè, svižné, chytrè, napínavé

(+ SPOILER) Ano, kniha mne velmi bavila, byla čtivá, měla spád, napětí, momenty překvapení. Theo je sympatický týpek a baví mě jeho myšlenkové pochody. Ale nato, že se děj odehrává během několika dnů se náš učitelský trouba změní v moc velkého a neohroženého ninju. Ta přeměna mi už přišla až moc.

Tento žánr moc nečtu, takže nikdy nemám nějaké očekávání. Kniha se mi líbila. Ze začátku mě překvapily vědecké detaily, ale potom mě začaly bavit. Theo byl zvláštní, ale oblíbila jsem si ho.

Super kniha. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, jak to bylo napínavé. Kapitoly byly krátké, takže to rychle utíkalo a knihu jsem přečetla skoro na jeden zátah. Hlavní hrdina byl takový profesor podivín, ale mně byl sympatický. Těším se na další díly.

Skvělá kniha! Jakožto člověka, kterého zajímají přírodní vědy, mě tato kniha uchvátila množstvím zajímavých informací z oborů zoologie, botaniky, ekologie, biologie atd. Jelikož jsem přečetla i zbylé knížky, můžu ji porovnat. Hodnotila bych ji jako druhou nejlepší ze série, to díky metodě, kterou Theo Cray vyšetřoval, a celkovému příběhu, který se velmi zajímavě vyvíjel. Kniha má takový uťatý konec, ale ten se řeší i v dalším díle. Knihy je určitě dobré číst ve správném pořadí, a pokud vás zaujal první díl, u dalších už bych si nečetla anotace. Jsou poté mnohem napínavější :)
Štítky
thrillery americká literatura sérioví vrazi
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2018 | ![]() |